• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Marika Gombitová zaspieva v Prahe na jedinom koncerte v roku 2017

  • 11:17 01.03.2017
  • Bratislava
Marika Gombitová zaspieva v Prahe na jedinom koncerte v roku 2017

Najúspešnejšia slovenská speváčka a skladateľka Marika Gombitová minulý rok v októbri potešila svojich priaznivcov narodeninovým galakoncertom, ktorý usporiadala pri príležitosti jej životného jubilea.

Vystúpenie vyvolalo nepopísateľné emócie. Nadšené privítanie a ovácie spolu s neutíchajúcim záujmom fanúšikov ju motivovali a podporili v odhodlaní vystúpiť počas adventu 2017 na ďalšom vlastnom exkluzívnom koncerte.

Jediný koncert v roku 2017 pod názvom Sen Mariky Gombitovej / Vianočný koncert sa uskutoční 2. decembra v Tipsport Aréne v Prahe. Zaznejú na ňom najväčšie hity z jej repertoáru, Marika zaspieva svoje Best Of. Jej ďalšie a nemenej známe hity pridajú talentovaní a úspešní interpreti z najmladšej generácie speváckych hviezd Čiech a Slovenska, ktorí ju obdivujú a uznávajú ako jednu z najlepších umelkýň našej doby. Ich mená budú zverejnené neskôr. Piesne Mariky Gombitovej s nadčasovým posolstvom a jedinečným zvukom určite opäť naživo potešia všetky vekové kategórie. Návštevníkov koncertu čaká silný a nezabudnuteľný zážitok, ktorý dokážu jej piesne vyvolať.

Marika Gombitová (*12. 9. 1956, Turany nad Ondavou) patrí medzi najobľúbenejších slovenských interpretov. V roku 1976 prijala ponuku Janka Lehotského k účinkovaniu v skupine Modus. Už rok nato vyhrali Bratislavskú lýru so skladbou Úsmev, v roku 1978 vyhrala Marika Bratislavskú lýru s piesňou Študentská láska. V roku 1979 získala striebornú lýru za skladbu Vyznanie. Rovnako v roku 1979 vydala svoj prvý album s názvom Dievča do dažďa. Postupne vyšli jej ďalšie albumy Môj malý príbeh, Slnečný kalendár, Mince na dne fontán, Marika No.5, Voľné miesto v srdci, Ateliér duše, Kam idú ľudia. V roku 1994 vyšiel zatiaľ jej posledný štúdiový album Zostaň. V reedícii vyšli v roku 2009 prvé tri albumy Dievča do dažďa, Môj malý príbeh a Slnečný kalendár. V septembri 2016 prijala pozvanie Mira Žbirku na hosťovanie v jeho koncertnom turné Road To Abbey Road.

Informáciu pre TASR poskytol PR manažér Rado Mešša.

Zdroj: info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.