• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Ako dosiahnuť krásnu pleť? 7 zlozvykov, ktorými ju ničíte

  • 18:38 26.03.2015
  • BRATISLAVA
Ako dosiahnuť krásnu pleť? 7 zlozvykov, ktorými ju ničíte

O pleť sa treba starať, inak sú všetky ostatné procedúry, ktoré podstupujete úplne zbytočné. Vyhnúť by ste sa mali najmä siedmim ničiteľom jej krásy a zdravia.

1. Odlíčite sa ráno

Toto je doslova základným pravidlom krásy, na ktoré by ste si mali zvyknúť. Ak idete spať nalíčená, koledujete si o hromadenie mazu, odumretých kožných buniek, zápal spojiviek a v neposlednom rade o vrásky.

Čítajte aj: Najväčšie mýty o akné. Verili ste im aj vy?

Pleť by sa mala počas noci regenerovať. Osemhodinový spánok má byť omladzujúci a všetko, čo sa počas dňa na pokožke pokazilo sa bunky cez noc snažia napraviť.

2. Neumývate si štetce

Štetce na púdre, mae-upy či farby na líčka sú živnou pôdou pre baktérie, ktoré si s radosťou nanášate na pokožku. Môžete si spôsobiť začervenania, alergie i akné a zapálené vyrážky.

Štetce udržujte vždy čisté. Umývajte ich čistiacim antibakteriálnym mydlom alebo detským šampónom aspoň raz za týždeň v teplej vode. Ak trpíte akné, mali by ste to robiť po každom ich použití.

3. Pijete sladené nápoje

Ešte stále ste neobjavili čaro čistej nesladenej vody! Tak to rýchlo napravte. Zdravé telo = zdravá pleť a s neustálym pitím ochutených limonád to určite nedocielite.

Čítajte viac: Prečo piť vodu? 8 vážnych následkov nedostatku tekutín

Prebytočným cukrom v nápojoch si navyše razíte cestu k obezite a poruchám hladiny cukru v krvi. Ak sa o svoje telo budete starať i správnou stravou, ukáže sa to aj na pokožke.

4. Stále sa dotýkate tváre?

Možno si to ani neuvedomujete, no ak si počas dňa neustále chytáte tvár rukami, vaša pleť pochopiteľne čistá dlho nevydrží. Dosť, čo musí bojovať s vonkajšími vplyvmi, vy jej k tomu prikladáte ďalšiu prácu. Robíte to automaticky, no skúste sa pri tom prichytiť a dáte nám za pravdu!

Čítajte: Vyrážky na tvári: Poznáte ich skutočnú príčinu?

Pomyslite si na to, čoho všetkého sa dotýkate a koľkokrát si umyjete ruky. Všetko si prenášate na pleť, ktorá sa upcháva nečistotami. Tie spolu s baktériami vyvolávajú zápalové procesy.

5. Preháňate to

Všetkého veľa škodí a aj toho dobrého. S čistotou to zas ani nepreháňajte! Čo tým myslíme? Umývanie vlasov každý deň, čistenie tváre kedy je to len možné, peelingovanie, neustále vytláčanie pórov... takto to k oslnivým výsledkom nepovedie.

Čítajte: Chcete krásne vlasy? Týmto sa nečešte, radí odborník

Vlasy by ste si mali umývať dvakrát (maximálne trikrát) týždenne a po peelingu stačí siahnuť raz za týždeň. Ak si tvár umývate príliš často, narúšate prirodzené pH pokožky, čo môže vyústiť do suchosti a šupiniek. Dvakrát denne úplne postačí.

Čítajte aj: 6 najčastejších chýb pri sprchovaní. Neškoďte si!

6. "Storočný make-up"

Spomínate si, kedy ste si kupovali make-up? Aplikácia starých "maľovátok" po dátume spotreby a s poriadnou zbierkou mikróbov je pre vašu pleť hotovou pohromou. Väčšina z nich je vyrobená na báze vody a voda znamená množiace sa baktérie.

Pozrite sa na prehľad ich trvanlivosti:

Maskara: 3-6 mesiacov
Práškové očné tiene: 1 rok
Tekuté očné tiene: 6 mesiacov
Ceruzky na oči: 2 roky
Tekutý make-up: 6 mesiacov
Púder: 2 roky
Farba na líčka: 2 roky
Rúž: 1 rok

Zhrozili ste sa? Šup s nimi do koša!

7. Vytláčanie

Postavíte sa pred zrkadlo, zasvietite si priamo na tvár a hľadáte a pučíte. Ihneď s tým prestaňte! Objednajte sa k profesionálke, ktorá si s vašimi problémami poradí bez následkov. Tie možno zatiaľ nevidíte, no po čase vám ručíme za jazvičky a pigmentové škvrny, ktorých sa tak ľahko nezbavíte.

Ak si neviete pomôcť, stojte pri čistení v dostatočne veľkej vzialenosti od zrkadla, aby ste sa neskúmali a nevyrobili si problém, ktorý ste ani nemali.

Čítajte aj: Krásna pleť po tridsiatke. 6 skvelých tipov

Zdroj: Info.sk, BD Foto: Pixabay.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

VČERA - 9:04Zdravie

Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. Prejaviť sa môže bolesťou hlavy, krvácaním z nosa, bolesťami na hrudníku či chronickou únavou.

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

20:11 18.04.2024Zdravie

Najväčším nepriateľom spánku nie je ani káva, ani čaj. Bezsenné noci vám môže priviesť aj nápoj, ktorý si mnohí spájajú s pocitom uvoľnenia pred spaním.

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

7:15 18.04.2024Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

6:27 16.04.2024Zdravie

Aj dobrého veľa škodí. Ak chcete vyhovieť svojmu zdraviu, dajte si pozor najmä pri užívaní týchto vitamínov.