• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
10°Bratislava

Na odovzdávaní Grammy možno vystúpia aj Beyoncé a Madonna

  • 18:11 18.01.2014
  • BRATISLAVA
Na odovzdávaní Grammy možno vystúpia aj Beyoncé a Madonna

Na tohtoročnom odovzdávaní cien Grammy, ktoré rozdajú 26. januára v losangeleskom Staples Center, možno vystúpia aj Beyoncé a Madonna. "Myslím, že je možné, že sa tak stane," uviedol o vystúpení Beyoncé producent ceremoniálu Ken Ehrlich. Čo sa týka Madonny, nemenovaný zdroj povedal denníku Los Angeles Times, že speváčka by mala zaspievať počas vystúpenia jedného z nominovaných. Zástupcovia oboch hudobníčok zatiaľ správy nekomentovali.

Čínsky klavirista

Doteraz vystúpenia na tohtoročnom odovzdávaní Grammy potvrdili Paul McCartney a Ringo Starr, Daft Punk s Nileom Rodgersom, Pharrellom Williamsom a Steviem Wonderom, Kendrick Lamar so skupinou Imagine Dragons, speváčky Lorde, Taylor Swif, Katy Perry a Pink, Robin Thicke či skupina Metallica.

Táto heavy-metalová formácia odohrá pieseň One, pričom ich bude sprevádzať čínsky klavirista Lang Lang. "Bude to kompletne šialené," opísal pripravované predstavenie gitarista Kirk Hammett.

Beyoncé Giselle Knowles-Carter začala hudobnú kariéru v roku 1997 ako členka skupiny Destiny's Child, neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Vydala albumy Dangerously In Love (2003), B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2008), 4 (2011) a Beyoncé (2013), pričom so všetkými dobyla americký rebríček Billboard 200.
Neočakávaný album

Jedna z najlepšie zarábajúcich interpretiek na svete získala už 17 cien Grammy, tri z nich ešte ako členka Destiny's Child, ostatné ako sólová speváčka. Jej najnovší eponymný album vyšiel neočakávane 13. decembra 2013 na portáli iTunes, pričom už za necelý týždeň sa z neho predalo milión kópií.

Madonna, celým menom Madonna Louise Ciccone, patrí k najvplyvnejším hudobníčkam všetkých čias a mnohí ju označujú za kráľovnú popu. V roku 1983 vydala eponymný sólový debutový album a nasledovali úspešné nahrávky ako Like a Virgin (1984), True Blue (1986), Like a Prayer (1989) či Erotica (1992), ktorými posúvala hranice v mainstreamovej populárnej hudbe. Medzi jej úspešné single patria skladby ako napríklad Like A Virgin, Material Girl, Papa Don't Preach, Like a Prayer, Express Yourself, Vogue, This Used To Be My Playground, Justify My Love, Frozen, Ray Of Light, Don't Tell Me, Music, či 4 Minutes. Zatiaľ posledný album s názvom MDNA vydala v roku 2012.

Video: Beyoncé - XO
Video: Madonna - Girl Gone Wild

Informácie pochádzajú z webových stránok www.latimes.com a www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.