• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
19°Bratislava

Leto, ochrana,... a čo potom?

  • 16:35 01.10.2014
Leto, ochrana,... a čo potom?

Pri pobytoch na horách či pri mori si napriek pochybnému počasiu v mnohých lokalitách prišla počas leta väčšina ľudí na svoje - slnko, piesok, vietor,... A hoci tiež každý vie, že pokožka počas týchto zážitkov slobody potrebuje ochranu, väčšina si odnáša následky. Najmä na pokožke po tridsiatke slnko zanechá stopy v podobe vysušenia či niekoľkých jemných vrások. Neodhadli ste správne účinok slnenia počas túry či "prešvihli" pobyt vo vode?

Prvé týždne po návrate z dovoleniek sú časom na triezvu starostlivosť o pokožku. Či už to bolo slnko alebo slané more, ak po návrate domov zistíme, že pokožka je nejaká iná a nie sme vo svojej koži, ozve sa rozpačitá myšlienka – a čo teraz?
Po čom siahnuť? Dôležitý je výber podľa vlastností i zloženia - prípravky by mali byť jemné, ľahké a možno i trochu chladivé ako závoj z hodvábu či jemnej bavlny. Vlastnosťami by sa mali podobať prirodzenému ochrannému filmu pokožky, dobre sa rozotierať a pokiaľ možno aj rýchlo vstrebávať do pokožky,... Telové mlieka?
Pri ich rozotieraní mávame väčšinou pocity chladivej sviežosti – pokožka si vychutná ich pohladenie. Zvlášť v prípade prípravkov s prírodným zložením. Príjemný sortiment telových mliek sme našli u známeho výrobcu kvalitnej prírodnej kozmetiky Weleda. Ktoré z nich však zvoliť na pokožku po lete? Pripravili sme vám stručný prehľad...

Osvieženie s citrusmi
Citrusové osviežujúce telové mlieko príjemne chladí. Zmes biogélu Aloe Vera doplnená o rastlinné oleje a maslá skvele ošetrí najmä normálnu pleť, prepožičia jej krásu a hebkosť. Ideálne je po sprche, kúpeli i slnení. Odskúšali sme v teréne – po strednom spálení na morskom pobreží sme spali bez zobudenia!

Exkluzívne v mene ruže
Najjemnejšia vôňa vzácnych damaškových ruží spojená s blahodarnými účinkami oleja z čílskej divokej ruže je sama osebe luxusným zážitkom - vôňa, konzistencia a vysokohodnotná starostlivosť špeciálne pre vyznávačov a nadšencov produktov z divej ruže priveje do voľných chvíľ harmóniu a výnimočnosť.

Vitalizujúci rakytník
Výživné mlieko na báze sezamového oleja, bambuckého masla a rakytníkového oleja bohaté na prírodné vitamíny a nenasýtené kyseliny rozmaznáva pokožku a dáva jej oživujúce impulzy. Vhodné najmä na pokožku so sklonmi k vysušovaniu či poškodenú nemiernym slnením. Krásne vonia prírodnou pomarančovou vôňou.

Regeneračné granátové jablko
Zmes rastlinných olejov podporuje obnovu buniek, pôsobí proti starnutiu pokožky, chráni i hladká aj veľmi náročnú pokožku. Granát je poklad. Prepožičiava pokožke zamatovú hladkosť a zmyselnú vôňu s orientálnym podtónom santalového dreva. Skvelá voľba!

Nechtíkové pleťové mlieko
To, čo bolo pôvodne vyvinuté pre citlivú detskú pokožku, si medzičasom získalo aj mnohých dospelých. Smotanové pleťové mlieko na báze jemného mandľového a sezamového oleja s výťažkami a vôňou nechtíka lekárskeho sa skvele hodí v lete i po ňom na starostlivosť o citlivú pokožku. Z uvedených mliek obsahuje najviac olejov.

Upokojujúce telové mlieko
Podráždená svrbivá či dermatitídou postihnutá pokožka uvíta zmes kokosového a sezamového oleja s výťažkami z ibiša lekárskeho a fialky trojfarebnej. Pokožku upokojuje, citlivo hladká, zmierňuje svrbenie - aj veľmi citlivej pokožky atopikov. Je bez prírodných parfumov, jemne vonia len po kokose.

Pupalkové revitalizujúce telové mlieko
Tohoročná jesenná novinka. Zmes olejov a výťažkov z pupalky, pupočníka ázijského a bambuckého masla známych svojimi revitalizačnými účinkami je určená aj na silne poškodenú pokožku. Nielen vyživí, ale ju aj prežiari. Exotická rafinovane namiešaná prírodná vôňa spraví z používania radostný zážitok. Teda aspoň nám áno...

A na slnkom poznačenú pleť sme váhali medzi dvoma - Pleťový krém (obľúbenec Victorie Beckham) oslovil o chĺpok viac ako Nechtíkový pleťový krém určený aj na citlivú pokožku detí. Oba však zabrali v našom internom teste na jedničku.

Ak poznáte svoju pokožku a pri výbere váhate, požiadajte o vybranú vzorku na adrese zastúpenia značky.

Na základe skúseností si trúfame povedať - nech si už vyberiete na weleda.sk ktorýkoľvek z prípravkov, vyberiete si kvalitu. Pokožka vám poďakuje skvelou kondíciou a pocitom dokonalej starostlivosti.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.