• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
18°Bratislava

Policajti počas naháňačky postrelili ženu

  • 15:36 28.04.2017
  • Bratislava
Policajti počas naháňačky postrelili ženu

Ženu previezli do nemocnice.

Bratislavskí policajti dnes krátko pred 00.50 hod spozorovali vodiča vozidla Škoda Fábia, ktorý pri prechádzaní križovatky ulíc Stará Vajnorská a Vajnorská prešiel na červenú. Policajti začali vodiča prenasledovať. Vodič na výzvu policajtov s vozidlom nezastavil a v jazde pokračoval. Na Vajnorskej ulici vodič z vozidla smerom k električkovej trati vyhodil neznámy predmet a naďalej unikal. Vodič v jazde pokračoval po Legionárskej ulici v protismere.

Padol varovný výstrel

Policajti v súlade s ustanoveniami zákona o Policajnom zbore použili najskôr varovný výstrel do vzduchu zo služobnej zbrane. Keďže ani varovný výstrel a naďalej trvajúce znamenia na zastavenie vozidla vodiča neodradil v jazde pokračovať, jeden z policajtov následne vystrelil na zadnú pneumatiku vozidla. Vodič nereagoval ani na túto streľbu policajtov a s vozidlom naďalej unikal. Na Mýtnej ulici dokonca s vozidlom narazil do zaparkovaného vozidla zn. Peugeot.

Vzhľadom k tomu, že vodič nereagoval ani na náraz do vozidla a po Mýtnej ulici sa rútil veľkou rýchlosťou, policajti na mieste, kde mali prehľad a nemohli ohroziť nezúčastnené osoby, opätovne použili služobnú zbraň. Vodič nakoniec na Panónskej ulici prešiel do protismeru, na čo policajti opätovne použili služobnú zbraň. Na Wolkrovej ulici vodič zastavil, z vozidla vystúpil a začal unikať. Na miesto sa dostavila ďalšia hliadka, ktorá ho začala po trase jeho úniku ihneď prenasledovať.

Unikajúceho muža sa policajtom podarilo na Wolkrovej ulici za použitia donucovacích prostriedkov a to hmatov a chvatov zadržať. Na policajnom oddelení muža podrobili dychovej skúške, ktorá však použitie alkoholických nápojov nepreukázala. Za účelom toxikologického vyšetrenia sa muž následne v nemocnici podrobil odberu vzorky krvi. Lustráciou v policajných evidenciách policajti zistili, že vodič viedol osobné motorové vozidlo aj napriek tomu, že má Okresným súdom Bratislava II uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do dňa 20. 04. 2020.

"Muž, ktorý sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia, je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia, útoku na verejného činiteľa a trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania alebo obchodovania s nimi. V prípade pozitívneho výsledku toxikologického skúmania vzorky krvi bude zároveň podozrivý zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," upresnila bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Policajti v súčasnosti zároveň vyhodnocujú a analyzujú kamerové záznamy z policajného záznamového zariadenia SOITRON.

Ženu previezli do nemocnice

Pri prenasledovaní vozidla za použitia služobnej zbrane došlo k zraneniu ženy, ktorá sa v prenasledovanom vozidle nachádzala. Privolanou službou RZP bola so zranením ruky prevezená do jednej z bratislavských nemocníc.

"Policajti pri služobnom zákroku vystrelili zo služobnej zbrane celkom desať rán, pričom zakaždým vyhodnocovali bezpečnosť jej použitia a neohrozenia nezúčastnených osôb," povedala Mihalíkova.

Ďalšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania policajtov Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III. Dopravnú nehodu, pri ktorej došlo k stretu unikajúceho vozidla so zaparkovaným vozidlom na Mýtnej ulici, zadokumentovali dopravní policajti. Policajti zároveň zaistili predmet o obsahom neznámych látok, ktorý počas nebezpečnej jazdy vodič na Vajnorskej ulici vyhodil z okna vozidla. Ten bol za účelom kriminalisticko-expertízneho skúmania zaslaný na Kriminalistický expertízny ústav Policajného zboru.

Zdroj: info.sk, KR HaZZ BA, Foto: shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SNS vyzýva generálneho riaditeľa RTVS, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

SNS vyzýva generálneho riaditeľa RTVS, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

DNES - 15:30Domáce

Slovenská národná strana vyzýva generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja, aby bezodkladne vysvetlil verejnosti chyby svojho majetkového priznania.

Korčok a Pellegrini sa zhodli, že SR stagnuje a potrebuje posun

Korčok a Pellegrini sa zhodli, že SR stagnuje a potrebuje posun

DNES - 15:17Domáce

Prezident krajiny síce nemá silné kompetencie na presadzovanie legislatívnych riešení, môže však otvárať témy a prinášať ich do politického priestoru.

Štátna ochrana prírody vysvetlila, ako vypátrali medvedicu, ktorá zranila ľudí v Liptovskom Mikuláši

Štátna ochrana prírody vysvetlila, ako vypátrali medvedicu, ktorá zranila ľudí v Liptovskom Mikuláši

DNES - 13:51Domáce

Medvedicu, ktorá útočila v Liptovskom Mikuláši, našli do 1,5 hodiny.

Karcinóm prsníka sa týka čoraz mladších žien, upozornila analýza

Karcinóm prsníka sa týka čoraz mladších žien, upozornila analýza

DNES - 13:44Domáce

Slovensko je na popredných priečkach v úmrtnosti na karcinóm prsníka, ktorý sa týka čoraz mladších žien.

Prezidentka: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

Prezidentka: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

DNES - 13:43Domáce

Mnohí učitelia napĺňajú svoje poslanie nie vďaka, ale napriek podmienkam, v akých pracujú.