• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Slováci v príprave podľahli Francúzom, rozhodla prvá tretina

  • 9:28 18.04.2014
  • GAP
Slováci v príprave podľahli Francúzom, rozhodla prvá tretina

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek mal iné predstavy o prípravnom zápase s Francúzskom. Domáci zaskočili jeho zverencov aktívnou hrou a už v 49. sekunde po góle Damiena Fleuryho vyhrávali v Gape 1:0.

Francúzi pridali ďalšie dva presné zásahy, keď sa presadil Teddy da Costa. Na hre Slovenska sa prejavila absencia skúsených Miroslava Šatana, Juraja Mikúša a Ladislava Nagya, ktorí dostali vo štvrtok voľno.

Súvisiace:

Tomáš Kopecký na MS nepôjde, riskoval by koniec kariéry

Surový si počká na ďalšiu účasť na MS, musí sa doliečiť

Brankár Halák nechce riskovať, na šampionáte si nezahrá

Talentovaný Réway chce zabojovať o MS, Šatanovi bude tykať

Tím nenadviazal na súboj s Ruskom

Omladené mužstvo robilo chyby a až v závere dokázalo skorigovať výsledok. Slováci nenadviazali na výkony z minulotýždňového nedeľňajšieho víťazného súboja s Ruskom. Tím SR prehral s Francúzskom len druhýkrát z dvadsiatich vzájomných duelov, prvýkrát od roku 1998.

"Začali sme veľmi zle. Hneď na začiatku sme inkasovali dva lacné góly a od toho sa odvíjal celý zápas. Bolo vidno, že bez skúsených útočníkov, ktorí dostali voľno, mužstvo podlieha momentálnemu stavu na ľade a robí chyby. Do odvety musíme výrazne zmeniť náš prístup a 'nespackať' úvod. Dva rýchle góly o všetkom rozhodli. Aj keď sme mali dva protiútoky a išli sami na bránku, brankár Hardy svoj tím podržal a ich skúsení hráči vývoj zápas umne kontrolovali. V tretej tretine sme strelili dva góly, nastrelili aj hornú žŕdku, ale posledných šesť minút sme hrali oslabení a nezmohli sa na viac, ako len na dva presné zásahy," hodnotil na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja tréner Vladimír Vůjtek.

Súboj sa hral v malej hale v Gape, Francúzi z neho nevyrábali televízny signál. Štatistický server série Euro Ice Hockey Challenge, v rámci ktorej sa duel hral, hlásil od 15. min zmenu v slovenskej bránke, Júliusa Hudáčka mal nahradiť Ján Laco. Rovnaká informácia je aj v zápise o stretnutí. Tréner Vůjtek dal všetko na pravú mieru: "Nie je pravda, že Hudáčka vymenil Laco. Informácia o ich výmene, bola mylná. Julo dochytal zápas do konca a potom si už počínal dobre."

Premiérový gól v reprezentácii

Vo štvrtok strelil premiérový gól v slovenskej reprezentácii Andrej Šťastný. Stalo sa tak v jeho štrnástom vystúpení v drese tímu SR. V 54. min už iba korigoval na 2:4.

"Z našej strany to bol otrasný zápas, keďže sme poriadne 'spískali' prvú tretinu. Ak mám povedať pravdu, ani som veľmi neprežíval emócie z toho, že som strelil v reprezentácii prvý gól. Aj tak to bola strela, ktorá znižovala stav skóre na 2:4. Ani nemám odložený puk, lebo som na to nemyslel. O tom, že sme prehrali, rozhodla prvá perióda, ktorú sme prehrali 0:3. Súper dobre korčuľoval, ale pokašľali sme si to sami. Francúzi sú určite "hrateľní", lebo v druhej a tretine sme mali herne navrch. Žiaľ, náskok domáceho tímu bol už nedostižný," skonštatoval pre HockeySlovakia.sk Andrej Šťastný.

Slováci si môžu napraviť chuť v odvete, ktorá je na programe v sobotu o 15.00 h v ďalšom meste pod Alpami Grenobli. V piatok podvečer majú zverenci Vladimíra Vůjtka jednu tréningovú jednotku. S Francúzmi sa stretnú aj na májovom svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku.

Francúzsko - Slovensko 4:2 (3:0, 0:0, 1:2)

Góly: 1. D. Fleury (T. Da Costa, Auvitu), 10. T. Da Costa (D. Fleury, Dusseau), 15. T. Da Costa (D. Fleury), 43. Lamperier - 44. Špirko (Tybor, Štajnoch), 54. A. Šťastný (M. Haščák)
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0

Zostavy:
Francúzsko: Hardy - Manavian, Baazi, Chakiachvili, Auvitu, Amar, Janil, Besch, Dusseau - Y. Treille, D. Fleury, Meunier, Claireaux, Tardif, Lamperier, Berthon, Henderson, Ritz, Raux, Guttig, T. Da Costy, Beron
Slovensko: J. Hudáček (15. J. Laco) - Štajnoch, M. Ďaloga, Švarný, J. Valach, V. Mihálik, R. Stehlík, Čerešňák, J. Brejčák - Réway, Špirko, Bartek, D. Skokan, Tybor, P. Zuzin, Lušňák, A. Šťastný, Bulík, M. Bakoš, Lunter, M. Haščák, Miklík

I. tretina

Úvod duelu Slovákom nevyšiel podľa predstáv. Brankár J. Hudáček si ani nesiahol na puk a už v 49. sekunde ho lovil zo svojej siete, gól si pripísal D. Fleury. Tím SR bol síce strelecky aktívnejší, no Hardyho v bránke súpera nedokázal prekonať. Slovenský brankár inkasoval podľa oficiálnych zápasových štatistík aj z druhej a tretej strely, keď ho v 10. a 15. min prekonal T. Da Costa. Vzápätí ho vystriedal J. Laco, ktorý až do konca prvej dvadsaťminútovky neinkasoval.

II. tretina

V druhej tretine boli strelecky aktívnejší domáci aj zásluhou dvoch presiloviek pri vylúčeniach J. Brejčáka a Luntera. Slovenský tím mal rovnako ako v prvej časti jednu početnú výhodu, ale Hardy bol aj naďalej stopercentný.

III. tretina

Už na hrozivých 4:0 zvýšil v 43. min Lamperier, ale vzápätí zdvihol slovenskú zástavu z ľadu Špirko štvrtým presným zásahom v národnom mužstve. Na rozdiel dvoch gólov skorigoval v 54. min A. Šťastný premiérovým zásahom v reprezentácii. Vzápätí tím SR čelil takmer dvojminútovej presilovke súpera o dvoch korčuliarov, ktorú Slováci ubránili.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.