• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
12°Bratislava

Návštevou lekárne môže každý z nás zachrániť detský život

  • 16:41 31.03.2015
  • BRATISLAVA
Návštevou lekárne môže každý z nás zachrániť detský život

Drobné na podporu dobrej veci zvykneme darovať v rôznych situáciách bežného života. Zdá sa nám to samozrejmé v reštauráciách alebo pri nákupoch v elektronických obchodoch. Partnerstvo organizácie Magna Deti v núdzi a siete lekární Dr.Max vytvára priestor na pomoc aj počas bežnej návštevy lekárne. Vďaka projektu Magna Drobné môže každý z nás zaokrúhlením nákupnej sumy, prispieť pár centami k záchrane detských životov.

Slovenská humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi poskytuje pomoc v mnohých krízových oblastiach sveta. Pracuje v krajinách, kde ľudia prišli o všetko a ostali odkázaní na pomoc druhých.

400 terénnych pracovníkov sa denne stará o tých, ktorým chýba jedlo, pitná voda a základná zdravotná starostlivosť. Každá pomoc vo forme finančného príspevku je venovaná tým, ktorí to potrebujú najviac.

Pomôcť môže každý z nás
Vďaka užitočnej spolupráci môže v rámci Magna Drobné od februára každý zákazník siete 206 lekární Dr.Max zaokrúhliť svoju platbu na 50 centov. Rozdiel týchto niekoľkých centov tak daruje na pomoc deťom v rámci projektov organizácie Magna Deti v núdzi.

"Cieľom Magna Drobných je zabezpečiť základnú zdravotnícku pomoc, lieky, výživu a zdravotnícky materiál pre deti v núdzi. Pomôžu nám zaobstarať jedlo pre podvyživené deti, liečbu infekčných chorôb, zdravotnú starostlivosť pre deti v utečeneckých táboroch, starostlivosť o siroty, humanitárnu pomoc, bezpečné pôrody a starostlivosť o novorodencov", uvádza Martin Bandžák, výkonný riaditeľ Magna Deti v núdzi.

"Spomedzi viac ako tisícky našich zamestnancov je 500 farmaceutov, ktorí sú každý deň odbornými poradcami vo svete liekov a doplnkov, aby pacienti dostali kvalitnú starostlivosť o zdravie. Našou ambíciou je spojením s Magnou zachraňovať detské životy. Počas dvoch mesiacov sa nám podarilo vyzbierať sumu viac ako 4000 eur. Sme hrdí, že naši zamestnanci veria projektu Magna Drobné, ktorý dáva tak ich každodennej pomoci ľuďom ďalší rozmer", približuje Tomáš Slechan, výkonný riaditeľ Dr.Max SK.

Každý mesiac je 100% vyzbieranej sumy poukázaných na účet humanitárnej organizácie Magna odkiaľ je následne prerozdeľovaná na jednotlivé projekty. Dr.Max sa zaviazal, že prispeje navyše finančnou čiastkou zodpovedajúcou sume vyzbieranej počas dvoch najúspešnejších mesiacov v roku.

Možno si poviete, že máme na Slovensku dosť vlastných problémov. Nemali by sme však zabúdať, že aj my sami sa v budúcnosti môžeme ocitnúť v krízovej situácii, odkázaní na pomoc organizácií ako je Magna Deti v núdzi. Už prvé skúsenosti z projektu Magna Drobné nám dávajú za pravdu, že ľudskosť Slovákov nekončí na hraniciach nášho štátu.

O spoločnosti Magna
V roku 2001 iniciovali Martin Bandžák a Denisa Augustínová vznik humanitárnej organizácie Magna Deti v núdzi. Táto slovenská humanitárna organizácia už 14 rokov pomáha ľuďom v krízových oblastiach sveta, realizuje humanitárne a rozvojové projekty zamerané na pomoc ľuďom v núdzi, spôsobené chudobou, chorobami, vojnou alebo ekologickou devastáciou. Svoj tím má MAGNA na Slovensku od svojho vzniku v roku 2001. Riadi projekty všetkých misií vo svete, získava materiálne a finančné prostriedky pre projekty, vysiela pracovníkov do terénu, realizuje edukačné projekty a informačné kampane, spolupracuje s médiami a vzdeláva verejnosť o problémoch ľudí a detí žijúcich v nebezpečných zónach sveta. Magna Deti v núdzi pôsobí na troch kontinentoch sveta a jej pracovníci boli prítomní pri najväčších humanitárnych katastrofách v posledných rokoch ako bolo zemetrasenie na Haiti, tsunami v juhovýchodnej Ázii, cyklón Nargis v Barme, hladomor v Keni a Somálsku alebo naposledy cykón Haiyan na Filipínach. Okrem toho vyše 400 MAGNA pracovníkov v teréne denne pomáha zachraňovať deti ako obete sexuálneho násilia, infekčných chorôb alebo ťažkej podvýživy. Viac informácií na: www.magna.sk

O sieti lekární Dr.Max
Sieť lekární Dr.Max vznikla v roku 2006 a v súčasnosti sme najväčšia spoločnosť na trhu lekární v Slovenskej republike. Našu sieť lekární Dr.Max nájdete na 206 miestach po celom Slovensku. Najväčšou hodnotou našej firmy sú naši zamestnanci. Sme významným a serióznym zamestnávateľom pre viac ako 1000 ľudí. Viac informácií na: www.drmax.sk
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

VČERA - 10:44Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.