• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
10°Bratislava

Na Štefánikovej ulici dokončili nové biznis centrum

  • 12:05 31.10.2014
  • BRATISLAVA
Na Štefánikovej ulici dokončili nové biznis centrum

Po necelých dvoch rokoch bola dokončená výstavba administratívno-obchodnej budovy Business Garden na Štefánikovej ulici 15 priamo oproti prezidentskej záhrade. Projekt realizovala spoločnosť ITB Development a architektonické štúdio Šebo/Lichý. Nové biznis centrum priamo v historickom centre hlavného mesta poskytuje približne 5000 metrov štvorcových úžitkovej plochy.

Objekt má celkovo 3 podzemné a 9 nadzemných podlaží plus technológiu na streche a v suteréne. V podzemných podlažiach sú umiestnené garáže a technické zázemie stavby. Vjazd do podzemných garáží je riešený priamo zo Štefánikovej ulice jednosmernou rampou riadenou semaforom. Vjazd do garáže na prízemí je zozadu z Flóglovej ulice.

Busniss Garden je z časti rekonštrukciou a z časti novostavbou na mieste dvoch pôvodne susediacich budov postavených v päťdesiatych a v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Ich uličné fasády boli dôkazom vtedajšej architektúry, napriek tomu sa architekti rozhodli zachovať ich pôvodných charakter a použiť typické materiály. Podarilo sa zrepasovať a nainštalovať späť na fasádu v mierne upravenej polohe aj názov Železničného staviteľstva vzbudzujúci rôzne emócie.

"Zámerom súčasnej rekonštrukcie bolo adaptovať budovy v zlom technickom stave na modernú a flexibilnú administratívnu budovu, pri zachovaní génia loci jednej z najvýznamnejších ulíc Bratislavy. Zároveň bol kladený dôraz na vytvorenie novej modernej tváre dvorovej fasády, ktorá neobmedzí flexibilitu interiéru a vnesie do nádvoria súčasnú estetiku doplnenú, prírodným prostredím", poznamenal na tlačovej konferencii k otvoreniu Business Garden člen architektonického tímu Ing. arch. Tomáš Šebo.

Business Garden svojou realizáciou súčasne patrí medzi tzv. zelené budovy. Jednotlivé kancelárske priestory majú individuálne napojenia a merania médií, vrátane spotreby elektrickej energie, vody, chladu a tepla. Prví nájomníci sa začnú do budovy sťahovať už koncom tohto roka.

Parter budovy by mali obsadiť reštaurácia a kaviareň. "Plnú obsadenosť Busines Gardenn očakávame do jeden a pol roka," hovorí konateľ developerskej spoločnosti ITB Development Ivan Rolný.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.