• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Šatan posilnil realizačný tím, Ramsaymu pomôže aj Handzuš

  • 11:55 21.08.2017
  • Žilina
Šatan posilnil realizačný tím, Ramsaymu pomôže aj Handzuš

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay privítal na pondelňajšom zraze v Žiline všetkých nominovaných hráčov, ktorí odohrajú dva prípravné zápasy proti Česku 23. augusta v Třinci a o deň neskôr v Žiline.

Realizačný tím musel na poslednú chvíľu urobiť dve zmeny, Dávida Skokana nahradil Marek Zagrapan a Ivana Baranku Ladislav Romančík. Na striedačke Slovenska bude stáť aj Michal Handzuš, ktorý bude mať na starosti útočníkov.

Sme radi, že sme ho prehovorili a pomôže nám. Tak ako bude Ľubo Višňovský mentorovať obrancov, Mišo Handzuš bude mať na starosti útočníkov. Pomoc nám sľúbil na tieto štyri dni, keďže Vlado Országh má povinnosti v Lige majstrov, ale bude to pre chlapcov veľká pomoc. Obaja rozumejú slovenskému i zámorskému štýlu,“ vysvetlil prekvapivú zmenu generálny manažér Miroslav Šatan a dodal: „Miša som musel prehovárať dlhšie ako Ľuba, ale som rád, že sa mi to podarilo. Obaja majú hráčom čo poradiť.“

Handzuš sa k tímu pripojil už na zraze, Višňovský príde neskôr. „Beriem to ako prácu na štyri dni. Vlado musel odísť, takže ma Miro oslovil. Mojou úlohou bude viac menej chalanom prekladať a vysvetľovať, čo bude nový tréner od nich žiadať. Komunikácia je najdôležitejšia,“ uviedol Handzuš.

Jediným zámorským hráčom, ktorý sa dostal do prvej nominácie nového trénera Slovenska, je obranca Erik Černák. „Veľmi sa teším na túto skúsenosť a nesmierne si vážim, že som dostal pozvánku,“ vyhlásil 20-ročný obranca, ktorý bude v novej sezóne pôsobiť v Syracuse Crunch, farmárskom tíme Tampy Bay Lightning. Práve Tampa musela schváliť Černákov štart proti Čechom, konečný verdikt padol až po komunikácii Šatana s manažérom „bleskov“ Stevom Yzermanom. „Steve Yzerman urobil veľké gesto. Som rád, že ma uvoľnil a ja tak môžem spoznať nového trénera, nového generálneho manažéra a celý systém. Je to pre mňa veľká česť. Neberiem to na ľahkú váhu, mám šancu sa ukázať. Som síce vo fáze prípravy, ale budem sa snažiť odovzdať všetko,“ dodal Černák, ktorý vníma zmenu na trénerskom poste „áčka“ pozitívne. „Je to veľké pozitívum pre náš hokej. Má čo priniesť a keď sa všetko bude robiť správnym smerom, tak by nemal byť žiadny problém. Počul som, že má rád ofenzívnu hru, krátke striedania, musíme sa na to pripraviť.“

Česi na dvojzápas proti Slovensku nominovali 14 nováčikov, no rozhodne to neznamená, že zápasy berú na ľahkú váhu. „Rivalita je veľká, ale aj keď ide iba o prípravu, tak si rozhodne nič nedarujeme,“ zdôraznil Černák.

nominácia Slovenska na zápasy s Českom:

brankári: Samuel Baroš (HKM Zvolen), Tomáš Tomek (MsHK Žilina), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR)

obrancovia: Ján Brejčák (HK Poprad), Juraj Valach (Piráti Chomutov/ČR), Oldrich Kotvan (BK Mladá Boleslav/ČR), Peter Čerešňák (HC Plzeň 1929/ČR), Martin Gernát (HC Sparta Praha/ČR), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha/ČR), Ladislav Romančík (Dukla Trenčín), Erik Černák (Syracuse Crunch/USA – AHL)

útočníci: Marek Hovorka, Patrik Koyš, Ladislav Nagy (všetci HC Košice), Matúš Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Radoslav Macík, Matej Paulovič (obaja HK Nitra), Patrik Svitana (HK Poprad), Marek Zagrapan (EHC Winterthur/Švajč.), Dávid Buc (HC Olomouc/ČR), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Radoslav Tybor (HC Vítkovice Ridera/ČR), Libor Hudáček (Örebro Hockey/Švéd.)

Zdroj: info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

VČERA - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

VČERA - 16:32Domáce

Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením.

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

VČERA - 16:15Domáce

Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy.

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

VČERA - 16:04Domáce

Na celom území Slovenska sa počas noci a v piatok (19. 4.) ráno môže vyskytnúť prízemný mráz.