• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

7 typov priateliek, ktoré žena potrebuje vo svojom živote

  • 19:48 19.08.2017
  • Bratislava
7 typov priateliek, ktoré žena potrebuje vo svojom živote

Každý z nás má najlepšieho kamaráta, kamarátku. Ale ako tvrdí odborníčka na vzťahy, nie je dobré sa zamerať len na jednu osobu.

"Ako ľudské bytosti máme rôzne potreby a nikto ich nemôže splniť," hovorí Sandy Neshin Bernsteinová, PsyD., spoluautorka knihy "Friendship Matters". "Je dôležité neočakávať, že jedna osoba bude pre vás všetko."

Podľa nej by sme vo svojom živote mali mať týchto 7 priateliek/ priateľov.

1. Priateľ, ktorého poznáte odjakživa

Je dobré mať vo svojom živote priateľa, ktorý vás pozná odjakživa, vie o vašom strachu, tajomstvách, rodinnej histórií a pozná vaše malé zvyky.

"Priateľ, ktorý vám dokáže povedať:" Vždy sa stresuješ pred dovolenkou a vždy je to v poriadku "pomáha," tvrdí psychologička Jessica Koblenzová.

Takýto priateľ má v arzenáli nielen vaše osobné vtipy, ale tiež sa k sebe správate stále rovnako, aj keď sa nevidíte dlhú dobu. Pri stretnutí s týmto priateľom máte pocit, ako by ste sa videli včera. Takýto priateľ vám prináša pohodu, pretože nepozná len vaše dobré stránky, ale aj chyby, a predsa o vás stojí.

2. Inšpiratívny priateľ

V živote každej ženy sa zíde priateľ, z ktorého srší pozitívna nálada, má dobrý vzťah k životu, vo svojej práci stále postupuje či pestuje športy.Takýto priateľ je hnacou silou aj pre vás, aby ste sa hýbali dopredu alebo nachádzali inšpiráciu. Možno v nás nevybudí len inšpiráciu alebo aj súťaživosť, ktorá vás opäť posunie niekam inam.

3. Núdzový kontakt

Je dobré mať priateľku, ktorá je tu vždy pre vás, ako sa nazdáva aj Koblenzová. V takéhoto človeka máte nevýslovnú dôveru, viete, že vaše tajomstvá budú u neho v bezpečí a aj vy so svojimi problémami.

4. Priateľ, s ktorým zdieľate skúsenosti

Takýto priateľ je tiež potrebný vo vašom živote, ako sa nazdáva psychologička Wendy Satin Rapaportová. Môže sa jednať o skúsenosti z ochorenia, cvičenia, výletov, plánovania svadby, depresie alebo práce. Ak máte priateľku, ktorá zdieľa podobnú skúsenosť ako vy, jednoducho chápe, ako sa cítite a vie, čím si prechádzate.

5. Kráľovná drámy

Možno sa vám zdá hlúpe, že by ste takúto osobu mali mať vo svojom živote, ale je to tak. Každá žena jednoducho potrebuje pri sebe šialenú, zábavnú priateľku, ktorá ti dokazuje, že si vlastne celkom v poriadku. Nie vždy môžete byť pokojné, preto je dobré mať pri sebe osobu, pri ktorej filtrujeme krajné, nie vždy pozitívne pocity. Takáto priateľka ti pripomenie, že je v poriadku občas nebyť v poriadku.

6. Spriaznená duša

Takýto priateľ alebo priateľka je ako tvoj súrodenec a rodina. Týmto priateľom sa môže stať blízky priateľ, spolubývajúci alebo skutočne vaša sestra alebo brat. S týmto človekom zdieľate intímne veci vašej osobnosti, spolu poznáte svoje návyky a viete, kedy vám stačí aj ticho. Presne toto je ten typ priateľa, pri ktorom ticho nepotrebujete vypĺňať rozhovormi, jednoducho svoju prítomnosť vnímate a užívate si ju. Stále sa cítite pohodlne a ako doma.

7. Nový priateľ

Na rozdiel od priateľa, ktorého poznáte večnosť, tak tento typ priateľky do vášho života vstúpil nedávno. Je jedno, ako ste sa spoznali, je dobré mať v živote niekoho nového, s kým zažívate prvé fázy priateľstva. Noví priatelia nám rozširujú horizonty a dodávajú do našej rutiny nové vzrušenie. Práve preto by ste sa nemali vyhýbať novým kamarátstvam.

"Veríme, že priatelia môžu rásť do všetkých vyššie uvedených úloh, akonáhle budeme komunikovať a budeme vedieť, aké sú naše potreby," hovorí Rapaportová. "Vaše meniace sa potreby a okolnosti budú vždy dôležitými faktormi na to, kto sa stane vašim priateľom."

Máte takéhoto človeka vo svojom života? Možno je čas sa mu pripomenúť.

Zdroj: info.sk, NJ, prevention.com Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

VČERA - 20:40Zaujímavosti

Uštipnutie včelou je vo väčšine prípadov menej závažné, no mnohých prekvapí, čo sa s telom deje po ňom.

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

VČERA - 20:17Zaujímavosti

Obľúbená značka smartfónov podľa expertov zbiera dáta o používateľoch.

Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

19:10 17.04.2024Zaujímavosti

Dron zachytil prekvapivé zábery strateného huskyho.

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz "skryté" časti Spišského hradu

8:55 17.04.2024Zaujímavosti

Na Spišskom hrade pripravili na novú turistickú sezónu viacero noviniek.