• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
11°Bratislava

Mikolášik na parížskom Pochode: Zvádzame podobný boj

  • 15:15 26.01.2015
  • Paríž
Mikolášik na parížskom Pochode: Zvádzame podobný boj

V otázkach života, jeho ochrany k každom okamihu a obrane prirodzených hodnôt zvádzame v našich krajinách podobný boj, vyhlásil europoslanec Miroslav Mikolášik (EĽS/KDH) na Pochode za život v Paríži, kde vystúpil ako rečník pred takmer 50-tisícovým davom. Tendenčný nátlak rôznych skupín s cieľom liberalizovať hodnotové otázky dnes podľa neho existuje vo Francúzsku pri téme eutanázie, na Slovensku pri téme prirodzenej rodiny.

Foto: Miroslav MikolášikEurópske štáty musia byť dôsledné pri uplatňovaní princípov subsidiarity, nakoľko v otázkach liberalizácie hodnotových tém dnes jestvujú tendencie rôznych skupín aj na pôde Európskeho parlamentu,” zdôraznil Mikolášik, ktorý osobnou účasťou ako pozvaný rečník podporil Francúzov v boji proti legalizácii eutanázie. Boj proti eutanázii bol témou nedeľného Pochodu za život, na ktorom sa podľa odhadov zúčastnilo takmer 50 tisíc Francúzov.

Všetky krajiny, ktoré zvádzajú podobný boj, si zaslúžia veľkú podporu. Vidíme, že v krajinách, kde bola eutanázia zákonne prijatá, sa pomaly a postupne dostala až do fázy, kde sa z nej stáva doslova smrť na požiadanie,“ vysvetlil Mikolášik dôvod účasti na pochode. V aktuálnej situácii v ňom vidí Foto: Miroslav Mikolášikjasnú paralelu s vývojom na Slovensku, kde podľa neho musíme rovnako bojovať v oblastiach, v ktorých je odpoveď nespochybniteľná. „Som presvedčený, že aj na Slovensku jestvuje rovnako silná opozícia proti liberalizácii hodnôt. Dnes to treba preukázať v boji za ochranu prirodzenej rodiny, postavenej na manželstve jedného muža a jednej ženy,“ uviedol Mikolášik, ktorý na parížskom pochode vystúpil ako člen výkonného výboru Európskej federácie One of us (Jeden z nás). Cieľom federácie je chrániť každý ľudský život a ľudskú dôstojnosť, zakladateľmi je 25 európskych organizácií.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.