• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
19°Bratislava

Diplomati na domácej pôde remizovali s UHT Dukes Graz

  • 11:31 04.03.2015
  • BRATISLAVA
Diplomati na domácej pôde remizovali s UHT Dukes Graz

Zápas Diplomats Pressburg a UHT Dukes Graz sľuboval po ich poslednom vzájomnom dueli zaujímavý hokej, nakoľko diplomati na domácej pôde nechceli zopakovať neúspech z Grazu a hostia, naopak, chceli obhájiť vydreté víťazstvo.

V prvej tretine sme mali možnosť vidieť rýchly začiatok a bolo očividné, že oba tými si chcú uchmatnúť prvý gól čo najskôr. Úvodných 6 minút mali diplomati výhodu v podobe dvoch presiloviek, ktoré sa im však vďaka šťastiu Rakúšanov nepodarilo využiť, keďže hosťujúceho brankára viackrát zastúpila konštrukcia brány. Od siedmej minúty sa však karta obrátila a Rakúšanom sa darilo zdržiavať sa v útočnom pásme častejšie ako v obrannom. Hra diplomatov bola trochu chaotická, no aj napriek dvom oslabeniam ku koncu tretiny sa im podarilo udržať stav 0-0.

Do druhej tretiny vkorčuľovali diplomati dynamicky a bolo vidno, že sa z tej prvej poučili a začali hrať disciplinovanejšie. Prvá šanca diplomatov prišla hneď v prvej minúte druhej tretiny, kedy však pekný teč z uhla lapou zachytil hosťujúci gólman. O pár sekúnd sa diplomati znova dočkali presilovky, kedy si za hákovanie šiel sadnúť hosťujúci Weihs. Nepodarilo sa im ju však využiť a tak hra pokračovala bez gólu. Hra bola pomerne vyrovnaná a z oboch strán sme mohli vidieť pekné zákroky a akcie. Druhá polovica tretiny sa niesla v znamení vylúčení na oboch stranách. Pred začiatkom tridsiatej minúty sa šiel Meixner, no diplomati presilovku nevyužili.

Od 32. minúty hrali diplomati takmer do konca tretiny v neúplnom počte po dvoch trestoch za hákovanie a jednom treste na 5 minút + do konca zápasu za podkopnutie zo strany Hegelyho. Napriek viditeľnej únave však diplomati nepoľavili a naskytla sa im obrovská šanca streliť gól do prázdnej brány, no opäť zaúradovalo šťastie Rakúšanov a konštrukcia bránky puk vyrazila. V oslabení však napokon hrali aj hostia, a to posledné 3 minúty. Počas hry 4 na 4 sa domácim konečne podarilo poslať puk za chrbát hosťujúceho gólmana a tesne pred koncom tretiny tak zvýšili na 1-0.

Posledná tretina sa, ako inak, opäť začala vylúčeniami, a to znovu na strane hostí, kedy si v 41. a 43. minúte šli za hákovanie sadnúť Innerkofler a Ritzmaier. Diplomati vďaka prvému gólu hrali istejšie a dynamicky, no aj napriek tomu sa im po viacerých dobrých útokoch znovu skórovať nepodarilo. Namiesto toho si v 45. minúte vyslúžili hru v oslabení za veľa hráčov na ploche, ktorú hostia využili po peknej krížnej prihrávke Laritza cez útočné pásmo na hokejku Reidmanna, ktorý skóroval strelou pod betóny domáceho brankára. Vyrovnávajúci gól zvýšil napätie na ľade, ktoré sa prejavilo na oboch stranách. Napriek očividnej presile diplomatov sa však hosťom podarilo udržať obranné pásmo, a zápas tak skončil remízou 1-1.

Góly a asistencie:
Diplomats Pressburg - Adam Podgorský
UHT Graz - Pirmin Reidmann (Laritz, Scepka)

Vyjadrenia trénerov:
Peter Jonák, asistent trénera Diplomats Pressburg: "Prvú tretinu sme zaspali a nerobili sme to čo sme si hovorili. Nechali sme hrať súpera aj napriek tomu, že herne sme mali jednoznačne navrch. Chlapci akoby nenastúpili na zápas a ostali v kabíne. V druhej tretine sme zvýšili aktivitu a jednoznačne sa to ukázalo. Žiaľ nás zastavovala nedisciplinovanosť niektorých jednotlivcov. Napriek tomu sme hru mali pod kontrolou a vyhrávali sme. V tretej tretine sme opäť doplatili na nedisciplinovanosť. Nie všetky tresty boli oprávnené no práve počas toho, ktorý oprávnený bol, padol gól. To nás psychicky dostalo dolu a bol problém trafiť gól čo i len do prázdnej brány. Pre nás je táto remíza prehrou, pretože toto stretnutie sme mali jednoznačne vyhrať."

Peter Znenahlik, tréner UHT Dukes Graz: "Čo by som rád povedal – hra bola veľmi dobrá, hralo sa veľmi rýchlo a intenzívne. Povedal by som že na konci bolo proti nám jedno zle odpískané rozhodnutie, no celkovo hodnotím výsledok 1-1 výborne."
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.