• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
11°Bratislava

AnimeSHOW 2018 prinesie aj potterovský Metlobal

  • 13:04 19.03.2018
  • Bratislava
AnimeSHOW 2018 prinesie aj potterovský Metlobal

V bratislavskom Dome kultúry Ružinov uskutoční 11. ročník medzinárodného festivalu AnimeSHOW.

V dňoch 23. až 25. marca sa v bratislavskom Dome kultúry Ružinov uskutoční 11. ročník medzinárodného festivalu anime, comicsu, japonskej kultúry, sci-fi, fantasy, KPOPu či hororu, AnimeSHOW. Paralelne s ním svoje brány otvorí medzinárodná výstava počítačových, kartových a stolových spoločenských hier Game Expo. Oba festivaly, ktorých cieľom je poskytnúť návštevníkom edukáciu, priblížiť a podporiť fenomén popkultúry a ponúknuť tvorivú alternatívu trávenia voľného času, organizuje občianske združenie AnimeCrew v spolupráci s japonským veľvyslanectvom na Slovensku, herným webom Sector.sk a ďalšími partnermi.

Trojdňový program v pondelok na tlačovej konferencii predstavil riaditeľ festivalu Róbert Žittňan. Dominovať mu bude obľúbená kostýmová súťaž Cosplay, ktorej víťaz pocestuje na európske finále Cosplay Champions, tento rok do Budapešti. Víťaz medzinárodnej tanečnej a speváckej súťaže KPOP World Festival postúpi do finále v Kórei. Novinkou podujatia je športový zápas metlobal, ktorý pochádza z kníh a filmov o Harry Potterovi. „Z metlobalu stal oficiálny šport a tak sme si na priateľský zápas na Slovensku pozvali dva tímy. Domácich Pressburg Phantoms z Bratislavy proti hosťom Danube DireWolves z Viedne,“ uviedol Žittňan.

Festival je rozšírený o ďalšie dve kreatívne foto súťaže ActionPlay a PhotoCon určené pre šikovných fotografov, ktorí zachytávajú akčné figúrky a živé objekty. Treťou novou súťažou je Cosplay Music Video, ktorá je určená práve tvorcom krátkych filmov snímajúcich cosplayerov a hudby.

Súčasťou programu budú prednášky spisovateľov. Tento rok na festival zavítajú Valentína Sedileková, Františka Vrbenská, Janko Iša, Mark E. Pocha, Marián Kubicsko, Stano Fatul, Jakub Pokorný a Katarína Čavojová. Na festival prijal pozvanie aj spisovateľ, básnik a textár Daniel Hevier, ktorý predstaví svoju fantasy ságu Chymeros. Chýbať nebude ani streľba z luku, vystúpenie sokoliarov a vozenie na koňoch. Návštevníci sa môžu tešiť aj na filmové trháky ako Thor 3, Justice League, Star Wars: Rogue One, Alien: Covenant, Spiderman: Homecoming, ale aj množstvo filmov s komiksovou, fantastickou alebo anime tematikou.

Herná sekcia festivalu, ktorú spoluorganizuje internetová stránka Sector.sk, ponúkne viacero súťaží, prednášok a herných hostí. O budúcnosti hier príde porozprávať Peter Nagy, zakladateľ vydavateľstva Grindstone. O slovenskej novinke Hellmut bude hovoriť Lukáš Sedlák zo štúdia Volcanicc. Témou diskusie vývojárov bude tiež slovenčina v hrách. Návštevníci Game Expo 2018 sa môžu tešiť aj na PC turnaje League of Legends, Heroes of the Storm a Counter Strike. Na konzolách sa bude súťažiť v hrách Tekken 7, DragonBall FighterZ, FIFA 18, Mortal Kombat X a Naruto Ultimate Ninja Storm 4.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Mikro-podvádzanie: 11 znakov toho, že vás partner nepriamo podvádza

Mikro-podvádzanie: 11 znakov toho, že vás partner nepriamo podvádza

DNES - 12:12Zaujímavosti

Mikro-podvádzanie sa u každého páru prejavuje odlišne. Niektorí partneri ho dokonca tolerujú, iní ho neznesú.

3 veci, ktoré sa vám dejú s telom počas dlhších letov

3 veci, ktoré sa vám dejú s telom počas dlhších letov

DNES - 7:22Zaujímavosti

Každý let lietadlom zanecháva nezmazateľné stopy na tele. Tie dlhšie sú však po všetkých stránkach o čosi náročnejšie. Ako si poradiť s následkami?

Ako pestovať cukety vertikálne: Takto budete mať veľkú úrodu na malom priestore

Ako pestovať cukety vertikálne: Takto budete mať veľkú úrodu na malom priestore

VČERA - 20:35Zaujímavosti

Máte málo miesta pre rozrastajúce sa cukety? Skúste ich naučiť rásť vertikálne.

Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

VČERA - 20:01Zaujímavosti

Mrazivé dni ešte neskončili a to znamená, že by ste svoju záhradu mali pripraviť aj na teploty siahajúce k nule.

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

VČERA - 12:56Zaujímavosti

V košickej zoo sa narodilo mláďa medveďa hnedého.