• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
16°Bratislava

IBM uvedie cloudovú technológiu na ochranu osobných údajov

  • 15:51 29.01.2015
  • BRATISLAVA
IBM uvedie cloudovú technológiu na ochranu osobných údajov

Vedci zo spoločnosti IBM (NYSE: IBM) oznámili, že plánujú uviesť na trh cloudovú technológiu, ktorá pomôže spotrebiteľom lepšie chrániť ich osobné údaje v online prostredí. Nová technológia zabráni zdieľaniu osobných údajov, ako sú napríklad datum narodenia, adresa bydliska, či číslo kreditnej karty.

Technológia nazvaná Identity Mixer používa šifrovací algoritmus, pre šifrovanie identity užívateľa a ďalších certifikovaných atribútov, ako sú vek, národnosť, trvalé bydlisko, či číslo kreditnej karty takým spôsobom, aby mohol užívateľ prezradiť vybraným tretím stranám len časť z týchto údajov. Identity Mixer možno využívať ako súčasť digitálnej peňaženky, ktorou môže byť napríklad elektronický občiansky preukaz vydaný štátom.

"Identity Mixer umožní užívateľom presne si zvoliť, ktoré dáta budú zdieľať a s kým,” hovorí Christina Peter, IBM Chieb Privacy Officer. Poskytovatelia online služieb môžu vďaka využívaniu cloudovej technológie Identity Mixer, znížiť mieru rizika užívateľov v online prostredí.

Podľa údajov prieskumnej spoločnosti com Score, priemerný užívateľ strávi na internete okolo 25 hodín mesačne. Pomocou internetu využíva desiatky rôznych služieb, vrátane internet bankingu, online nakupovania, či rôznych sociálnych sietí. Pri využívaní takmer každej online služby sa musí najskôr zaregistrovať a vytvoriť svoj osobný profil s menom, a heslom. A hoci môžu tieto služby poskytovať v mnohých prípadoch dostatočné zabezpečenie, neriešia zvyčajne ochranu súkromia užívateľov, a vyžadujú od nich viac osobných údajov, ako je nevyhnutne potrebné.

VIDEO: IBM Research Announces Breakthrough in Protecting Personal Data using the Cloud


Ako príklad uveďme online videopožičovňu, ktorá ponúka filmy s vekovým obmedzením. Alica, ktorá si chce pozrieť film určený osobám starším ako 12 rokov, musí najskôr preukázať, že už dovŕšila daný vek, a musí vyplniť údaje o svojom trvalom bydlisku. Musí teda zadať zvyčajne presný dátum svojho narodenia a vyplniť presnú adresu svojho trvalého bydliska. S pomocou technológie Identity Mixer zostanú Alicine osobné údaje v bezpečí, keďže online videopožičovni iba potvrdí, že už dovŕšila požadovaný vek a potvrdí, že žije v regióne, pre ktorý platia autorské práva na vysielanie daného filmu.

Identity Mixer je v súčasnosti prístupný pre vývojárov v podobe cloudovej platformy ako služba (PaaS) v rámci produktu IBM Bluemix.

Viac informácií o technológii Identity Mixer nájdete Tu.
Video s predstavením technológie Identity Mixer si môžete pozrieť Tu.
Fotografie k téme nájdete Tu.

O IBM
Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Martin Murgáč. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.