• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Halloween: Každý štvrtý Viedenčan minie v priemere 24 eur

  • 14:34 30.10.2014
  • BRATISLAVA
Halloween: Každý štvrtý Viedenčan minie v priemere 24 eur

Maloobchod očakáva v súvislosti s Halloweenom zisk okolo 11 miliónov eur, podobne ako ostatný rok. Aj o tom hovorí aktuálny prieskum, ktorý pre Viedenskú hospodársku komoru zrealizovala spoločnosť Makam.

"Pre viedenskú ekonomiku je Halloween dňom radosti. Obchody i gastronómia dosahujú vtedy vysoké obraty," hovorí Walter Ruck, predseda Viedenskej obchodnej komory. Maloobchod očakáva v súvislosti s Halloweenom zisk okolo 11 miliónov eur, podobne ako ostatný rok. Aj o tom hovorí aktuálny prieskum, ktorý pre Viedenskú hospodársku komoru zrealizovala spoločnosť Makam.

Každý štvrtý Viedenčan plánuje na sviatok Halloweenu nakúpiť v priemere za 24 eur. Podľa prieskumu minú obyvatelia susednej metropoly v reštauráciách, rôznych lokáloch alebo na súkromných parties okolo 5 miliónov eur. Skutočnosť, že Halloween pripadá tento rok na piatok, môže pozitívne ovplyvniť slávnostnú náladu Viedenčanov.

Okolo 40 percent obyvateľov Viedne považuje oslavy Halloweenu už za tradičný sviatok. 20 percent Viedenčanov si podľa prieskumu vyzdobí dom alebo byt a 26 percent sa chystá osláviť "sviatok strašidiel" s rodinou alebo priateľmi.

Zhruba 76 percent dotazovaných Viedenčanov nakúpi predovšetkým sladkosti. Halloween vo Viedni znamená aj zábavu pri vyrezávaní tekvíc či výrobe dekorácií. Pre väčšinu obyvateľov rakúskej metropoly je Halloween predovšetkým zábavou pre deti a mládež. Na tento sviatok dostávajú viedenské deti dokonca aj "strašidelné hračky" (8 percent), no najviac ich baví tradícia chodenia v kostýmoch z domu do domu a obdarovanie sladkosťami.

Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

VČERA - 10:44Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.