• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
10°Bratislava

Slovanisti zostali v šoku, na Čadu nemajú zlého slova

  • 12:56 19.09.2014
  • BRATISLAVA
Slovanisti zostali v šoku, na Čadu nemajú zlého slova

Hokejisti Slovana Bratislava sa po odstúpení Rostislava Čadu z pozície hlavného trénera A-tímu zhodli, že pre celú kabínu je tento krok veľkým prekvapením až šokom.

Šesťdesiatročný rodák z Brna vo štvrtok večer požiadal vedenie "belasých" o ukončenie spolupráce a predstavitelia klubu mu vyhoveli. Hráči sa novú informáciu dozvedeli tesne pred piatkovým predpoludňajším tréningom od generálneho manažéra Maroša Krajčiho.

Musí zostať na rovnakej úrovni, odznelo v kabíne

"Všetkých nás to zaskočilo. Je to čerstvé a uvidíme, čo bude ďalej. S chalanmi sme si zatiaľ stihli povedať len to, že nasadenie musí zostať na rovnakej úrovni ako doteraz. Na tréningu už pod vedením nového kouča sa prakticky nič nezmenilo, išli sme naplno," povedal kapitán Slovana útočník Milan Bartovič.

Jeho slová potvrdila aj iná opora bratislavskej ofenzívy Michal Vondrka. "Nikto to nevedel. Ráno v kabíne sme sa na seba len prekvapene pozerali, nič sme ani netušili. Mne osobne tréner Čada pomohol, v Slovane sme zažili dve sezóny. Bol som v nich plne vyťažený, nemôžem na neho povedať nič zlé. Teraz pokračujeme v rovnakých koľajach, pripravujeme sa na ďalší duel proti CSKA Moskva," povedal 32-ročný krídelník.

Országh sa stal dočasným trénerom

Doterajší asistent Čadu Vladimír Országh sa minimálne na jeden duel stal šéfom striedačky "belasých". V minulosti viedol extraligovú Banskú Bystricu. "Keď som sa dozvedel túto správu vo štvrtok večer, bol to pre mňa šok. Vôbec som to nečakal," povedal Országh po piatkovom predpoludňajšom tréningu na hlavnej ploche Slovnaft Arény Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

Jeho asistentmi v sobotňajšom domácom súboji proti CSKA budú Ján Lipiansky a Pavol Rybár. "Chýbal nám jeden do partie a Jano Lipiansky bol s tímom celý minulý rok, tak chlapcov pozná. Voľba padla na neho," prezradil dočasný kouč Országh, ktorý mal pred hráčmi Slovana len krátky príhovor v piatok predpoludním: "Zdôrazňoval som im, že pri mojom príchode sa mi páčila disciplína v tíme, ako si to Rosťo (Čada, pozn.) zariadil a fungovalo to tu. Prízvukoval som im, že nič sa nemení a ideme ďalej."

Po prekvapujúcej informácii a náhlej zmene na striedačke Slovana nemá Országh čas rozmýšľať nad zvýšeným tlakom, ktorý teraz bude na jeho osobu. "Musím byť pripravený rovnako ako mužstvo. Máme pred sebou ťažký zápas proti CSKA. Nie je čo vymýšľať, chalani poznajú systém. Musíme sa len zodpovedne pripraviť. Je to zatiaľ dočasné riešenie na jeden zápas. Chcem si to užiť, rovnako aj chalani. Oni do toho dajú všetko, veď hráme proti CSKA a netreba hľadať špeciálnu motiváciu. Všetci veľmi dobre vieme, proti komu hráme. Urobíme maximum pre to, aby sme boli úspešní. Bola by chyba niečo výrazne meniť na jeden duel a mýliť chalanov. Ťažko je vymýšľať niečo na jediný duel," poznamenal bývalý hokejista zámorskej NHL.

"Viem, že vedenie klubu hľadá nového trénera, moje pôsobenie pri tíme je zatiaľ dočasné. Predstaviť si viem všetko, aj zotrvanie na poste hlavného kouča, ale treba brať do úvahy veľa vecí, skúsenosti a náročnosť KHL. Mnoho vecí je za, ale veľa aj proti," myslí si Országh a naznačil aj menšie zmeny v A-tíme Slovana na sobotňajší duel proti moskovskému mužstvu.

"Nejaké korekcie budú, no na nich sme sa dohodli už včera s Rosťom. Bude to však len kozmetické. Hrať nebude White, na jeho miesto nastúpi prvýkrát v sezóne Andrej Šťastný. Čo sa týka brankárov, uvidíme až ráno pred zápasom. Duel proti Čerepovcu Backlund neodchytal v stopercentnom stave. Bek Štajnoch už je k dispozícii, no máme veľa obrancov a čaká na svoju šancu," informoval.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.