• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
15°Bratislava

Korčuľovanie pre nádej

  • 10:37 30.01.2015
  • BRATISLAVA
Korčuľovanie pre nádej

Nadácia Výskum rakoviny začína počas polročných prázdnin v pondelok 2. februára tradíciu charitatívneho podujatia Korčuľovanie pre nádej. Srdečne pozývame do ICE arény – Zimného štadióna v Bratislave-Lamači od 9.45 do 13.15 čo najviac detí, mladých aj dospelých hokejových a krasokorčuliarskych nadšencov. Snahou je ponúknuť účastníkom športovú aktivitu v zimnom období s pestrým kultúrnym programom a získať peniaze na kúpu onkologických experimentálnych a diagnostických prístrojov. No najmä vytvoriť v účastníkoch dobrý pocit vedomia, že každá jedna pomoc v boji proti onkologickým ochoreniam môže predĺžiť život pacientom.

Záštitu nad podujatím prevzal starosta mestskej časti Bratislava-Lamač Ing. Peter Šramko. Verejnosť sa bude môcť voľne korčuľovať s hudobným sprievodom, pripravené sú súťaže na korčuliach so sladkými odmenami, škola korčuľovania v oddelenej časti klziska, predstavia sa aj mladí hokejisti z klubu HKL Bratislava a krasokorčuliarky. Na ľadovej ploche bude mladú generáciu úspešných hokejistov zastupovať bronzový medailista z MS 20 v Kanade – Patrik Bačík. Príďte si s ním zasúťažiť v hokejových zručnostiach a nenechajte si ujsť príležitosť vyhrať jeho hokejový dres! Na ľadovej ploche sa predstavia aj hokejový útočník Miroslav Lažo a strieborný medailista z MS 2000 a dvojnásobný olympionik, obranca Ľubomír Sekeráš, ktorý za Slovensko odohral 152 zápasov, v ktorých strelil 29 gólov. Krasokorčuliarske figúry predvedie slovenský olympijský reprezentant Jozef Beständig. Malých aj veľkých svojimi trikmi pobaví kúzelník Michal Biganič. Sprievodnú pieseň podujatia "Heart", venovanú všetkým ľuďom so srdcom na správnom mieste, zaspieva speváčka Janais. Podujatie bude moderovať Richard Vrablec

Korčuľovanie pre nádej bude rozdelené do troch hodinových blokov, medzi ktorými bude 15-minútová prestávka na úpravu ľadovej plochy. K štartovnému (3 € za hodinový blok, so zľavami pre rodiny) budú korčuliari zadarmo dostávať odznak so snežienkou, ktorá je symbolom Nadácie výskum rakoviny.
Možnosť skorej rezervácie:
https://romanbovic.wufoo.com/forms/korculovanie-pre-nadej/

Sprievodná skladba podujatia "Heart" od speváčky Janais je venovaná všetkým ľudom so srdcom na správnom mieste.

Logo podujatia: symbolicky vyjadruje rodinný charakter podujatia a prebiehajúce športové aktivity (hokej, krasokorčulovanie).



Program podujatia:

Otvorenie

Starosta mestskej časti Bratislava-Lamač Ing. Peter Šramko a prezidentka Nadácie Výskum rakoviny
RNDr. Margita Klobušická, CSc.

Korčuľovanie hrou
• predstavenie mladých hokejistov z klubu HKL Bratislava a krasokorčuliarok
• základy pre najmenších, škola korčuľovania v oddelenej časti klziska
• aktivity a súťaže na korčuliach so sladkými odmenami
• voľné korčulovanie za hudobného sprievodu

Slovensko fandí hokeju
• hokejové hviezdy na ľade – bronzový medailista z MS 20 Patrik Bačík, hokejový útočník Miroslav Lažo a obranca Ľubomír Sekeráš
• súťaže v hokejových zručnostiach, možnosť vyhrať hokejový dres Patrika Bačíka
• voľné korčuľovanie za hudobného sprievodu

Zábava na ľade
• Speváčka Janais zaspieva sprievodnú pieseň podujatia "Heart"
• olympijský reprezentant Jozef Beständig predvedie krasokorčuliarske figúry
• voľné korčulovanie za hudobného sprievodu
• kúzelník Michal Biganič

Slávnostné uzavretie a odovzdanie šeku prezidentke Nadácii Výskum rakoviny RNDr. Margite Klobušickej, CSc.

Moderátor: Richard Vrablec www.zabavac.sk

Organizátormi podujatia sú členovia Správnej a Dozornej rady Nadácie Výskum rakoviny RNDr. Soňa Čierniková, PhD., Ing. Roman Bohovič a Ing. Katarína Sedláková.

Symbolom Nadácie Výskum rakoviny je snežienka. Krehký kvietok, ktorý sa aj napriek nepriazni zimného počasia prediera na svet, aby ako prvý privítal jar. Svojím úsilím pripomína slovenský onkologický vyskum, ktorý napriek ťažkostiam, problémom a stálemu nedostatku financií, krok za krokom prináša nové poznatky, ktoré pomáhajú viťaziť nad rakovinou.

Každá snežienka nesie v sebe posolstvo – malé zelené srdiečko, ktoré symbolizuje nádej a dobro. Takéto srdce hľadáme v každom z Vás, aby sme sa spojili pre jeden cieľ – poraziť rakovinu čo najskôr. Pretože problém rakoviny nie je mimo nás.

Hlavným cieľom Nadácie Výskum rakoviny je podporovať a propagovať výskum nádorových ochorení na všetkých úrovniach: základný, translačný a klinický s cieľom využitia výsledkov v medicínskej praxi. Aktivity nadácie prispievajú k tomu, aby sa nádorové ochorenia stali opakovane liečiteľné a aby laická aj odborná verejnosť akceptovala onkologickú vedu a výskum ako neoddeliteľnú súčasť boja proti rakovine.
Za 20 rokov svojej činnosti, zvlášť počas posledných 12 rokov, nadácia získala 960 tisíc eur na zakúpenie 15 špičkových výskumných a diagnostických prístrojov, podporila desiatky mladých onkológov v ich odbornom vývoji, v spolupráci s Ústavom experimentálnej onkológie SAV organizuje vedecko-popularizačné Vedecké dielne onkológia pre stovky študentov stredných škôl v rámci celého Slovenska, organizuje Súťaž mladých onkológov, prispieva na arteterapiu detských onkologických pacientov v DFNsP Bratislava.
Finančné prostriedky získava formou darov od fyzických aj právnických osôb, organizovaním alebo formou charitatívneho partnera mnohých kultúrnych a športových podujatí (Odzvoňme rakovine, Beh pre život, Na kolesách proti rakovine, benefičné koncerty...).
Nadácia nemá zamestnancov, jej členovia pôsobia bez nároku na honorár, ale má vo svojom okruhu dobrovoľníkov, ktorí zasahujú do prebiehajúcich aktivít podľa potreby.
Viac informácii:

http://www.nvr.sk/aktivity-a-podujatia/ine-podujatia/korculovanie-pre-nadej/

https://www.facebook.com/pages/Nad%C3%A1cia-V%C3%BDskum-rakoviny/133872733296805
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.