• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
Bratislava

Gólový pôst Slovana v pohárovej Európe trvá už 460 minút

  • 9:20 07.11.2014
  • PRAHA
Gólový pôst Slovana v pohárovej Európe trvá už 460 minút

Tréner futbalistov Slovana Bratislava Jozef Chovanec vidí hlavnú príčinu neúspechu svojich zverencov vo štvrtkovom zápase na pôde Sparty Praha v Európskej lige (0:4) v slabej psychike hráčov.

Slovan neskóroval už 460 minút

"Belasí" nezískali v štyroch súbojoch v kontinentálnom pohári číslo dva ani bod a majú príšerné skóre 0:14. Navyše, v pohárovej Európe neskórovali v piatom stretnutí po sebe. naposledy dali gól v prvom zápase play-off Ligy majstrov doma proti BATE Borisov, odvtedy neprekonali brankárov súpera už 460 minút.

Odporúčame aj:

Video: Slovan utŕžil v Prahe debakel, v EL má skóre 0:14

Video: Traja hráči sa v EL blysli hetrikmi, skóroval aj Duda


"Aj v prvom zápase so Spartou sme inkasovali dvakrát krátko po sebe a na Letnej sa to opäť zopakovalo. Hráči nie sú schopní udržať koncentráciu v zápasoch náročných na psychiku a tempo hry. Vydrží nám to len v krátkych úsekoch duelov, potom robíme chyby a sú to fatálne chyby. Hráči majú problém s psychikou, a preto robia chyby, ktoré by sa bežne nemali stávať. Nie sme pod tlakom, napriek tomu nezvládame situácie, ktoré nezaváňajú gólom, nevyriešime ich dobre a dostávame lacné góly," povedal v rozhovore pre Dvojku RTVS rodák z Dolných Kočkoviec pri Púchove J. Chovanec.

Video: "Belasí" utŕžili v Prahe debakel 0:4
Návrat Vitteka do zostavy

Do zostavy mužstva z Pasienkov sa po dvojmesačnej absencii zavinenej zranením kolena vrátil kanonier Róbert Vittek. Najlepší strelec slovenskej reprezentácie v ére samostatnosti nastúpil na Letnej od 73. min. "Robov návrat je pozitívum, už len jeho prítomnosť v kabíne má dobrý vplyv na mužstvo," uviedol bývalý kouč českej reprezentácie či Sparty Praha. Bratislavčania prehrou v Prahe prišli aj o malinkú nádej na postup do šestnásťfinále EL.

V rámci kontinentálneho pohára číslo dva nastúpia ešte doma proti Young Boys Bern (27. novembra) a účinkovanie uzavrú súbojom na pôde SSC Neapol (11. decembra). "Síce už nemáme šancu postúpiť, ale hráme o česť klubu, privítame Bern a na záver nastúpime v Neapole. Naša výkonnosť musí byť stabilnejšia," uzavrel Jozef Chovanec.

Sparta oslavovala dvojnásobne

Futbalová Sparta Praha mohla oslavovať dvojnásobne. Okrem jasnej výhry nad Slovanom Bratislava ukázali na Letnej, ako sa vyrovnať s násilníkmi v hľadisku. Nechutnosti a bitky z prvého vzájomného súboja dvoch bývalých federálnych rivalov spred dvoch týždňov z Pasienkov sa už neopakovali, pri prísnych bezpečnostných opatreniach sa chuligáni z oboch tímov zmohli len na vulgárne nadávky. Sparta už dopredu avizovala tvrdé bezpečnostné opatrenia a problémoví fanúšikovia nemali žiadnu šancu.

Zápas nenarušili potýčky či výtržnosti, neobjavila sa ani zakázaná pyrotechnika. "Boli sme zvedaví, ako fanúšikovia zareagujú na ten problém zo Slovenska. Keď som videl tie opatrenia, vedel som, že to bude bez problémov. Fanúšikovia fandili slušne, za čo som rád," uviedol podľa iSport.cz tréner Sparty Vítězslav Lavička. "Atmosféra bola parádna. Toto si všetci užívali," doplnil kapitán Sparty David Lafata.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.