• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
Bratislava

Tomáš Klus vydáva nový album Spolu

  • 14:54 02.09.2018
  • Bratislava
Tomáš Klus vydáva nový album Spolu

Tomáš Klus a jeho Cílová skupina vydávajú nový album, ktorému dali názov Spolu.

Je štýlovo rozmanitý a jeho hlavným posolstvom je poznanie, že hovoriť spolu a milovať sú najcennejšie okamihy v živote. Album vychádza 7. septembra a prístupný bude aj v digitálnych servisoch.

Na albume sa okrem Tomáša Klusa a Cílovej skupiny v stabilnom zložení Jiří Kučerovský, Jan Lstibůrek a Petr Škoda podieľala aj Tamara Klusová a Jan Jelen. Dizajn novej platne navrhol výtvarník a tatér Ondrash v spolupráci s grafickým dizajnérom Stanislavom Tomšejom. Súčasťou výpravného bookletu sú tiež foto karty Tomáša Klusa, členov Cílovej skupiny, Tamary Klusovej a ďalších Spolu - pracovníkov. Ich fotografom je Tomáš Třeštík. Ku každému CD je pribalený farebný náramok.

Cestu k poznaniu, že spolu je najlepšie, sa snažia mapovať piesne vyskladané tak, aby čo najvernejšie podali príbeh premeny, zmeny vnímania, vyrovnania strán prijímania a dávania toho najcennejšieho, čo nám tu bolo dané zažiť – lásky. Čím jasnejšie a pevnejšie budú naše vzťahy s okolím, čím viac si medzi sebou veci vysvetlíme pravdou, tým skôr uvidíme, že nie je tak zle, ako sa hovorí, pretože z podstaty chceme všetci dobro, i keď k nemu volíme rôzne cesty,“ uviedol k novinke spevák.

Tomáš Klus a jeho Cílová skupina nahrávali album v štúdiu Art Dock Marka Štiftera vo februári tohto roka. Prvým singlom bola skladba A pak, ktorú s Tomášom Klusom naspievala jeho manželka Tamara. K piesni vznikol v réžii Jordana Haja a Givinara Kříža videoklip, ktorý má aktuálne na YouTube viac ako päť miliónov zhliadnutí. Druhým singlom bola baladická skladba Tichá voda. Je o tom, že ľudia v sebe majú veľa ostychu prehovoriť.

Album Spolu obsahuje „výlety“ do rôznych hudobných štýlov. Zaznejú rockovejšie, folkové či indie skladby, ale i krčmová odrhovačka. Celkom 21 žánrovo pestrých skladieb ľahko presahuje hodinovú stopáž. Pre album je charakteristický princíp kruhu, ktorý sa premietol i do dizajnu bookletu z dielne renomovaného výtvarníka a tatéra Ondrasha (vlastným menom Ondřej Konupčík). Nové skladby predstavia Tomáš Klus a Cílová skupina naživo na českom jesennom turné.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.