• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Toto je podľa vedcov najinteligentnejšie znamenie zverokruhu

  • 19:47 24.08.2018
  • Bratislava
Toto je podľa vedcov najinteligentnejšie znamenie zverokruhu

Z 900 držiteľov Nobelovej ceny sa najviac z nich narodilo v tomto znamení.

Všetci vieme, že každé znamenie zverokruhu sa vyznačuje inými vlastnosťami, no ktoré z dvanástich znamení by sme mohli označiť za to najinteligentnejšie?

Ak aj neveríte na astrológiu, určite sú vám známe Nobelove ceny a ich prínos pre svet vedy a spoločenského rozvoja. Vedci analyzovali znamenia 900 držiteľov Nobelovej ceny, a všimli si, že jedno z nich sa obzvlášť často opakuje.

Najväčší inteligenti zverokruhu

Výskum, ktorý podnikla porovnávacia stránka Go Compare, prišiel na to, že spomedzi 900 držiteľov Nobelovej ceny po roku 1901 sa 97 narodilo v znamení Blížencov (22. máj – 21. jún), vďaka čomu toto znamenie môžeme považovať za najinteligentnejšie. V tomto znamení sa narodili napríklad Bob Dylan a aktivistka Betty Williamsová.

Na druhom mieste sa umiestnili Váhy, narodené medzi 24. septembrom a 23. októbrom (93 držiteľov). V znamení Váh sa narodil aj politik Jimmy Carter ml. a spisovateľ T. S. Eliot. Tretiu priečku zaujala Panna (24. augusta – 23. septembra), kam zaraďujeme aj Matku Terezu.

Štvrtým najinteligentnejším znamením sa stal Rak (22. júna - 22. júla ), ktorý získal 81 Nobelových cien. V znamení Raka sa narodila najmladšia držiteľka Nobelovej ceny v histórii, Malala Yousafzai, alebo Nelson Mandela.

Top päťku inteligentov zakončuje znamenie Barana (76 držiteľov - 21. marca - 20. apríla), v ktorom sa narodil aj objaviteľ antihistaminík Daniel Bovet. Tesne za ním, s počtom 73 držiteľov, skončil Býk (21. apríla - 21. mája). V tomto znamení sa zas narodil vynálezca bezdrôtovej telegrafie Guglielmo Marconi.

Šiestym znamením, ktoré po roku 1901 získalo najviac Nobelových cien (71), bol Strelec (23. novembra - 21. decembra) aj s takým známym predstaviteľom, ako bol Winston Churchill. Nobelova cena bola odvtedy udelená aj 66 zástupcom Rýb narodených medzi 20. februárom a 20. marcom. U mich nesmieme opomenúť mená ako Albert Einstein alebo John Steinbeck.

Štvorku tých menej inteligentných, respektíve menej šťastných na výhru Nobelovej ceny, otvára znamenie vynálezcu vakcíny proti osýpkam Johna Endersa – Vodnár (65 držiteľov, 21. januára - 19. februára). Lev (23. júla - 23. augusta) a Škorpión (24. októbra - 22. novembra) sa obaja umiestnili na predposlednom mieste s počtom 64 držiteľov Nobelovej ceny. Známym zástupcom ohnivého Leva je napríklad Barack Obama alebo Sir Alexander Fleming. Ku Škorpiónom zas môžeme priradiť Marie Curieovú alebo Theodora Roosevelta.

Znamenie zverokruhu s najnižším počtom držiteľov Nobelovej ceny

Z toho, čo ste si dosiaľ prečítali, vám už musí byť jasné, ktoré znamenie vo svete držiteľov Nobelovej ceny príliš nevyniká. Ide o Kozorožca (22. decembra - 20. januára), ktorý od roku 1901 získal 51 Nobelových cien. Známym Kozrožcom bol napríklad bojovník za ľudské práva Martin Luther King ml.

Zdroj: Info.sk, DP, gocompare.com, thesun.co.uk, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

VČERA - 20:40Zaujímavosti

Uštipnutie včelou je vo väčšine prípadov menej závažné, no mnohých prekvapí, čo sa s telom deje po ňom.

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

VČERA - 20:17Zaujímavosti

Obľúbená značka smartfónov podľa expertov zbiera dáta o používateľoch.

Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

19:10 17.04.2024Zaujímavosti

Dron zachytil prekvapivé zábery strateného huskyho.

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz "skryté" časti Spišského hradu

8:55 17.04.2024Zaujímavosti

Na Spišskom hrade pripravili na novú turistickú sezónu viacero noviniek.