• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
12°Bratislava

Letecké dni SIAF priniesli veľkolepú šou v oblakoch

  • 22:25 30.08.2014
  • BANSKÁ BYSTRICA
Letecké dni SIAF priniesli veľkolepú šou v oblakoch

Letisko Sliač je v sobotu a v nedeľu dejiskom medzinárodných leteckých dní Slovak International Air Fest (SIAF) 2014. V programe, ktorý je na oba dni naplánovaný od 10:00 do zhruba 17:00, je 25 letových ukážok v podaní leteckých tímov z 13 krajín, viacero sprievodných akcií a zhruba 80 statických ukážok leteckej techniky.

Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa SIAF Monika Pastuchová, na slávnostnom otváracom ceremoniáli sa zúčastnili aj prezident Andrej Kiska, predchádzajúci prezident Ivan Gašparovič, minister obrany Martin Glváč, minister školstva Peter Pellegrini a ďalší verejní činitelia.

Organizátori na podujatí očakávajú za oba dni spolu zhruba 100-tisíc návštevníkov. Najväčšou atrakciou majú byť preteky automobilu Ariel Atom s lietadlom L-39 Albatros lotyšskej akrobatickej skupiny Baltic Bees.

Pre motorizovaných sú pripravené záchytné parkoviská na poliach zo severnej aj južnej strany letiska. Parkovanie na nich je bezplatné a z južných parkovísk, ktoré sú vzdialenejšie od vstupu na letisko, premáva aj bezplatná kyvadlová doprava. Návštevníci sa na podujatie budú môcť z Banskej Bystrice a Zvolena dopraviť aj autobusovou linkou SIAF.

Súvisiace:

Letecké dni na Sliači lákajú na preteky lietadla s autom

"Zatiaľ ide všetko hladko, na príjazdových cestách nie sú hlásené dopravné nehody, ani kolízie. Samozrejme, že pre veľký počet prichádzajúcich vozidiel sa tvorili kolóny. Kapacita parkovísk je dostatočná, pripravené máme aj záložné parkoviská," povedala Pastuchová. Informácie o aktuálnej dopravnej situácii na príjazdových cestách a parkoviskách môžu vodiči získať aj prostredníctvom Rádia SIAF, ktoré z letiska vysiela na frekvencii 107,3 megahertza.

Pre letecké dni SIAF je cesta I/69 medzi Sliačom a Banskou Bystricou v úseku popri letisku neprejazdná, vyhradená je z oboch strán na účely príjazdu návštevníkov na parkoviská a ich odjazd späť.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

DNES - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

DNES - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

DNES - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

DNES - 13:08Domáce

Kresťanskí demokrati chcú presadiť, aby sa na pacienta nemohli preniesť náklady spojené s manažmentom zdravotnej starostlivosti.