• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
Bratislava

Nová ženská zbraň: Lak na nechty ochráni pred drogami a znásilnením

  • 18:00 28.11.2014
  • BRATISLAVA
 Nová ženská zbraň: Lak na nechty ochráni pred drogami a znásilnením

Piatok večer, zresetovanie po náročnom týždni, alkohol, zábava a nové kontakty. Na ženy však v nočnom meste striehnu viaceré nástrahy a veľmi ľahko sa môžu dostať do problémov. Štyria študenti chystajú revolučnú ochranu.

Lak odhalí nebezpečenstvo

Počuli ste už o laku na nechty, ktorý by dokázal odhaliť zámer znásilnenia? Vyvíjajú ho štyria študenti, paradoxne muži, na Univerzite v Severnej Karolíne. Cieľom spoločnosti, ktorú si založili, je vymýšľať technológie posilňujúce ochranu žien proti sexuálnemu napadnutiu.

Ich prvým produktom má byť lak na nechty, ktorého ochrana spočíva v zmene farby laku v prípade, ak by sa dostal do kontaktu s látkami ako je Rohypnol, Xanax či GBH. Tie sú pridávané páchateľmi do nápojov ženám v baroch, s cieľom ovládnuť ich zmysly. Stačí, aby si svojim prstom zamiešali nápoj a lak odhalí prítomnosť uvedených látok.

"S našim lakom na nechty si bude môcť každá žena zaistiť svoju bezpečnosť jednoduchým namočením prstu do drinku. Ak jej nechty zmenia farbu, bude vedieť, že niečo nie je v poriadku," uvádza jeden z tvorcov revolučného laku.

Čítajte: Nechty pod lupou. Čo prezradia tie vaše?

Tento nápad sa stretol s tisíckami pozitívnych ohlasov na sociálnych sieťach. A nielen to. Jeho štyria autori získali za produkt s názvom "Undercover Colors", v preklade "Tajné farby" akademickú cenu v hodnote 11-tisíc dolárov a stretli sa už aj s potenciálnym investorom. Je teda už iba otázkou času, kedy sa lak objaví na trhu.

Pohár stále pred sebou

Ženy by mali mať svoj pohár s nápojom v podniku stále pod dohľadom. Nikdy neviete či vám doň niekto niečo nenasype, keď sa otočíte.

Rande na slepo si radšej vyhoďte z hlavy! Človek ani netuší, aké môže byť nebezpečné stretnúť sa s cudzím mužom, ktorého nikto z vášho okolia nepozná. Zo vzrušujúceho zážitku sa veľmi ľahko môže stať zlá skúsenosť. Myslite na to, že napísať a vymyslieť si vie každý všetko, čo by ste len chceli počuť. Pravda môže byť však niekde úplne inde.

Vzrušujúce video: Neznámi ľudia nahí v posteli

Ak si vyrazíte večer von, k pocitu istoty vám môže dopomôcť i vám blízka, dôveryhodná osoba, ktorá nebude piť ani kvapku alkoholu. Pomôže v prípade problémov a zabráni zlým nápadom bez pomyslenia na následky.

Zábava bez alkoholu

Najlepšou radou a ochranou pred neželanými následkami je samozrejme abstinencia. S alkoholom vnímame veci oveľa zahmlenejšie a jeho vyššia hladina v krvi zabraňuje správnemu úsudku.

Čítajte: Pozor na alkohol! V tele vyvoláva nádory

Čítajte aj: Sex a muži: Toto ste o nich netušili

Zdroj: Info.sk, BD, bbc.com, today.com Foto: freeimages.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

VČERA - 19:10Zaujímavosti

Dron zachytil prekvapivé zábery strateného huskyho.

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz "skryté" časti Spišského hradu

VČERA - 8:55Zaujímavosti

Na Spišskom hrade pripravili na novú turistickú sezónu viacero noviniek.

Futurológ: Blížime sa k singularite, toto sa stane už o 5 rokov

Futurológ: Blížime sa k singularite, toto sa stane už o 5 rokov

VČERA - 7:06Zaujímavosti

Podľa uznávaného futurológa Raya Kurzweila, z ktorého predpovedí sa vyplnilo takmer 86 percent, technológia v roku 2029 dosiahne nový míľnik, ktorý ovplyvní aj ľudstvo.

Čo robiť, ak pri pristávaní lietadla začujete desivé zvuky?

Čo robiť, ak pri pristávaní lietadla začujete desivé zvuky?

22:09 15.04.2024Zaujímavosti

Počas pristávania lietadla sa pasažieri na palube môžu stretnúť s celým radom nepríjemných zvukov, ktoré stupňujú strach z lietania. Často sa ich však vôbec netreba báť.