• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
13°Bratislava

Marián očakáva veľa dôkazov lásky

  • 8:56 25.03.2017
  • Bratislava
Marián očakáva veľa dôkazov lásky

Mužské meno Marián má latinský pôvod a jeho význam je "patriaci rímskemu rodu Mariovcov". Nositeľov tohto mena oslovujeme napríklad Maroš, Maroško, Majko.

Mariánovia, ktorí oslavujú meniny 25. marca, očakávajú veľa dôkazov lásky a oddanosti, no odpovedajú na ne dosť rezervovane. Ľahko strácajú odvahu, najmä keď sa dostaví neúspech, a niekedy sa správajú zatrpknuto. Sú vášniví, ich inteligencia je prenikavá, presná a rýchla.

Sú veľmi životaschopní. Mali by jesť veľa surovej zeleniny, kuracieho mäsa a rýb, aby sa udržali dlho v kondícii.

Ovplyvňuje ich planéta Mars. Ich šťastné farby sú fialová a červená. Ochranné rastliny púpava, chmeľ, ochranné kamene diamant a jaspis.

Banskobystrický diecézny biskup Mons. MARIÁN CHOVANEC, slovenský kňaz, publicista, prekladateľ, bývalý predstaviteľ Konferencie biskupov Slovenska, v minulosti aj prefekt kňazského seminára či pápežský prelát Mons. MARIÁN GAVENDA, hudobník a skladateľ MARIÁN VARGA, hudobník MARIÁN ČEKOVSKÝ, postava slovenskej hudobnej scény, zosnulý basový gitarista, klavirista, spevák MARIÁN BEDNÁR (1947-2011), zosnulý spevák, skladateľ a akordeonista zo skupiny LOJZO MARIÁN KOCHANSKÝ (1955-2006), herec, spevák, skladateľ, spisovateľ MARIÁN GEIŠBERG, herec MARIÁN LABUDA, predseda Matice Slovenskej, spisovateľ, publicista, v minulosti predstaviteľ Národnej banky Slovenska, ekonóm MARIÁN TKÁČ, historik a teoretik fotografie, publicista MARIÁN PAUER, aj hokejisti MARIÁN HOSSA i MARIÁN GÁBORÍK. Rovnako i bývalý slovenský hokejový útočník a najstarší brat z legendárneho tria MARIÁN-Peter-Anton Šťastnovci. Všetci MARIÁNOVIA majú sviatok 25. marca.

Zdroj: info.sk, TASR, Foto: shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

VČERA - 19:10Zaujímavosti

Dron zachytil prekvapivé zábery strateného huskyho.

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz "skryté" časti Spišského hradu

VČERA - 8:55Zaujímavosti

Na Spišskom hrade pripravili na novú turistickú sezónu viacero noviniek.

Futurológ: Blížime sa k singularite, toto sa stane už o 5 rokov

Futurológ: Blížime sa k singularite, toto sa stane už o 5 rokov

VČERA - 7:06Zaujímavosti

Podľa uznávaného futurológa Raya Kurzweila, z ktorého predpovedí sa vyplnilo takmer 86 percent, technológia v roku 2029 dosiahne nový míľnik, ktorý ovplyvní aj ľudstvo.

Čo robiť, ak pri pristávaní lietadla začujete desivé zvuky?

Čo robiť, ak pri pristávaní lietadla začujete desivé zvuky?

22:09 15.04.2024Zaujímavosti

Počas pristávania lietadla sa pasažieri na palube môžu stretnúť s celým radom nepríjemných zvukov, ktoré stupňujú strach z lietania. Často sa ich však vôbec netreba báť.