• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
12°Bratislava

Skupina IMT Smile vydala koncertný album hiSTORY LIVE

  • 11:12 13.02.2017
  • Bratislava
Skupina IMT Smile vydala koncertný album hiSTORY LIVE

Skupina IMT Smile oslávila vlani 20. narodeniny. Pri tejto príležitosti bratia Táslerovci usporiadali štyri narodeninové koncerty s názvom hiSTORY. Kompletný záznam z koncertov, ktoré navštívilo viac ako 30.000 fanúšikov vrátane prezidenta SR Andreja Kisku, teraz vychádza ako dvojalbum hiSTORY LIVE.

IMT Smile majú vo svojej bohatej diskografii viacero koncertných nahrávok, ale ich aktuálny počin hiSTORY LIVE je skutočne výnimočný. V krásnom papierovom obale, ktorého booklet je plný elegantných fotografií Martina Trenklera, sa nachádzajú dve CD toho najlepšieho, čo IMT Smile počas svojej kariéry nahrali.

Medzi dvadsiatkou skladieb nechýbajú najväčšie hity ako Nepoznám, Veselá pesnička, Ľudia nie sú zlí, Opri sa o mňa alebo energiou nabité koncertné evergreeny Exotika a Niekto ako kráľ, ktorej záver je obohatený o ľudovku A ja taká dzivočka. Je úžasné počuť, ako viacero piesní z katalógu IMT Smile zľudovelo. Ľudia poznajú texty skladieb od slova do slova a spievajú ich z plných pľúc. Tešia sa spoločne s Ivanom Táslerom, ktorému často stačí len malé gesto, pohľad do hľadiska a ono už vie, čo má robiť.

Bolo to úžasné. Každý jeden koncert boj jedinečný. Silné momenty sa striedali s ešte silnejšími a celá kapela IMT Smile sme si to na pódiu totálne užívali,“ povedal Ivan Tásler.

Nadšenie neskrývali ani fanúšikovia prešovskej formácie, ktorí po každom jednom koncerte zaplnili facebook skupiny mnohými pozitívnymi reakciami a poďakovaniami.

Bolo to neskutočné. Na tento koncert nikdy nezabudnem. Vidieť toľko talentu na jednom pódiu, no nemám slov. Dojali ste ma k slzám. Boli ste dokonalí,“ napísala Petra.

Neprehliadnuteľný bol aj odkaz od Eny, s ktorým sa stotožnilo viacero návštevníkov projektu hiSTORY: „Jeden z najlepších koncertov, na akom som bola.“ Radovan k tomu pridal: „Mám 40 rokov a som šťastný, že už 20 rokov ma sprevádza hiSTORY IMT Smile s fantastickými skladbami, ktoré som si už viackrát mohol vychutnať aj naživo po celom Slovensku na nezabudnuteľných koncertoch. Verím, že to ešte takto spolu pár rokov potiahneme a budete mi vlievať toľko pozitívnej energie ako doteraz.“

Album hiSTORY LIVE je živou spomienkou na projekt, počas ktorého fanúšikovia mohli po rokoch vidieť na jednom pódiu opäť pôvodnú zostavu IMT Smile vrátane Kataríny Knechtovej, Petra Biča či Martina Migaša. Na svoje si prišili aj milovníci Mariána Čekovského, ktorý zaspieval svoj hit Myslím, že môže byť a v piesni Mám krásny sen (Hawaii) ukázal, ako dokonale vie ovládať hammond organ. Martin Valihora v songu Tajné milovanie predviedol, prečo je už dlhodobo najlepší slovenský bubeník a v závere zaspieval a zatancoval aj umelecký súbor Lúčnica. Poslednou skladbou na albume je hiSTORY MEDLEY, ktoré pozostáva z piesni Anna, Cesty II. triedy, Úsmev a čaj, My dvaja a Najkrajšie Vianoce. Jednotlivé skladby sa nahrávali na štyroch koncertoch 13. a 14. decembra na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu aj 16. a 17. decembra v košickej Steel Aréne. Režisérom všetkých koncertov hiSTORY bol Ján Ďurovčík.

TASR informoval PR manažér vydavateľstva Universal Music Marek Kučera.

Zdroj: info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.