• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Plesu v opere sa zúčastnili desiatky známych osobností

  • 15:29 14.01.2018
  • Bratislava
Plesu v opere sa zúčastnili desiatky známych osobností

Svojou účasťou 300 párov hostí podporilo dobročinný charakter podujatia s cieľom pomôcť vytvoriť lepšie podmienky pre deti so zdravotným znevýhodnením na ich ceste za kvalitným vzdelaním.

Dobročinný Ples v opere otvoril v sobotu večer (13.1.) v historickej budove Slovenského národného divadla plesovú sezónu na Slovensku. Už po deviaty raz bola jeho hlavným poslaním pomoc deťom so zdravotným znevýhodnením.

Každý ročník je pre nás jedinečný. Podpora a prítomnosť našich vzácnych hostí nás každý rok presviedčajú o tom, aký hlboký zmysel má toto dobročinné podujatie. Tento rok bol však o to výnimočnejší, že nad dobročinným Plesom v opere prevzal záštitu prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, čo je pre nás nesmiernou cťou,“ uviedol Pavol Lančarič, generálny riaditeľ Orange Slovensko a zástupca hostiteľa Plesu v opere.

Medzi hosťami plesu boli desiatky známych osobností z oblasti vedy, hospodárstva, politiky, školstva, športu a kultúry.

Ples v opere je pre mňa niečo netradičné, to nezažívam každý deň. Dnes mám toto elegantné oblečenie na sebe druhýkrát, prvýkrát to bolo pred siedmimi rokmi, keď sa nám narodila dcérka. Odvtedy nebol čas, boli sme vždy niekde rozbehaní, takže som veľmi rád, že sme sa dostali na Ples v opere,“ povedal pre TASR úspešný tenista Dominik Hrbatý.

Manželka si zaslúži minimálne raz za rok krásne šaty a pocit noblesy, a hlavne že sme konečne na plese spolu, kde nie som v pozícii moderátora. Lebo plesová sezóna je pre nás veľké vyťaženie, pre mňa aj pre mojich kolegov moderátorov. Bavíme sa dobre, teším sa aj z toho, že na parkete sa neodohráva niečo, čo sa na niečo tvári, ale naozajstná zábava. Veľmi ma teší to, čo možno verejnosť nevníma, ktorá vie byť veľmi kritická k plesu v opere, a to je veľmi intenzívny charitatívny rozmer s celkom konkrétnym adresátom,“ dodal známy moderátor Marcel Forgáč.

Kombinézu za smoking na Plese v opere vymenil motocyklový reprezentant Ivan Jakeš. „Nie som plesový typ, ale obliecť si smoking je v mojom prípade oveľa jednoduchšie, ako obliekať sa do motorkárskeho výstroja. Cítim sa tu veľmi dobre, ešte som tu nebol, veľmi príjemné a pekné prostredie. Nepoznám tu všetkých, ale tých dôležitých pre mňa áno,“ doplnil.

Nie som veľmi plesový typ, je to aj tým, že nechodím na plesy sa zabávať, chodím na ne vystupovať, teda pracovať. Aj dnes som iba pracujúca, ale veľmi sa na to teším, pretože s Mekym Žbirkom spievať ma vždy baví a tu pôjdeme spolu s jeho kapelou. Hudba ma baví všeobecne, jediný diskomfort sú trocha komplikované šaty, v ktorých sa cítim zošnurovane. S Mekym to vychádza, organizátori majú väčšinou radi zaujímavé fúzie, spevákov a umelcov spájajú do spoločného vystúpenia. Už je to tretíkrát, čo spolu s Mekym takto plesáme,“ povedala pre TASR speváčka Katarína Knechtová. Najbližšie ju čaká úloha porotkyne ďalšej série speváckej súťaže SuperStar 2018.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.