• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
18°Bratislava

ProRate poradcom pri štarte expanzie NAY v strednej Európe

  • 15:33 25.07.2014
  • BRATISLAVA
ProRate poradcom pri štarte expanzie NAY v strednej Európe

Protimonopolný úrad SR potvrdil prevzatie slovenských prevádzok Electro World spoločnosťou NAY a.s., ktorá je u nás lídrom v predaji spotrebnej elektroniky. Súhlas českého protimonopolného úradu ohľadom prevzatia tamojších predajní má NAY už dlhšie. Transakčným poradcom pri obchode medzi NAY a Dixons Retail bola spoločnosť ProRate.

ProRate radí NAY už desať rokov a o ich poradenstvo sa mohli oprieť aj pri tejto transakcii. "Uzavretie obchodu je dobrý základ pre expanziu NAY a.s., v zmysle ich cieľa, ktorým je rast v stredoeurópskom regióne,” povedal Marcel Imrišek, riaditeľ ProRate.

Electro World, je popredným predajcom elektroniky v regióne, ktorý prevádzkuje v Českej republike a na Slovensku 24 vlastných predajní, 2 franšízové predajne a 2 internetové obchody. V poslednom finančnom roku končiacom v apríli 2014 dosiahol Electro World tržby z predaja tovaru 155 miliónov EUR.

Spoločnosť NAY pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov a to v pozícii najväčšieho maloobchodného predajcu spotrebnej elektroniky. V súčasnosti prevádzkuje 31 predajní v 25 mestách na Slovensku a zamestnáva viac ako 800 zamestnancov. Jej vernostný klub NAY EXTRA CLUB má viac ako 750 000 členov. Aktuálne buduje spoločnosť moderný multi-kanálový prístup k predaju cez svoj internetový obchod www.nay.sk a nové predajne s menším formátom. Za uplynulý rok dosiahla spoločnosť obrat 150 miliónov EUR. S viac ako 15% trhovým podielom je NAY lídrom na slovenskom trhu so spotrebnou elektronikou.

Skupina NAY bude mať po akvizícii 57 predajní na území Českej republiky a Slovenska. S ročným obratom približne 300 miliónov EUR sa stane jasným lídrom v rámci kamenných predajcov elektroniky. V Českej republike bude skupina naďalej pôsobiť pod značkou Electro World.

O spoločnosti

ProRate je nezávislá poradenská spoločnosť v oblasti investičného bankovníctva, transakčného poradenstva a podnikových financií, zameraná na segment stredne veľkých spoločností na Slovensku a v Strednej Európe. Poskytuje profesionálne a efektívne riešenia pre spoločnosti a ich vlastníkov v oblasti predaja a akvizícií spoločností. Má za sebou desiatky úspešných akvizícií prevažne v segmente maloobchodu, energetike a sieťových odvetviach, nehnuteľnostiach, strojárstve a zdravotníctve.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.