• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
15°Bratislava

SoftLayer podporuje rast hybridného cloudu

  • 16:50 29.07.2014
  • BRATISLAVA
SoftLayer podporuje rast hybridného cloudu

Spoločnosť IBM (NYSE: IBM) oznámila, že firma SoftLayer je jej ťahúňom rastu v oblasti hybridného cloudu. Dôkazom toho je napokon aj to, že SoftLayeru sa za posledný rok, od jeho akvizície spoločnosťou IBM, podarilo získať tisícky nových zákazníkov z radov vedúcich spoločností v jednotlivých odvetviach.

S cieľom podporiť ďalší rast spoločnosti IBM v oblasti cloudových služieb, určených pre podniky, spoločnosť uviedla na trh rad nových cloudových služieb, ktoré sú postavené na infraštruktúre SoftLayeru. Len jeden rok po akvizícii SoftLayeru sa táto spoločnosť, ktorú IBM odkúpila v júli minulého roka, za dve miliardy dolárov, stala hnacou silou podporujúcou prudký rast IBM v oblasti cloudových služieb.

IBM Cloud v súčasnosti využívajú klienti z celého sveta, pričom SoftLayeru sa len v minulom roku podarilo získať tisícky nových klientov. Medzi nových zákazníkom SoftLayeru patria napríklad maloobchodná predajná sieť Macy’s, výrobca pračiek a bielej techniky Whirlpool, či firma moovel, dcérska spoločnosť koncernu Daimler, ako aj mnohé ďalšie podniky, ktoré sa rozhodli využívať hybridný cloud. Hybridný cloud predstavuje spojenie tradičných IT systémov v cloude. Zákazníkom umožňuje ponechať si kontrolu nad kľúčovými aplikáciami.

Keďže dáta sa stávajú obrovským zdrojom informácií, firmy sa dnes stále viac zamýšľajú nad tým, ako dáta efektívne ukladať tak, aby boli dostatočne chránené a zabezpečené. Spoločnosti, ktoré sú cloudovými zákazníkmi IBM môžu už dnes využiť jedinečnú výhodu, ktorú im poskytuje IBM Cloud. Práve firmy využívajúce cloudové služby IBM totiž môžu veľmi rýchlo integrovať svoje existujúce, nové služby, ako aj dáta, ktoré majú k dispozícii tak, aby sa stali ťahúňmi v oblasti inovácií. Okrem nových klientov IBM začalo svoje služby na báze SoftLayeru ponúkať viac ako 1000 obchodných partnerov spoločnosti IBM.

VIDEO: IBM Cloud - The SoftLayer Advantage


"Už v prvom roku sa akvizícia spoločnosti SoftLayer ukázala byť rozhodujúcou akvizíciou IBM v oblasti cloudu," povedal senior viceprezident IBM Global Technology Services, Erich Clementi. SoftLayer sa veľmi rýchlo stal základom infraštruktúry IBM cloudového portfólia produktov a služieb, ako aj ponuky PaaS a SaaS cloudových služieb. Podľa prieskumnej spoločnosti Gartner bude využívať na konci roku 2017 služby hybridného cloudu takmer polovica zo všetkých veľkých podnikov na celom svete.

Obrázky k tlačovej správe nájdete Tu a Tu.
Video k tlačovej správe nájdete Tu.
Viac informácií nájdete Tu.

O IBM
Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu.
Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Martin Murgáč. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.