• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Spevák kapely Blink-182 vraj odchádza, on však správu poprel

  • 12:13 27.01.2015
  • BRATISLAVA
Spevák kapely Blink-182 vraj odchádza, on však správu poprel

O odchode gitaristu a speváka Toma DeLonga informovali bubeník Travis Barker a basgitarista a spevák Mark Hoppus. Ten však fanúšikom ohlásil, že kapelu nikdy neopustil. BRATISLAVA 27. januára (WEBNoVINY) - Gitarista a spevák americkej kapely Blink-182 Tom DeLonge poprel správy, podľa ktorých opustil formáciu. O odchode 39-ročného hudobníka informovali bubeník Travis Barker a basgitarista a spevák Mark Hoppus, pričom uviedli, že DeLonge nevystúpi s kapelou v marci na festivale Musink a nebude sa tiež podieľať na nahrávaní nového albumu.


"Týždeň pred tým, ako sme mali podľa plánu ísť do štúdia, nám prišiel e-mail od jeho manažéra. Vysvetľoval, že sa na neurčitú dobu nechce podieľať na žiadnom projekte, ktorý sa týka Blink-182, a radšej sa bude venovať jeho nehudobným záujmom," uviedli.

Video: Blink-182 - All The Small Things

Gitarista však toto vyhlásenie poprel na službe Instagram. "Všetkým fanúšikom, nikdy som neopustil kapelu. Práve som telefonoval ohľadom jedného newyorského podujatia, ktoré sa týka Blink-182, keď sa začali šíriť všetky tieto zvláštne správy. Očividne ich kapela 'schválila'. Sme nefunkční - áno. Ale, Kriste...," reagoval muzikant, ktorý následne ponúkol vyjadrenie aj prostredníctvom svojho agenta. "Kapelu som nikdy neopustil. Jediná pravda je tá, že mám nejaké záväzky, ktoré ma tento rok obmedzujú. Milujem Blink-182 a neodchádzam," objasnil.

Blink-182 fungovali v rokoch 1992 až 2005 a počas tohto obdobia vydali päť štúdiových albumov, z ktorých komerčne najúspešnejší bol v poradí tretí s názvom Enema Of The State (1999). Pochádzajú z neho hity What's My Age Again?, All The Small Things a Adam's Song.

V roku 2005 vydali kompiláciu s jednoduchým názvom Greatest Hits a následne sa na niekoľko rokov odmlčali. Návrat na scénu oznámili vo februári 2009 na 51. udeľovaní cien Grammy. Následne odohrali množstvo koncertov a potom sa zatvorili do štúdia, aby nahrali šiestu štúdiovku Neighborhoods obsahujúcu napríklad single Up All Night a After Midnight, ktorá vyšla v septembri 2011. Zatiaľ naposledy vydali výberovku Icon (2013).

Informácie pochádzajú z webstránok www.nme.com, www.digitalspy.co.uk a archívu agentúry SITA.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.