• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Nebaví vás sex? Cvičiť sa neprinútite? Môžete trpieť vzácnymi alergiami!

  • 11:20 14.10.2013
  • BRATISLAVA
Nebaví vás sex? Cvičiť sa neprinútite? Môžete trpieť vzácnymi alergiami!

Z ničoho nič začnete neznášať to, bez čoho si neviete predstaviť život. Alergiami rôznych typov trpí stále väčšie percento populácie. Poznáte však človeka, ktorého ohrozuje sex, peniaze či dokonca spaľovanie tukov?

Alergia na cvičenie

Je pre vás cvičenie skutočných utrpením? U väčšiny z vás to bude len lacné ospravedlňovanie lenivosti. Môžete však patriť medzi tých, ktorým nadmerná fyzická záťaž vyvoláva nepríjemné a život ohrozujúce príznaky. Medzi symptómy patria návaly tepla v oblasti brucha či hrude, svrbenie, opuch sliznice, sčervenanie kože, nutkanie na zvracanie, závraty, búšenie srdca, bolesti v podbrušku u žien a lapanie po vzduchu, ktoré môže viesť až k anafylaktickému šoku.

Čítajte: Brušáky - klinec do rakvy

Dôvodom takzvaného angioedému vyvolaného cvičením nie je nedostatok kondície. Najčastejšie, hoci to nie je podmienkou, tento druh alergie spúšťa istý druh potraviny, na ktorú je telo človeka precitlivené a prejaví sa len pri zrýchlenom pulze.

Alergia na topánky

Len si to predstavte! Tešíte sa z hriešne drahých, no kvalitných krásnych botičiek, ktoré pribudli do vášho šatníka. Počas ich nosenia začnete pociťovať nepríjemné svrbenie nôh. Napadlo by vás, že máte alergiu na topánky? Aby sme boli presnejší, na príčine môže byť intolerancia chemikálií použitých pri impregnácii kože.

Alergia na spermie

Nie, o mýtus bohužiaľ nejde. Alergia na mužské spermie naozaj existuje. Ak ste si mysleli, že ju môžu mať len ženy, mýlite sa. Tesne po sexuálnom styku sa u istého percenta mužov prejavuje podobne ako chrípka. Ženy trpia typickými príznakmi alergie - svrbenie, pálenie, vyrážka až opuch. Jej príčiny vedcom stále nie sú jasné. Nežnejšie pohlavie sa proti nej môže obrániť použitím prezervatívu. Problém nastane, ak príde túžba po dieťatku.

Alergia na mobil

Trpíte nevoľnosťou, krúti sa vám hlava, máte bolesti, závrate, dýchacie problémy a zle spávate? To všetko sú príznaky takzvanej elektromagnetickej hypersenzibility (EHS) alebo zjednodušene, precitlivenosti na elektromagnetické žiarenie.

Čítajte: Bozkávajte sa ostošesť, telo aj duša sa poďakujú

Nepríjemnosti vám okrem mobilov môžu spôsobovať aj televízory, mikrovlnky či počítače. Podľa informácií portálu idnes.cz, priama súvislosť medzi elektronikou a zdravotnými problémami nie je oficiálne dokázaná a podľa mnohých odborníkov ide len o psychosomatický problém. EHS je ako choroba uznávaná zatiaľ len vo Švédsku, kde pacientom vláda preplatí náklady na elektromagnetické odtienenie v domácnostiach.

Alergia na peniaze

Nepríjemný názov. Veď kto si úprimne môže povedať, že má peňazí dostatok? No táto alergia má svoje vysvetlenie. Na rukách sa postihnutým objavia nepríjemne svrbiace vyrážky po tom, ako manipulujú s mincami. Tie totiž obsahujú nikel a aj tento kov je jeden z často sa vyskytujúcich alergénov.

Čítajte: Alergia na kovy môže byť vážna. Ako jej zabrániť?

Alergia na chlad

Ani v tomto prípade nejde o metaforické pomenovanie ignorantov či nenávisť k ročnému obdobiu. Ak však trpíte alergiou na chlad, od mrznúcej zimy to ani nemá ďaleko. Ide o celkom nebezpečný druh alergie vyvolaný studenou vodou či vystavením organizmu mínusovým teplotám vzduchu. Najmiernejšími symptómami sú sčervenanie, svrbenie, až praskanie kože. V horšom prípade sa pacientom v tele uvoľní veľké množstvo histamínu, čím dôjde k rapídnemu zníženiu krvného tlaku. V extrémnych zimách tak môže ísť aj o život.

Čítajte: Môže obezita ohroziť sexuálny výkon?

Zdroj: Info.sk, BD, zahr., Foto: SXC
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

DNES - 9:04Zdravie

Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. Prejaviť sa môže bolesťou hlavy, krvácaním z nosa, bolesťami na hrudníku či chronickou únavou.

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

20:11 18.04.2024Zdravie

Najväčším nepriateľom spánku nie je ani káva, ani čaj. Bezsenné noci vám môže priviesť aj nápoj, ktorý si mnohí spájajú s pocitom uvoľnenia pred spaním.

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

7:15 18.04.2024Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

6:27 16.04.2024Zdravie

Aj dobrého veľa škodí. Ak chcete vyhovieť svojmu zdraviu, dajte si pozor najmä pri užívaní týchto vitamínov.