• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
10°Bratislava

Poplach na kúpalisku, desiatky ľudí dostali žalúdočnú virózu

  • 18:33 25.07.2014
  • BRATISLAVA
Poplach na kúpalisku, desiatky ľudí dostali žalúdočnú virózu

Na termálnom kúpalisku Poľný Kesov zaznamenali 23 prípadov gastroenteritídy. Kúpalisko bolo preto v stredu 23. júla uzavreté. "Vykonali sme dezinfekciu a sanitáciu a dnes už však máme otvorené," povedala Adriana Barátová z marketingového oddelenia kúpaliska.

Okrem detského bazéna sú všetky ostatné bazény v prevádzke. Vzorky vody odobraté hygienikmi 22. júla potvrdili podľa úradu verejného zdravotníctva nevyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie v neplaveckom bazéne a v detskom bazéne.

V priebehu tohto týždňa bolo v prevádzke 169 umelých kúpalísk. Zistené nedostatky v mikrobiologickej oblasti odstraňovali na kúpaliskách Topoľčany, Brezová pod Bradlom, Wellness centrum Patince, Termálnom kúpalisku Komárno a kúpalisku SAMŠPORT Myjava. Menšie nedostatky v čistote a v hygienickom zabezpečovaní vody boli zistené aj v malom neplaveckom bazéne na Obecnom kúpalisku Strelníky.

V prevádzke je 16 kúpalísk

V prevádzke je momentálne 16 prírodných kúpalísk s vyhovujúcou vodou. Konkrétne sú to Zlaté Piesky, Kuchajda a Slnečné Jazerá - Senec v Bratislavskom kraji, Veľká Domaša - Tíšava a Veľká Domaša - Valkov v Prešovskom kraji a Plážové kúpalisko Liptovská Mara - Liptovský Trnovec v Žilinskom kraji. V Košickom kraji vyhovujú Vinianske jazero, Zemplínska šírava - Kamenec, Zemplínska šírava - Paľkov a Zemplínska šírava - Hôrka.

V Banskobystrickom kraji je možné kúpať sa na prírodných kúpaliskách Teplý vrch - pláž Ormet, Teplý vrch - pláž Drieňok, Ružiná - pri obci Divín, Zelená voda - Kurinec a na Prírodnom kúpalisku Tornaľa. V Trnavskom kraji vyhovuje prírodné kúpalisko v Rekreačnej oblasti Kunovská priehrada. Zákaz kúpania trvá vzhľadom na nevyhovujúcu biologickú kvalitu vody na prírodnom kúpalisku Jazero Košice a vodnej nádrži Lipovina - Bátovce. Od 17. júla platí zákaz kúpania na prírodnom kúpalisku v Rekreačnej oblasti Gazarka Šaštín - Sráže v Trnavskom kraji.

Kúpať sa dá aj v prírode

Výsledky analýz z minulého týždňa potvrdili vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie aj na prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou. Konkrétne sú to Kuchajda, Čunovo, Rusovce - Candell, Zelená voda pri Novom meste nad Váhom, Vodná nádrž Nitrianske Rudno, Ružiná, Počúvadlianske jazero, Veľké Kolpašské jazero, Vindšachtské jazero, Zemplínska šírava - Biela hora,

Zemplínska šírava - Medvedia hora, Pod Bukovcom a Ružín. Vyhovujúce boli aj ostatné odbery na lokalitách Veľký Draždiak, Šulianske jazero, Vodná nádrž Prusy, Vodná nádrž Stará Myjava, Vodná nádrž Dubník, Štrkovisko Horná Streda, Tona Šurany a na príležitostne využívaných lokalitách v okrese Banská Štiavnica a Žarnovica, konkrétne Belianske jazero, Evičkino jazero, Klinger, Kopanice a Tajch.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

VČERA - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

VČERA - 16:32Domáce

Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením.

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

VČERA - 16:15Domáce

Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy.

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

VČERA - 16:04Domáce

Na celom území Slovenska sa počas noci a v piatok (19. 4.) ráno môže vyskytnúť prízemný mráz.