• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Nezabudnuteľný večer pre chorého fanúšika, Ovečkin mu venoval hetrik

  • 11:56 26.11.2017
  • Toronto
Nezabudnuteľný večer pre chorého fanúšika, Ovečkin mu venoval hetrik

Trinásťročný fanúšik sa neubránil slzám dojatia.

Lepšie to dopadnúť nemohlo. Hviezdny ruský útočník Alexander Ovečkin z Washingtonu pred zápasom hokejovej NHL v Toronte sľúbil 13-ročnému fanúšikovi bojujúcemu s rakovinou, že pre neho strelí gól. Svoj sľub splnil trojnásobne a hetrikom do siete Maple Leafs režíroval triumf Capitals 4:2.

Mladý Ovečkinov obdivovateľ Alex Luey, ktorý pre rakovinu prišiel o časť nohy, sa v hľadisku Air Canada Centre po dovŕšení hetriku v záverečných sekundách neubránil v náruči otca slzám dojatia. „Viac som si nemohol želať,“ hovoril mladý Luey po zápase v šatni Capitals po boku Ovečkina. „Nikdy na to nezabudnem, nikdy,“ dodal.

Celý príbeh v rámci kampane NHL „Hockey Fights Cancer“ sa začal pred vyše mesiacom. Ovečkin poslal 8. októbra Lueymu videosprávu s tým, že sa vidia, keď Capitals zavítajú v závere novembra do Toronta. Už vtedy sa Luey pri sledovaní pozvánky od svojho idolu od šťastia rozplakal a nevedel sa dočkať veľkého dňa. Celú akciu pripravili Capitals pre mladého fanúšika dokonale. S Ovečkinom sa stretol už večer pred duelom, bol aj na rannom rozkorčuľovaní a pred zápasom v šatni Capitals za búrlivého potlesku hráčov oznámil otváraciu zostavu „Caps“ na zápas v Toronte. Počas rozcvičky mal najlepšie miesto v aréne, keď sedel na striedačke Capitals, kde si stihol spraviť „selfie“ s Ovečkinom. Ruský kanonier mu pošepol, že strelí pre neho gól. Po prvom presnom zásahu ukázal prstom na miesto, kde mladý Alex sedel na znak, že gól bol pre neho. Ešte v prvej tretine pridal Ovečkin druhý zásah a jubilejný 20. hetrik v profiligovej kariére zavŕšil v záverečnej minúte do prázdnej bránky. Jeho prvý gól v zápase mal poradové číslo 574, čím prekonal legendárneho Mikea Bossyho a osamostatnil sa na 21. mieste najlepších strelcov histórie NHL.

Alex Luey na následky rakoviny kosti prišiel o časť nohy, ale nevzdal sa svojho obľúbeného športu a so špeciálnou protézou stále hrá hokej za Niagara Falls Flyers.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR/AP
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.