• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Detoxikácia organizmu. Kedy nepomáha?

  • 19:00 17.06.2014
  • BRATISLAVA
Detoxikácia organizmu. Kedy nepomáha?

Rozhodli ste sa vyskúšať jeden z návodov na očistu tela? Pozor na to, aby vaše odhodlanie a celá snaha nevyšla nazmar! Je možné, že to mnohí z vás robia viac-menej zbytočne.

Citrón je výborným pomocníkom pri detoxikácii, no ani ten vám nemusí pomôcť. Ilustračné foto: SXC

Články o detoxikácii, očiste, diétach, biopotravinách a zdravom stravovaní na nás striehnu na internete i z obálok časopisov. Tiež patríte medzi tých, ktorí skúsili už naozaj všetko a stále neviete kde je chyba? Pátrajte hlbšie! 

Väčšina konvenčných liečebných postupov lekárov a odporúčaní nestačí. Česť výnimkám, no málo z nich pátra po skutočnej príčine zdravotného stavu. Stanovia diagnózu, naordinujú vám lieky, „vycálujete“ peniaze v lekárni a postupne sa dostavia nežiaduce účinky. Poznáte knihu „Nežiaduci účinok, smrť!“ ? Tak viete o čom hovoríme. Chémia možno rýchlo zaberie, no je zdrojom oveľa väčších porúch organizmu a možno udrú na úplne iné orgány, aké boli pôvodne liečené. 

Múdra čínska alternatíva vs. nedbalí lekári

Čínska medicína nenahrádza konvenčnú liečbu. Ich metódy a výsledky by sa mali pre dobro pacienta dopĺňať a ich odborníci spolupracovať. Postupy čínskej alternatívy neignorujú výsledky lekárskych klasikov, no kedy konečne lekári pošlú pacienta do diagnostického centra bez toho, aby jeho pracovníkov s dlhoročnými skúsenosťami označili za šarlatánov? Samozrejme, čísla farmaceutického priemyslu nepustia a tie by utrpeli značnú ujmu, keby ľudia zistili, že sa môžu liečiť za "smietku" toho, koľko utrácajú v lekárňach, z ktorých vám jeden liek môže spôsobiť desiatky ďalších problémov a chorôb. Samozrejme, aj medzi nimi sa nájdu kšeftári, ktorí hľadia viac na zisk ako skutočnú zdravotnú pomoc a za vstupnú prehliadku si rovno vypýtajú 100 eur – choré! 

Čítajte: Oil pulling. Elixír života existuje!

Prečo je detoxikácia potrebná? 

Mnohí si povedia, jedli to aj naši dedkovia a babičky, dali si nezdravé mastné jedlá, masť, oškvarky, klobásu, pálenku a bolo. Avšak: Súčasný životný štýl, znečistené ovzdušie a voda zaťažujú náš organizmus v oveľa väčšej miere, ako tomu bolo ešte za čias našich prastarých mám. Pečeň ako hlavný detoxikačný orgán už nestačí čistiť naše telo a preto jej musíme pomôcť. 

Kedy detox nepomáha? 

Detoxikáciou pomocou stravy sa zbavujete len neživých záťaží. Ak vás ale trápia zdravotné ťažkosti, ako napríklad zlé trávenie, bolesti hlavy či kožné problémy a iné, váš organizmus bude zrejme zaťažený parazitmi a tie potrebujte odstrániť ako prvé. V opačnom prípade vaša snaha a zdravá strava končí v ich ústach a živiny sa vôbec nedostanú k bunkám vášho tela.  

Aby ste si vyčistili pečeň, musíte ju najskôr zbaviť všetkých parazitov. Najpresnejšie sa to dozviete v diagnostických centrách u certifikovaných odborníkov. Testy si môžete dať urobiť aj u svojho lekára, ktorý vaše vzorky zo stolice, prípadne i krvi na vyžiadanie pošle na rozbor do laboratória. 

Čítajte: Únava a tráviace problémy? Na príčine môže byť lamblia!

Ak nemáte možnosť liečiť sa prostredníctvom v zahraničí uznávaného zapperu, na každý parazit existujú ďalšie alternatívne cesty, ktorými ho vyhubíte. Stačí trochu "pogoogliť". Liečbu môžete podporiť i homeopatikami.

Ďalším zádrheľom prečo možno vaše telo nefunguje ako by malo a nevyplavuje nežiaduce látky z tela, môže byť narušená činnosť močového mechúra a obličiek.

Pokazený chrup? Zbytočná detoxikácia!

Ako dlho ste neboli u zubára? Objednajte sa! Aj váš pokazený chrup, hoci vás zatiaľ nič nebolí, môže produkovať toxíny. Tie výrazne zaťažujú pečeň. Rýchlo by ste preto mali odstrániť z úst všetky baktérie, nehovoriac o kovoch a amalgánových plombách. Bezpodmienečne vymeniť!  

Čítajte: Detoxikujte telo tými správnymi potravinami

Zdroj: BD, Info.sk, Foto: SXC
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

VČERA - 9:04Zdravie

Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. Prejaviť sa môže bolesťou hlavy, krvácaním z nosa, bolesťami na hrudníku či chronickou únavou.

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

20:11 18.04.2024Zdravie

Najväčším nepriateľom spánku nie je ani káva, ani čaj. Bezsenné noci vám môže priviesť aj nápoj, ktorý si mnohí spájajú s pocitom uvoľnenia pred spaním.

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

7:15 18.04.2024Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

6:27 16.04.2024Zdravie

Aj dobrého veľa škodí. Ak chcete vyhovieť svojmu zdraviu, dajte si pozor najmä pri užívaní týchto vitamínov.