• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Vittek sa na repre necíti, o budúcnosti s ním nik nehovoril

  • 14:33 17.10.2013
  • BRATISLAVA
Vittek sa na repre necíti, o budúcnosti s ním nik nehovoril

Najlepší strelec slovenskej futbalovej reprezentácie od vzniku samostatnosti Róbert Vittek zatiaľ nemyslí na návrat do národného tímu.

Tridsaťjedenročný kanonier nastúpil za seniorský výber SR naposledy začiatkom februára tohto roka.

V medzištátnom prípravnom zápase s Belgičanmi v Bruggách však absolvoval len 15 minút, keď si privodil zranenie svalu na ľavej nohe.

Po polročnej nútenej absencii sa začal pripravovať so Slovanom Bratislava a „belasí" ho definitívne angažovali začiatkom septembra.

Predtým dlhodobo pôsobil v Turecku, kde si obliekal dresy MKE Ankaragücü, Trabzonsporu a naposledy istanbulského klubu Büyüksehir Belediyespor.

Odporúčame aj:

Slovensko nemá podľa Kováčika horších futbalistov ako Bosna

Slováci odohrali biednu kvalifikáciu, vyhrali iba trikrát

Slovensko ukončilo 10. kvalifikáciu, šťastná bola osmička

Slovenskí futbalisti uzavreli kvalifikáciu remízou s Lotyšmi

O futbalové majstrovstvá sveta zabojuje Uruguaj v baráži

Video: V zápase Nemcov a Švédov po roku padlo opäť 8 gólov

Američania zachránili mexickú nádej na futbalové MS 2014

Bosna si zahrá majstrovstvá sveta, Grécko zabojuje v baráži

Po návrate do najvyššej slovenskej súťaže strelil bratislavský rodák za úradujúceho šampióna štyri ligové góly a jeden presný zásah pridal aj v Slovnaft Cupe.

Vittek svojími výkonmi presvedčil, že nestratil nič zo svojej povesti obávaného ostrostrelca a fanúšikovia si pýtali jeho návrat do reprezentácie, ktorá dlhodobo trpí na slabú gólovú produktivitu.

„Myslím si, že po zranení už môžem ísť naplno, ale neviem, či by to bolo na reprezentáciu. Predsa len ten výpadok bol sedemmesačný a ten kto pozná futbal, vie, že kým sa dostanete späť do vrcholnej formy, trvá rovnaký čas. Myslím si, že sa mi to podarilo skôr tým, že som sa chytil v ligovej súťaži. To ma samozrejme veľmi teší," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii autor 23 gólov v najcennejšom drese. Bývalý hráč spomenutých tureckých klubov, nemeckého Norimbergu a francúzskeho OSC Lille zároveň priznal, že by sa rád v budúcnosti vrátil do reprezentácie.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo zápasu Lotyšsko - Slovensko


„Keby prišla pozvánka, tak sa jej brániť nebudem. Dva zápasy, ktoré absolvovala reprezentácia v Grécku a Lotyšsku, by boli pre mňa ešte príliš skoro," doplnil Róbert Vittek. Slováci prehrali v Pireu 0:1 a remizovali v Rige 2:2.

Na zaujímavú skutočnosť poukázal tréner sedemnásobného slovenského majstra Jozef Valovič: „Som presvedčený, že hráči Slovana si po kvalitných výkonoch z jesennej časti tejto sezóny zaslúžia väčšiu pozornosť zo strany reprezentačných trénerov. Nehovorím, že tam majú byť piati až šiesti, ale aspoň na úrovni náhradníkov by sa s nimi mohlo počítať. Prípadne tam mohol byť aspoň nejaký kontakt, rozhovor medzi nimi a reprezentačnými trénermi. To je môj názor, ale nechcem sa púšťať do nejakých prestreliek. Musím priznať, že sa ozval kouč SR '21' Ivan Galád a rozprávali sme sa osobne o výkonnosti niektorých hráčov. Pokiaľ ide o Roba Vitteka a jeho návrat po dlhej dobe, mohla tam prebehnúť konzultácia o tom, ako vyzerá jeho predstava o budúcnosti v reprezentácii. Je to hráč, ktorý už niečo dokázal na Slovensku, v zahraničí i na majstrovstvách sveta."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.