• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
11°Bratislava

Capco Slovensko formuje budúcnosť financií

  • 8:00 31.10.2014
  • BRATISLAVA
Capco Slovensko formuje budúcnosť financií

Capco od roku 2012 v Bratislave zaznamenáva raketový vzostup.

Capco, jediná globálna konzultačná spoločnosť zameraná výlučne na finančný sektor, založila svoje pracovisko v Bratislave v roku 2012 a dosiahla viac než 120 konzultantov za necelého 2,5 roka. Tento skutočne raketový vzostup podčiarkuje kvalifikáciu a motiváciu slovenských expertov vo finančných službách a IT oblasti. Viedlo to k dodaniu kvalitných pracovných výsledkov poskytovaných pre vedúce globálne finančné inštitúcie (špeciálne v starých krajinách EÚ) a takto pracovisko Capco v Bratislave stabilne pomáha formovať budúcnosť financií so svojimi spokojnými klientami na približne 20 paralelne bežiacich projektoch. Pozrime sa na niektoré príklady z praxe.

Vývoj produktu pre finančno-technologický startup s cieľom reálnej optimalizácie spracovania platieb

Finančno-technologická start-up spoločnosť so sídlom v USA a Nemecku, založená s cieľom vytvoriť B2B platobný systém na európskych a severoamerických trhoch, ktorý by pomohol malým a stredným podnikom optimalizovať spracovanie platieb s ich obchodnými partnermi. Spoločnosť chcela významne rozšíriť portfólio svojej ponuky, avšak mala obmedzené IT znalosti. Kľúčovými kritériami boli zručnosti, agilita, skúsenosti, lokalita v blízkosti a rozumné náklady. Capco poskytlo samostatný, dynamický 5-10 členný výrazne seniorný tím IT konzultantov so významnými skúsenosťami v SCRUM metodológii, zväčšilo infraštruktúru za 2 týždne a poskytlo expertné znalosti v platbách. Tím preukázal skvelú kombináciu agility a rozumných nákladov, keď vyvinul hlavné verzie novej produktovej línie plus prototypy pre dodatočné produkty pre klienta. Projekt vyústil do prudkého zníženia prevádzkových a investičných rizík a umožnil klientovi rozšíriť ďalej jeho obchodné a prevádzkové modely.

Splnenie regulačnej požiadavky s krátkym termínom

Náš klient čelil výzvam pri implementácii vykazovacieho systému derivátov pre výkaz v súlade s EMIR-om (vykazovanie všetkých OTC derivátov a ostatných zahrnutých kontraktov pre obchodný repozitár) k dátumu požadovanému direktívou EÚ. Klient požadoval implementáciu plne automatizovanej samostatnej aplikácie na spracovanie päťdesiat tisíc transakcií denne z dvoch rozdielnych systémov. Pevne koordinovaní a vysoko efektívni konzultanti Capco vykonali komplexnú a transparentnú analýzu rozdielov k regulačným požiadavkám a podporu zastrešením vyplývajúcich úloh, poskytli komplexné vykazovacie schopnosti pre biznis OTC derivátov, zabezpečili úplný súlad s reguláciou pri rozumných nákladoch. Tím zaistil, že klient splnil nastavený termín a odovzdal výslednú vykazovaciu aplikáciu na produktové oddelenie klienta.

Využívanie Veľkých Dát na súlad so zákonmi

Klient Capco, nemecká retailová banka, chcela nasadiť novú platformu,aby sa prispôsobila požiadavkám súčasných užívateľov a účtovným požiadavkám, vyplývajúcim z Basel III. Výzvou bol reinžiniering existujúceho front-endového softwaru na zvýšenie priateľskosti pre užívateľov a na implementáciu novej back-endovej a vykazovacej funkcionality, založenej na spojených dátach naprieč všetkými portfóliami úverov banky. Následne po vyhodnotení na mieste business analytikmi Capco, tím konzultantov z Bratislavy zastrešil technickú analýzu, migráciu dát, vývoj, testovanie a migráciu aplikácie. Projekt poskytol nákladovo efektívny zmiešaný model analýzy na mieste a vzdialených dodávok, s vývojom dodaným z Bratislavy. Preukázal aj pružnosť Capco Bratislava a jeho portfólia modelov dodávok - vyslaním bratislavských konzultantov, aby sa pripojili k tímu na mieste, hneď po žiadosti.

Poskytnutie flexibilných a nákladovo-efektívnych riešení pre produkčnú podporu

Vedúci fínsky penzijný fond požadoval rozšírenie funkcionality už implementovaného obchodného systému Murex. Business oddelenie klienta požadovalo flexibilnú a spoľahlivú produkčnú podporu na spravovanie prevádzkových funkcií a potenciálnych problémov. Capco poskytlo svojich senior biznis analytikov na analýzu denných problémov Murex-u, na identifikáciu a optimalizáciu technologických a biznis procesov a na zosúladenie, testovanie a nasadenie nových modulov. Vďaka kombinácii hlbokých biznis a technologických skúseností profesionálov Capco dodalo pružné a nákladovo efektívne riešenie produkčnej podpory, založené na modeli striedavých dodávok (na mieste u klienta a z Bratislavy).

O Capcu

Capco je globálna biznis a technologická konzultačná spoločnosť venujúca sa výlučne finančnému sektoru. Rozpoznávame príležitosti a výzvy, ktorým čelia naši klienti a rozumieme im. Uplatňujeme sústredenie, prehľad a odhodlanie v konzultingu, technológiách a transformácii. Prekonávame zložitosť. Odstraňujeme prekážky. Pomáhame našim klientom realizovať ich potenciál na zvyšovanie úspechu. Hodnota, ktorú tvoríme, prehľad, ktorým prispievame a zručnosti našich ľudí znamenajú, že sme viac ako konzultanti. Sme skutoční účastníci v odvetví. Spolu s našimi klientmi formujeme budúcnosť financií. Slúžime našim klientom z pracovísk v hlavných finančných centrách naprieč Severnou Amerikou, Európou, Afrikou a Aziou. V strednej a východnej Európe Capco pôsobí cez svoje pracovisko na Slovensku v Bratislave.

Viac informácií o spoločnosti Capco nájdete na www.capco.com.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.