• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
10°Bratislava

World of Warplanes reštartoval motory. Lietadlá smerujú k oblohe s veľkým updatom 2.0

  • 13:44 11.10.2017
  • Bratislava
World of Warplanes reštartoval motory. Lietadlá smerujú k oblohe s veľkým updatom 2.0

Lietadlá od Wargamingu prešli veľkými zmenami, ktoré majú k obrazovkám prilákať viac hráčov. Vieme, ako sa nové World of Warplanes 2.0 hrá a čo všetko vás v hre čaká.

Hra World of Tanks sa v našom regióne teší veľkej obľube a verní tankisti sa každý deň prihlasujú k svojim účtom na počítačoch a konzolách, aby si vychutnali súboje s virtuálnymi tankami. Kým vojenské lode vo World of Warships si našli svoje publikum najmä v západných krajinách, World of Warplanes má od svojho vzniku v roku 2013 problém zaradiť sa medzi svoje úspešné sesterské hry. Wargaming preto urobil hrubú čiaru za svojimi starými lietadlami a prináša obrovský update, ktorý hru od základu zmenil. Čo je nové a ako sa to hrá sme sa dozvedeli v parížskej pobočke Wargamingu, kde nám tvorcovia predstavili World of Warplanes 2.0: Get Airborne Again.

Režim Conquest prináša nové výzvy

V novom hernom móde už nestačí len naháňať nepriateľské lietadlá a zostreliť ich k zemi. Do hry sa dostávajú teritória, ktoré je potrebné ovládnuť a spolu s nimi dostáva hra nový taktický rozmer. Obsadené teritória poskytujú hráčom body vplyvu a tím, ktorý ako prvý naplní požadované množstvo bodov, vyhráva. Teritóriá poskytujú rôzne výhody. Na letiskách si môžete opraviť lietadlo a môžete si vybrať, kde sa objavíte po zničení lietadla. Ďalšie teritóriá pridávajú body vplyvu či útočia na nepriateľské teritóriá.

Menej frustrácie po zničení lietadla

Tvorcovia sa rozhodli prestať hráčov penalizovať za neúspech v boji a návrat na bojisko v režime Conquest po zničení lietadla teraz trvá niekoľko sekúnd. Po krátkej pauze sa vrátite do boja a dokonca si môžete vybrať iné lietadlo. Čím častejšie bude vaše lietadlo v troskách, tým dlhšie budete čakať na návrat do hry. Opačný efekt majú obsadené teritóriá. Hrubá čiara sa však objaví po 7 minútach boja, kedy respawn už nebude možný a zápas dobojujú len preživší.

Nové lietadlá

V hre sa objavil aj nový typ lietadla – bombardér, s ktorým si hráči vyskúšajú lety vo vysokej nadmorskej výške s veľkým arzenálom. Nestrácajú však stále možnosť brániť sa pomocou strelca na palube, no hráči v tomto type lietadla si musia zároveň uvedomiť, že by sa mali viac sústrediť na plnenie úloh a zaberanie kľúčových teritórií. Bombardéry totiž nie sú určené na priame letecké súboje. Autori plánujú priniesť niekoľko dlhších herných eventov, ktoré sa majú postarať o to, aby hráči nabrali skúsenosti s úplne novým typom lietadiel a tiež mali možnosť niektoré z nich získať do svojho hangáru.

Zmeny na prilákanie nových hráčov

Používateľské rozhranie je jednoduchšie a prehľadnejšie a to ako v menu, tak aj pri samotnom hraní. Toto je jedna z ciest, akou sa snažia priláka nových hráčov. Podobné zmeny sa však udiali aj v oblasti hernej ekonomiky, fyziky a prehľadnosti leteckej akcie. Sami tak lepšie spoznáte poškodenie na svojom lietadle a viete odhadnúť, kedy je lepší ústup. Akcia samotná je prístupnejšia a rýchlejšia. Munície budete ma stále dostatok a už nemusíte počítať s trajektóriou nepriateľov. Stačí na nich len vystreliť.

Technické vylepšenia v prospech zážitku

Zmien sa dočkala aj technická stránka, pričom nevylepšuje priamo grafiku, ale snaží sa o ponúknutie krajšieho zážitku, ktorý je teraz doplnený o mnoho grafických efektov ako sú lepšie výbuchy a iné. Pritom sa autori sústredili aj na to, aby výrazne nezvýšili požiadavky hry a stále si ju mohlo užiť čo najväčšie množstvo hráčov. Podobných vylepšení sa dočkala aj zvuková kulisa, ktorá taktiež razí cestu za čo najzaujímavejším zážitkom, ktorý možno nevyhovie každému, no sami autori hovoria, že toto je len začiatok.

Wargaming však touto aktualizáciou nekončí a hráčov si chcú udržať rôznymi zaujímavými eventmi, pričom ten najbližší by sme mohli vidieť už na Nový rok. V rozhovore nám tvorcovia priblížili, že nezabudli ani na starých hráčov World of Warplanes a pripravujú patche, ktoré prinesú zážitok podobný pôvodnej hre napríklad v rámci špeciálnych turnajov. Súboje so starými pravidlami potešia veteránov a PvE režimy zaučia nováčikov, aby nabrali do bojov dostatok skúseností.

World of Warplanes 2.0 je od dnes k dispozícii k stiahnutiu a úplne zadarmo si hru môžete vyskúšať už teraz.

Zdroj: Info.sk, TM, Foto: Wargaming
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ostrovné štrkáče sú menšie, ale ostrejšie ako pevninské, tvrdia vedci

Ostrovné štrkáče sú menšie, ale ostrejšie ako pevninské, tvrdia vedci

14:27 10.04.2024Veda

Štrkáče na kalifornskom ostrove Santa Catalina sú menšie, ale ostrejšie ako príslušníci rovnakého druhu obývajúce pevninu.

Močenie cikád by mohlo zmeniť súčasné chápanie dynamiky tekutín

Močenie cikád by mohlo zmeniť súčasné chápanie dynamiky tekutín

12:20 27.03.2024Veda

Cikády napriek svojej malej veľkosti nevylučujú moč vo forme kvapiek, ale prúdom, uvádza štúdia publikovaná v odbornom žurnále PNAS.

Toto nesmiete zmeškať: Na oblohe bude úkaz, ktorý sa znova objaví až za 70 rokov

Toto nesmiete zmeškať: Na oblohe bude úkaz, ktorý sa znova objaví až za 70 rokov

18:32 15.03.2024Veda

Tento úkaz môžete vidieť len raz za približne sedemdesiat rokov.

Umelá inteligencia je kreatívnejšia ako ľudia: V tomto dokázala prekonať 151 ľudí

Umelá inteligencia je kreatívnejšia ako ľudia: V tomto dokázala prekonať 151 ľudí

19:37 03.03.2024Veda

Vedci porovnali výkon umelej inteligencie v štandardizovaných testoch tvorivého potenciálu v porovnaní s ľuďmi.

Chromozóm Y postupne mizne. Čo sa stane s mužmi?

Chromozóm Y postupne mizne. Čo sa stane s mužmi?

21:14 29.02.2024Veda

Chromozóm Y je pre ľudskú rasu životne dôležitý. Vedci uviedli, ako sa môže vyvíjať ľudstvo bez tohto chromozómu.