• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Úspešný projekt Korčuľuje celé Slovensko pokračuje

  • 13:51 20.11.2014
  • BRATISLAVA
Úspešný projekt Korčuľuje celé Slovensko pokračuje

Po tom, ako v pilotnom ročníku projektu SZĽH Korčuľuje celé Slovensko vyšlo na ľady viacerých slovenských miest ako 6-tisíc detí, pokračuje tento projekt naďalej. Od septembra sa pod dohľadom šéfa projektu Jána Urbana zapojí do apríla 2015 až okolo 10-tisíc detí, čo je mimoriadne pozitívne číslo. "Kým v prvom roku sa do korčuľovania zapojili predškoláci a prváci, teraz už budú minuloroční prváci nadväzovať v tomto ročníku na získané zručnosti a súťažiť už ako druháci, takže počet logicky stúpne. Projekt plánujeme doniesť v tomto školskom roku už do všetkých ôsmich slovenských krajov vrátane Prešovského a Bratislavského," vysvetlil šéf projektu Ján Urban.

Doteraz zavítal projekt aj s maskotom Gooolym do miest ako Brezno, Spišská Nová Ves, Žilina, Trebišov, Michalovce či Zvolen. "Bez podpory viacerých inštitúcií by samozrejme nebolo možné nič realizovať. Veľký podiel na podpore má Ministerstvo školstva, vzdelávania, vedy, športu a výskumu, spoločnosť Transpetrol a Nadácia SPP," pokračoval Ján Urban.

Po prvej fáze, ktorá bude prebiehať do januára 2015, budú nasledovať už aj súťaže na okresnej a krajskej úrovni, odkiaľ sa do aprílového finále prebojujú najlepšie školy z každého kraja. "Tento rok sa uskutočnilo finálové kolo v Košiciach, tento raz sa presunie finálové dejisko na stred Slovenska. Slovenskému zväzu ľadového hokeja záleží na tom, aby mládež rozvíjala svoj športový potenciál aj na korčuliach a školám platí ľad, cestovné či výstroj, ktorý deti potrebujú," dodal Urban.


Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

DNES - 10:44Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.