• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

Kandidát Hrušovský už odovzdal podpisy, podporil ho aj Hlina

  • 12:04 07.01.2014
  • BRATISLAVA
Kandidát Hrušovský už odovzdal podpisy, podporil ho aj Hlina

Prezidentský kandidát Pavol Hrušovský má ako jediný nominant viacerých politických strán zo všetkých uchádzačov o post hlavy štátu schopnosť spájať a nie rozdeľovať roztrieštenú slovenskú spoločnosť.

Zhodli sa na tom lídri strán Ľudovej platformy pri odovzdávaní podpisových hárkov Hrušovského kandidatúry predsedovi parlamentu. Hrušovského podpismi podporilo 17 458 občanov a zároveň jeho kandidatúru odobrilo aj 30 poslancov - všetkých 28 zákonodarcov za KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS a tiež nezaradení Jozef Mihál a Alojz Hlina.

Podpora Hlinu aj Mihála

Podpredseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Jozef Mihál považuje Pavla Hrušovského za priateľa, a preto ho podporil v kandidatúre. Ako povedal pre agentúru SITA, pokiaľ nedošlo k dohode všetkých opozičných strán na podpore jedného kandidáta a skôr rétorika strán je o tom, aby si pravicový volič vybral, nevidí dôvod, prečo by nepodporil ktoréhokoľvek z pravicových kandidátov.

O tom, či je Hrušovský dobrý kandidát, rozhodnú podľa Mihála voliči. „Hrušovský má potenciál, aby získal zaujímavú podporu, ale osobne budem voliť ako občan Petra Osuského, ktorý kandiduje s podporou SaS,“ povedal Mihál.

Mihálovi je ľúto, že na pravej strane politického spektra dochádza k žabomyším vojnám. „Stredopravé strany by sa mali spojiť tak, ako sa spojili pri podpore Pavla Freša v kandidatúre na bratislavského župana. Len pri spojení pravice je možné poraziť Roberta Fica,“ konštatoval.

Hlina v rozhovore pre agentúru SITA pripomenul, že po odchode z poslaneckého klubu OĽaNO deklaroval blízkosť k projektu Ľudovej platformy. „Hrušovský je kandidát Ľudovej platformy. Odo mňa sa to teda očakávalo,“ uviedol. Hrušovského celkom podporilo podpisom 30 poslancov. Okrem toho pod petíciu získal 17 458 podpisov občanov.

Bývalý predseda parlamentu

Predseda KDH Ján Figeľ vyslovil želanie, aby nový rok 2014 bol rokom nádeje, tvorivosti a pozitívnych zmien. "Takou dôležitou a pozitívnou zmenou môže byť aj voľba prezidenta SR. Slovensko potrebuje hlavu štátu, ktorá je skúsená a rešpektovaná. Pavol Hrušovský je kandidátom, ktorý reprezentuje štátnický rozmer, skúsenosť a rozvahu, spolupatričnosť a rešpekt," konštatoval Figeľ.

Hrušovský bol podľa jeho slov dvakrát predsedom parlamentu, raz z toho v zlomovom období, keď Slovensko vstupovalo do euroatlantických štruktúr. "Slovensko potrebuje pozitívnu zmenu, pretože nejde dobrým smerom. Dnešné smerovanie Slovenska je škodlivé," dodal Figeľ.

Hrušovský má podporu Mostu i SDKÚ

"S Pavlom Hrušovským robíme politiku od roku 1990. Preto s veľkou zodpovednosťou môžem povedať, že v jeho politickej kariére nie slovami, ale skutkami dokazoval, že v prípade úspechu a zvolenia za prezidenta by bol prezidentom všetkých občanov SR a to bez rozdielu na národnosť alebo na vierovyznanie," povedal predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Podľa jeho slov Hrušovský je zodpovedným politikom a v prípade zvolenia bude čestným prezidentom všetkých občanov SR.

"Rozvahu a schopnosť spájať považujem za veľmi dôležitý signál v tejto spoločnosti, ktorá je veľmi roztrieštená, za dôležitý signál, keď Pavol Hrušovský dokáže spojiť to občianske aj stranícke," povedal predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

"Chcem sľúbiť občanom SR, že chcem naplniť očakávania, ktoré odo mňa ako od osoby a mojej kandidatúry za prezidenta SR oprávnene majú," povedal Hrušovský.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

VČERA - 21:25Domáce

Uviedla to podpredsedníčka Európskej komisie a eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová na štvrtkovej tlačovej besede v Bratislave.

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

VČERA - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

VČERA - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

VČERA - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.