• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

V priestoroch letiska Košice vznikne tisíc pracovných miest

  • 15:52 26.08.2014
  • KOŠICE
V priestoroch letiska Košice vznikne tisíc pracovných miest

V Košiciach pribudne tisíc nových pracovných miest. Okolo 600 miest má vzniknúť v spoločnosti Howe Slovensko a ďalších 400 pracovných miest má postupne vytvoriť spoločnosť airberlin technik Slovakia, s. r. o. v priestoroch košického letiska. Na krátkom brífingu v košickom sídle spoločnosti Howe o tom v utorok informoval minister hospodárstva Pavol Pavlis. Momentálne investori rokujú s ministerstvom hospodárstva o možných stimuloch.

Ako povedal generálny riaditeľ spoločnosti Howe Slovensko Richard Duda, chcú zriadiť novú prevádzku so zameraním na kožiarsku výrobu, ktorá by mala sídliť buď v Immoparku pri košickom letisku, alebo v priemyselnom parku pri Veľkej Ide.

Investícia bude stáť približne tri milióny eur

"Ide o pracovné príležitosti, ktoré nevyžadujú nijaké špecializované vzdelanie," uviedol Duda. Výrobu v novej prevádzke chcú rozbehnúť budúci rok. Do technologických zariadení investujú zhruba tri milióny eur.

Howe Slovensko, s. r. o. podľa internetového výpisu z obchodného registra pôsobí v Košiciach od roku 2004 ako dcérska spoločnosť austrálskej AUSTRALIAN LEATHER HOLDINGS LIMITED. V súčasnosti zamestnáva okolo 900 ľudí. Vyrába kožené dielce pre autá.

V tomto roku sa vytvorí už 40 pracovných miest

Spoločnosť Air Berlin v prvej etape vytvorí v Košiciach okolo 400 nových pracovných miest. Otvorí v areáli košického letiska nové dizajnové stredisko a vytvorí 40 miest ešte v tomto roku. V druhej etape tu plánuje zriadiť prevádzku na opravu leteckých bŕzd a v tretej by sa tu mali redizajnovať interiéry trupov osobných lietadiel. Odhaduje sa, že by malo ísť o investíciu od 10 do 20 miliónov eur.

Spoločnosť airberlin technik Slovakia, s. r. o. podľa výpisu z obchodného registra vznikla v auguste 2013. Zakladateľom a jediným spoločníkom je Air Berlin Technik Limited so sídlom vo Veľkej Británii.

"Potešiteľné je, že sa budú rozvíjať nové oblasti priemyslu, čím sa rozšíri škála uplatnenia pre vysokoškolákov a pribudnú aj miesta pre ľudí, ktorí nemajú špecializované vzdelanie," povedal košický primátor Richard Raši. Dodal, že mesto sa bude snažiť v rámci svojich možností vytvoriť investorom optimálne podmienky.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

VČERA - 19:31Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či tieto výrobky nemajú doma.

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

VČERA - 16:40Ekonomické

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky.

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

VČERA - 15:13Ekonomické

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier.

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

VČERA - 14:16Ekonomické

Obchvaty niektorých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok.