• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
13°Bratislava

MATOVIČ: Zásah polície proti Mizíkovi na výbore bol neadekvátny

  • 16:38 27.04.2017
  • Bratislava
MATOVIČ: Zásah polície proti Mizíkovi na výbore bol neadekvátny

Šéf Obyčajných sa tiež domnieva, že Kaliňák cez políciu pomohol svojmu dôležitému partnerovi, aby bol v budúcich voľbách ešte silnejší.

Dnešný teatrálny zásah polície voči obvinenému poslancovi ĽSNS Stanislavovi Mizíkovi počas rokovania školského výboru bol neadekvátny a strane Mariana Kotlebu len pomôže politicky posilniť. Na brífingu to povedal líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič.

Doslova si myslím, že to bolo dohodnuté medzi premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) a Kotlebom alebo ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD) a Kotlebom. Lebo dnes každý vie, že čím silnejší bude Kotleba, tým väčšia je istota, že tu bude vládnuť Smer-SD,“ povedal Matovič.

Šéf Obyčajných sa tiež domnieva, že Kaliňák cez políciu pomohol svojmu dôležitému partnerovi, aby bol v budúcich voľbách ešte silnejší. „Polícii by sa nič nestalo, keby chvíľku vydržali, kým výbor skončí a potom by poslanca odviedli. Urobili to ale naschvál, aby dali ĽSNS dôvod vystúpiť a hovoriť, akí sú utláčaní. Ale upozorňujem, že je to po dohode medzi nimi,“ dodal Matovič.

V podobnom duchu to vidí aj líder SaS Richard Sulík. Ten na sociálnej sieti napísal, že v Smere-SD majú zrejme pocit, že ĽSNS má málo percent a predsa len by mohla vzniknúť vláda bez Smeru-SD. „Ešte zopár prehliadok, Kotleba posilní na 20 percent a potom pravicová vláda nevznikne,“ odkázal Sulík.

Kotleba dnes v reakcii na zásah polície vyhlásil, že Slovenskú republiku ovládol fašistický režim, ktorý sa neštíti zneužiť silové zložky štátu na potlačenie skutočnej opozície. „Dnešný zásah politického gestapa proti Mizíkovi bol za údajné výroky na internete. Precedens je, že polícia zasiahla proti poslancovi priamo počas zasadnutia výboru NR SR pre školstvo, ktorého je členom. Polícia na základe vyfabrikovaných obvinení násilným spôsobom zjavne zasiahla do slobodného výkonu mandátu poslanca, ktorý získal v demokratických voľbách. Toto sa ešte nikdy v histórii súčasnej SR nevyskytlo,“ povedal Kotleba na margo postupu polície, ktorá prišla dopoludnia pre poslanca priamo na rokovanie výboru.

Poslanec OĽaNO-NOVA a člen školského výboru Miroslav Sopko, ktorý bol v inkriminovanom čase na zasadnutí výboru, násilné spôsoby odmietol. Tvrdí, že polícia do miestnosti rokovania výboru ani nevošla a Stanislav Mizík s nimi odišiel na základe esemesky.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol dnes obvinenie poslancovi Národnej rady SR Stanislavovi Mizíkovi za trestné činy extrémizmu, konkrétne za prečiny výroby extrémistických materiálov v jednočinnom súbehu s prečinom hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Poslanca obvinili z trestného činu pre výroky na sociálnej sieti, kde rozlišoval vyznamenaných podľa židovského pôvodu.

Zdroj: Info.sk, zdroj: TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Muž sa vyhrážal žene, že ju zapáli aj s celým bytom

Muž sa vyhrážal žene, že ju zapáli aj s celým bytom

DNES - 10:12Domáce

Muž vykrikoval, že zapáli celý byt a od ženy žiadal peniaze.

Večerné bohoslužby na Zelený štvrtok pripomínajú Ježišovu Poslednú večeru

Večerné bohoslužby na Zelený štvrtok pripomínajú Ježišovu Poslednú večeru

DNES - 8:41Domáce

Katolíci, evanjelici a ďalší kresťania vstúpili Palmovou nedeľou, nazývanou aj ako Kvetná nedeľa, do Svätého týždňa.

Školákom sa vo štvrtok začínajú veľkonočné prázdniny

Školákom sa vo štvrtok začínajú veľkonočné prázdniny

DNES - 7:41Domáce

Žiaci základných a stredných škôl majú od štvrtka veľkonočné prázdniny.

Na podporu RTVS sa v stredu v Bratislave uskutočnil protest

Na podporu RTVS sa v stredu v Bratislave uskutočnil protest

VČERA - 20:28Domáce

Stovky ľudí sa v stredu zúčastnili na Námestí slobody v Bratislave na proteste na podporu RTVS. Usporiadala ho iniciatíva Mier Ukrajine.