• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Desivé miesta nevysvetliteľných záhad

  • 19:00 04.11.2013
  • Svet
Desivé miesta nevysvetliteľných záhad

Naskakuje vám husia koža, trasú sa vám ruky a rozum nedokáže nájsť racionálne vysvetlenie. Aj vy vyhľadávate strašidelné miesta? Svet ukrýva množstvo záhad a zopár ich máme aj u nás na Slovensku. Naberte odvahu a zistite o nich niečo viac!

Mesto čarodejníc

Anglické grófstvo Lancashire je zahalené rúškom tajomstva z čias 17.storočia. Časť Pendle Hill, obklopená lesom, bola v minulosti považovaná za sídlo žien s nadprirodzenými schopnosťami. Keď sa tu začne topiť sneh, každý rok sa na kopci objaví podoba čarodejnice s vysokým klobúkom. Nedávno bola v tomto lese objavená chata zo 16. storočia. V zamurovanej stene našli kostru zaživa pochovanej mačky. Podľa zvykov miestnych bosoriek mala chrániť dom pred zlými duchmi.

Kam sa ísť báť na Slovensko?

Expert na čarodejnice, Simon Entwistle verí, že objavená chata je Malkin Tower - sídlo stretávania bosoriek. Desiatky tisíc návštevníkov sem ročne prichádza, aby sa priblížili k príbehu najslávnejších čarodejníc a k miestam kde žili, boli väznené, odsúdené a popravené. 

Desivá M6-ka

Svedkovia, ktoré prešli po šesťprúdovej diaľnici  v Anglicku hovoria o rôznych zjaveniach. Videli fantóma v protismere valiaceho sa na pick-upe, rozrušenú ženu vo viktoriánskych šatách pobehujúcu po celej šírke cesty, snažiac sa zastaviť autá s vyplašeným výrazom na tvári alebo vojakov, ktorých tiene sa akoby brodili vodou. Podľa koordinátora dozoru na M6, Tonyho Simmonsa, sú podobné výjavy na týchto miestach hlásené pomerne často.

Sledujte video: Najnebezpečnejší chodník sveta

Ide o najdlhšiu britskú cestnú komunikáciu a okolo nej sa v histórii odohralo mnoho udalostí, ktoré by výjavy vodičov mohli vysvetľovať. Cesta vedie napríklad popri starobylému bojisku či miestu banského nešťastia.

Strašidelné nebo Catatumbo

Jazero vo Venezuele pripomína 160 nocí v roku hororový film. Hneď po súmraku nebo osvetľujú blesky v pravidelnosti 16 alebo až 40-krát len počas jednej minúty. Ich sila je taká veľká, že sú viditeľné zo 400 kilometrovej vzdialenosti.

Príčinou je prúd s hodnotou 400 000 ampérov, ktorý sprevádza len jeden jediný blesk. Podľa miestnych obyvateľov ide o mysteriózny jav, ktorý nemá vysvetlenie: "Keď zapadne slnko, duch Catatumba pohltí nočnú oblohu. Pre nás je to mysteriózna záležitosť a stále nemáme informácie o tom, prečo sa to deje," uviedol obyvateľ dediny pre portál ABC News.

Záhadné straty vedomia

Nevysvetliteľné dopravné nehody sa dejú na zdanlivo obyčajnom, 30 kilometrovom úseku cesty na ruskom vidieku. Dôvodom však nie sú tajomné prízraky. Vodiči, ktorí prežili hovoria o náhlej strate vedomia, kedy si nič nepamätajú. Po prebratí sa cítili ako omámení. Podozrenie úniku z podzemného zásobníka plynu sa prešetruje, no podložené dôkazy stále neexistujú.

Zabíja mŕtva stopárka?

Annie´s Road v New Jersey je jednou z najstrašidelnejších ciest Ameriky. Udialo sa na nej niekoľko nevysvetliteľných nehôd. Má mnoho ostrých, nebezpečných zákrut a nie je dostatočne osvetlená. Miestni hovoria o prekliatí. Zjavuje sa tu vraj duch ženy, ktorú tu prepadli, znásilnili a zavraždili, keď sa tadiaľto po hádke s priateľom vracala sama z plesu. Dodnes sa v deň výročia smrti vracia na cestu ako stopárka a ak ju niektorý z vodičov vezme do svojho auta, stratí kontrolu nad svojim vozidlom.

Kam sa ísť báť na Slovensko?

Tajomný sarkofág

Určite poznáte jeden z našich najkrajších zámkov v kúpeľnom meste Bojnice. Jeho posledným majiteľom bol gróf Ján František Pálfi. Tri roky po jeho smrti bolo jeho telo uložené do sarkofágu z červeného mramoru na zámku. Jeho zamestnanci spozorovali pred niekoľkými rokmi záhadnú tekutinu medovitej konzistencie, vytekajúcu z hrobky. Rozbory ukázali, že ide o mineralizované pozostatky grófovho tela.  Povráva sa, že ide o slzy šľachtica, ktorý sa nedokázal zmieriť s nenaplnením svojho testamentu.

Záhadný Katov dom, Trenčín

Už ste navštívili najstrašidelnejšiu pamiatku Slovenska? Pod hradom v Trenčíne stojí Katov dom opradený legendami o jeho záhadných obyvateľoch. Sprievodkyne miestneho múzea vám so zanietením vyrozprávajú o nevysvetliteľných presunoch exponátov, s ktorými je manuálne pohnúť takpovediac nemožné. Miesto už prebehlo i procesom vysvätenia, no strašidelné veci sa tu diať neprestali. Hovorí sa o nepokojných dušiach nespravodlivo odsúdených.

Sledujte video: 4 minúty, ktoré vám zmenia život

Zdroj: Info.sk, BD, zahr., Foto: SXC
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

DNES - 20:01Zaujímavosti

Mrazivé dni ešte neskončili a to znamená, že by ste svoju záhradu mali pripraviť aj na teploty siahajúce k nule.

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

DNES - 12:56Zaujímavosti

V košickej zoo sa narodilo mláďa medveďa hnedého.

Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

VČERA - 20:40Zaujímavosti

Uštipnutie včelou je vo väčšine prípadov menej závažné, no mnohých prekvapí, čo sa s telom deje po ňom.

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

VČERA - 20:17Zaujímavosti

Obľúbená značka smartfónov podľa expertov zbiera dáta o používateľoch.