• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
10°Bratislava

Ako schudnúť s aloe vera: 5 receptov

  • 19:36 28.02.2017
  • Bratislava
Ako schudnúť s aloe vera: 5 receptov

Aloe vera je úžasná liečivá rastlina, ktorá má celý rad terapeutických využití. Zistite, ako je možné vďaka nej schudnúť.

Poďme sa pozrieť, ako pomáha aloe vera v boji proti obezite a udržiava zdravú telesnú hmotnosť:

Očista tráviaceho traktu - Aloe vera v zažívacom trakte absorbuje vodu, a mení sa na objemný gél. Ten ďalej putuje v črevách a viaže toxíny, mikróby, cholesterol a trans-tuky, ktoré následne vylúčite.

Potláča apetít - Želatínový gél z aloe vera poskytuje pocit plnosti, vďaka čomu sa nebudete prejedať.

Mierne laxatívum - Je známe, že aloe vera pôsobí ako preháňadlo. Zmierňuje zápchu a zabezpečuje zdravé pohyby v črevách.

Zlepšuje trávenie - Aloe vera je prebiotikum. Prebiotiká sú potravou pre probiotiká (zdravé baktérie) vo vašich črevách. Tie sú nevyhnutné pre správne rozloženie a využitie sacharidov, bielkovín a tukov.

Urýchľuje metabolizmus - Aloe vera urýchľuje metabolizmus tým, že zvyšuje mieru energetického výdaja. To znamená, že zvyšuje rýchlosť spaľovania kalórií a zmenšuje akumuláciu telesných tukov. Zároveň stimuluje produkciu kolagénu v ľudskom tele. Kolagén je druh bielkoviny, ktorá pomáha rastu svalov a posilňuje metabolizmus.

Znižuje zápal - Chronický zápal na bunkovej úrovni môže spôsobovať obezitu. Z tohto dôvodu pôsobí aloe vera aj proti obezite.

Udržuje správnu hladinu cukru v krvi - Prudké zmeny hladiny krvného cukru môžu spôsobovať chute na sladké a viesť k obezite. Aloe vera pomáha normalizovať hladiny cukru v krvi.

Málo kalórií, veľa živín - Aloe vera má nízky obsah kalórií a zároveň obsahuje veľa dôležitých živín. Je to perfektný doplnok stravy, z ktorého vám nehrozí priberanie na váhe.

Ako schudnúť s aloe vera

Môžete piť šťavu z aloe vera samostatne alebo s ďalšími prísadami v závislosti od vašej chute. Tu je niekoľko receptov, ktoré môžete zahrnúť do svojich ranných rituálov. Mali by sa konzumovať nalačno, aby ste zvýšili ich účinok.

1. Aloe vera s ovocnou šťavou: Narežte list aloe vera a vydlabte z neho gél. Premiešajte ho s ovocnou šťavou podľa vášho výberu a vypite.

2. Aloe vera džús: Rozrežte list aloe vera a získajte gél. Dajte ho do mixéra a dobre rozmixujte. Potom stačí zmiešať 2 polievkové lyžice aloe vera gélu v pohári vody. A ak chcete, môžete pridať kokosové mlieko alebo mandľové mlieko pre chuť. Uložte zvyšky aloe vera gélu do fľaše a dajte do chladničky.

3. Aloe vera, med a citrón: Do čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy pridajte aloe gél, vodu a med. Miešajte pár minút a vypite.

4. Aloe vera a zelený kel: Vytvorte si zdravý a svieži koktail z aloe vera gélu a zeleného kelu. Pre chuť môžete pridať slivky, zázvor, soľ a nejaké ovocie. Môžete ho popíjať po celý deň.

5. Aloe vera a kokos: Urobte si smoothie z aloe vera gélu, kokosového mlieka, bobuľového ovocia, manga, kokosového oleja, javorového sirupu a bazalky. Môžete pridať kokosové vločky a ľanové semená. Všetko dobre rozmixujte a môžete piť v priebehu dňa.

Zdroj: Info.sk, TM, ncbi.nlm.nih.gov, pediatrics.aappublications.org, Foto: shutterstoc
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

DNES - 7:15Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

6:27 16.04.2024Zdravie

Aj dobrého veľa škodí. Ak chcete vyhovieť svojmu zdraviu, dajte si pozor najmä pri užívaní týchto vitamínov.

Ako dosiahnuť, aby bolo biele pečivo zdravšie? Trik lekára vám zachráni zdravie

Ako dosiahnuť, aby bolo biele pečivo zdravšie? Trik lekára vám zachráni zdravie

6:29 15.04.2024Zdravie

Z bieleho pečiva netreba hneď robiť strašiaka. Takéto podávanie mu zaručí nižší glykemický index.

Gynekológovia o nohavičkách: 6 pravidiel, ktoré musíte ovládať

Gynekológovia o nohavičkách: 6 pravidiel, ktoré musíte ovládať

21:42 08.04.2024Zdravie

Na čo treba dbať pri nákupe dámskej spodnej bielizne? Odborníci na reprodukčné zdravie žien prezradili 6 princípov, ktorými sa treba riadiť.