• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
10°Bratislava

Súťaž StartupAwards.SK 2014 spoznala 12 finalistov

  • 13:46 18.11.2014
  • BRATISLAVA
Súťaž StartupAwards.SK 2014 spoznala 12 finalistov

Porota na bootcampe vyberala finalistov takmer 2 hodiny. Pred záverečným finále StartupAwards.SK nie je žiadny jasný favorit.

StartupAwards.SK je oslavou inovácií, na ktorej sa každý rok oceňuje unikátne spojenie inovatívnych myšlienok s podnikateľským duchom. Pri spätnom pohľade nás veľmi teší, že aj po štyroch rokoch od vyhlásenia prvých víťazov väčšina z nich naďalej pokračuje v uskutočňovaní svojej vízie.

Dnes je StartupAwards.SK najvýznamnejšou súťažou začínajúcich technologických spoločností, ktorá rezonuje v rámci celého regiónu strednej Európy. Aktuálny ročník, ktorý sa koná pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku, odvysiela zo záznamu aj RTVS. Snaha o rozvíjanie slovenského inovačného ekosystému a neustále zvyšovanie kvality súťaže nás priviedla k tomu, aby sme do tohtoročnej súťaže začlenili tzv. Bootcamp.

21 projektov postupujúcich do užšieho výberu sa tak uplynulý víkend stretlo na dvojdňovom sústredení, počas ktorého dostali neoceniteľné rady a mentoring od skúsených podnikateľov a investorov rizikového kapitálu zo Slovenska, Rakúska a Českej republiky. Na konci Bootcampu vybrala porota na základe práce so startupmi a ich záverečných prezentácií finálovú dvanástku. Konečný výber projektov je každý rok čoraz ťažší a potvrdzuje trend rastúcej úrovne inovatívnych technologických firiem na Slovensku.

Toto je tucet finalistov, ktoré budú súťažiť v štyroch kategóriách na finále StartupAwards.SK:
Kategória Society: CropTek, Eco Capsule, Youstice
Kategória Science: Biodegradable polymers, Sub-surface heat accummulation, Tarquini Leone
Kategória Art & Design: Fosali, GUIDE, tageme lost&found
Kategória Digital: Divano, Opineon, Staffino

Tieto projekty budú súťažiť nielen o ocenenie najlepších startupov Slovenska za rok 2014, ale aj prestížne ceny v hodnote viac ako sto tisíc EUR. Finále StartupAwards.SK spolu so slávnostným udeľovaním cien sa bude konať 28. novembra v historickej budove Slovenského národného divadla. Okrem súťažiacich startupov sa diváci môžu tešiť na slovenskú premiéru prvého svetovo uznaného kyborga Neila Harbissona, prezentáciu projektu i-Kids a iné inšpiratívne vystúpenia.

StartupAwards.SK organizuje spoločnosť Neulogy v spolupráci s KPMG Slovensko, Západoslovenskou energetikou, Tatra bankou, a ďalšími partnermi.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.