• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Expremiér Dzurinda má na hlave dva stehy, priznal sa, že pil

  • 14:38 07.01.2014
  • KOŠICE
Expremiér Dzurinda má na hlave dva stehy, priznal sa, že pil

Expremiér a poslanec NR SR Mikuláš Dzurinda v utorok novinárom potvrdil, že nebol triezvy, keď utrpel úraz hlavy pred košickým hotelom Hilton na Hlavnej ulici. Uviedol to na brífingu po prepustení z úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, kde strávil noc.

Ako v utorok ráno informoval Košický Korzár, Mikuláša Dzurindu prijali do košickej univerzitnej nemocnice v noci z pondelka na utorok s úrazom hlavy. Expremiér a poslanec SDKÚ sa zranil pri páde pred hotelom Hilton na Hlavnej ulici, kde bol ubytovaný. Podľa svedkov bol opitý.

Oslava Schusterovho jubilea

„Pil som,“ priznal Dzurinda. Dodal, že sa v pondelok zúčastnil na oslave životného jubilea 80. narodenín exprezidenta Rudolfa Schustera.

„Mrzí ma to. Mrzí ma, že som potrápil nielen zdravotné sestry, ale aj mojich blízkych. Pravda je taká, že včera ráno som ešte na Železnej studničke zabehol 15 kilometrov a potom som šoféroval do Košíc. Potom som už cítil únavu. Zrejme som neustriehol moment, keď som si už nemal dať ďalší pohárik,“ povedal Dzurinda.

Pripustil, že "koňak si vypýtal cigaretu", o ktorú požiadal ľudí pred hotelom. „Výnimočne si sem-tam dám cigaretu. Tak som si ju vypýtal a šmykol som sa pri smetnom koši,“ uviedol Dzurinda. Nespomína si, že by sa mu stal podobný incident.

Faktúru za ošetrenie si zaplatí

„Je to pre mňa poučenie, ale už si dám pozor. Nevravím, že si už nikdy nedám pohárik, patrí to k životu. Na budúci rok mám 60 a zrejme je to signál, že už nie som najmladší. S plnou vážnosťou a pokorou chcem povedať, že už si dám väčší pozor,“ povedal Dzurinda.

Ako povedal novinárom, je si vedomý, že si má preplatiť zdravotné ošetrenie a povedal to lekárom i riaditeľovi nemocnice. „Požiadam o faktúru a zaplatím ju,“ uviedol Dzurinda a dodal, že ešte nevie, aká bude jej výška.

Expremiér priznal, že má dva stehy a ďalšie vyšetrenia boli negatívne. „Cítim sa subjektívne dobre. Ešte si odpočiniem a pomaly sa vrátim autom do Bratislavy,“ povedal Dzurinda.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur

DNES - 8:04Domáce

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Lyžiari sa vracajú na lyže, v Lomnickom sedle napadlo 20 centimetrov snehu

Lyžiari sa vracajú na lyže, v Lomnickom sedle napadlo 20 centimetrov snehu

DNES - 7:22Domáce

Lyžiari majú pred sebou ďalší víkend, ktorý môžu stráviť na lyžiach. Ochladenie a sneženie z uplynulých dní zabezpečili stále dobré podmienky na jarnú lyžovačku.

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

DNES - 7:11Domáce

Výpoveďou ďalšej svedkyne obžaloby v stredu v Kežmarku pokračoval súdny proces s Kuffovcami v kauze, ktorá súvisí s medializovanými informáciami o podvodoch s pôdou a útokmi na farmárov.

SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

VČERA - 19:19Domáce

Najmä na severe môže od večera snežiť.

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

VČERA - 17:50Domáce

V okolí obce zaznamenali pohyb medveďa.