• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
12°Bratislava

Česko obmedzilo alternatívnu liečbu! Občania podpisujú petíciu

  • 19:50 22.10.2014
  • PRAHA
Česko obmedzilo alternatívnu liečbu! Občania podpisujú petíciu

Zdravie je vecou každého z nás. Nik iný by nemal mať právo rozhodovať za nás o tom, ako s ním nakladáme, aký spôsob liečby si zvolíme a na koho pomoc sa v prípade problémov obrátime. Česká vláda to však vidí inak. 

V susednej Českej republike vyšla novela Zákona o zdravotných službách a podmienkach ich poskytovania č. 372/2011 Sb. - ako píšu české médiá "V TICHOSTI". Tá ukladá povolenie liečiť v akomkoľvek význame, zisťovať zdravotný stav, predchádzať ochoreniam a hodnotiť okolnosti, ktoré môžu mať na tento stav vplyv, iba lekárom s medicínskym vzdelaním!  

Hrozí trest odňatia slobody

Ľudia bez medicínskeho vzdelania zaoberajúci sa alternatívnou liečbou, tak strácajú právo pomáhať ľuďom s ich ťažkosťami praktizovaním akupunktúry, čínskej medicíny, homeopatie a ďalších rozšírených spôsobov liečby. Terapeutom bez vzdelania v prípade praktizovania liečby mimo zákon hrozia nielen vysoké pokuty, ale dokonca trest odňatia slobody.

Zákon nemá v EÚ obdoby

Podľa českých médií týmto vláda ich krajiny prijala zákon, ktorý v Európskej únii nemá obdoby: "V krajinách EÚ je alternatívna medicína normálnou súčasťou zdravotníckej starostlivosti, má dlhoročnou tradíciou, občania sa môžu rozhodnúť, akým spôsobom chcú byť liečení. V mnohých krajinách dokonca na alternatívnu liečbu prispievajú i zdravotné poisťovne."  

Čítajte: Na Slovensku bolo vlani vyše 1000 podozrení na nežiaduce účinky liekov

Nečudo, že v dnešnej dobe vysokej informovanosti strácame k lekárom a praktikám konvenčnej liečby dôveru. Farmaceutické firmy ovládajú tento svet. Nebudeme preháňať ak budeme tvrdiť, že doslova ryžujú na chorobách. Snáď neexistuje zdravotný problém, na ktorý by ste v lekárni nenašli liek a aj najrôznejších vakcín stále pribúda. Po príčinách chorôb sa nepátra. 

Čítajte: Oil pulling. Elixír života existuje!

Načo aj? Rovno z ambulancie putujete s receptami v ruke do lekárne. Poradí vám nejaký lekár, aby ste namiesto chémie plnej nežiaducich účinkov devastujúcich i zdravé bunky v tele siahli po účinných bylinkách a inej alternatívnej pomoci aspoň v rámci podpornej liečby? Kdeže, tá je predsa výrazne lacnejšia! 

Sloboda voľby

Česť výnimkám poctivých lekárov, ktorí si popri tlaku zo strany farmaceutických firiem zachovali ľudskosť, majú snahu pomôcť a tým, ktorí spájajú sily konvenčnej liečby s alternatívnou! Obe dokážu liečiť a v mnohých nemocniciach už aj na Slovensku prebiehajú školenia našich lekárov vo východnej medicíne. 

Video: Odstránenie žlčových kameňov bez operácie

Stále viac ľudí zisťuje, že alternatíva, prírodná liečba a tisícročia overená a vysokoúčinná medicína východného sveta nie je ani zďaleka žiadnym šarlatánstvom. Názory ľudí sú rôzne. Nikomu by však nemalo byť odoprené právo slobodne sa rozhodnúť, akú a najmä koho pomoc vyhľadá.  

Česi sa pohoršujú a Homeopatická fakulta žiada dostupnosť klasickej homeopatie podľa princípov jej zakladateľa v ČR, Samuela Hahnemanna. V petícii žiadajú "slobodnú možnosť prevádzkovania homeopatie profesionálnymi kvalifikovanými nelekármi tak, ako to bolo až doposiaľ. Nie je žiadny reálny dôvod, prečo by sa táto prax, ktorá funguje od roku 1991, mala meniť." 

Zamyslime sa, prečo je to tak!

Ak by to neohrozovalo ich zisky, k tomuto kroku by zrejme nedošlo. Boli by si istí svojou pravdou a dôverou pacientov. Všetko dobré, čo ľuďom skutočne pomáha, treba zakázať...to je smutná filozofia súčasného sveta.

Čítajte: Časté omyly lekárov: Dlhé pátranie po diagnóze

Vláde ani farmaceutickým firmám by sme nemali dovoliť, aby za nás rozhodovali, koľko rokov budeme žiť a s koho pomocou sa budeme liečiť! Je na nás či dôveru a zdravie vložíme do rúk lekára s titulom alebo bez neho...

Čítajte: Zázračné ajurvédske byliny

Zdroj: Info.sk, BD, zahr Foto: SXC
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

VČERA - 9:04Zdravie

Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. Prejaviť sa môže bolesťou hlavy, krvácaním z nosa, bolesťami na hrudníku či chronickou únavou.

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

20:11 18.04.2024Zdravie

Najväčším nepriateľom spánku nie je ani káva, ani čaj. Bezsenné noci vám môže priviesť aj nápoj, ktorý si mnohí spájajú s pocitom uvoľnenia pred spaním.

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

7:15 18.04.2024Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

6:27 16.04.2024Zdravie

Aj dobrého veľa škodí. Ak chcete vyhovieť svojmu zdraviu, dajte si pozor najmä pri užívaní týchto vitamínov.