• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
12°Bratislava

Štátny fond rozvoja bývania spustil príjem žiadostí o úvery na tento rok

  • 12:30 20.01.2017
  • Bratislava
Štátny fond rozvoja bývania spustil príjem žiadostí o úvery na tento rok

Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) spustil prostredníctvom okresných a mestských úradov príjem žiadostí o úvery pre rok 2017. Zvýhodnený úver si možno vziať na obnovu bytovej budovy, obstaranie nájomného bytu, obstaranie či obnovu zariadenia sociálnych služieb.

Našou snahou je naďalej poskytovať klientom komplexné služby v oblasti financovania výstavby a obnovy bytového fondu s dôrazom na zvyšovanie štandardu bývania a úspory energií pri prevádzke bytových budov,“ uviedol generálny riaditeľ ŠFRB Juraj Kurňavka.

Žiadosti sa podávajú na mestských úradoch v sídle okresu a okresných úradoch v sídle kraja podľa miesta stavby.

O úver na obstaranie nájomných bytov kúpou alebo výstavbou môže obec, samosprávny kraj alebo nezisková organizácia požiadať na okresnom úrade v sídle kraja od 15. januára do 28. februára tohto roka. Ak je žiadateľom podnikateľ, žiadosť podáva v termíne od 1. apríla do 31. mája.

Žiadosti o úver na výstavbu alebo obnovu zariadenia sociálnych služieb predkladajú obce a samosprávne kraje na okresnom úrade v sídle kraja od 15. januára do 30. júna.

Záujemcovia o obnovu bytovej budovy môžu žiadať o štátny úver na mestskom úrade v sídle okresu od 15. januára do 31. októbra.

Fyzické osoby, ktoré chcú žiadať o úver od ŠFRB na výstavbu alebo kúpu bytu v bytovom alebo rodinnom dome, tak musia urobiť od 1. apríla do 31. októbra tohto roka na mestskom úrade v sídle okresu.

Žiadosť je po preverení úplnosti na mestskom alebo okresnom úrade zaregistrovaná do systému elektronického príjmu žiadostí a vygeneruje sa jej poradové číslo v celkovom poradovníku. Štátny fond rozvoja bývania ju posúdi do 110 dní odo dňa jej doručenia a žiadateľovi oznámi možnosť poskytnutia podpory. O žiadosti rozhodne najneskôr do 31. decembra.

Pri posudzovaní žiadostí a priznávaní podpory sa postupuje podľa prideleného poradového čísla, čím je zabezpečená rovnosť šancí na získanie podpory pre žiadateľov zo všetkých regiónov Slovenska,“ ubezpečil Kurňavka.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: Pixabay
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

DNES - 16:40Ekonomické

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky.

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

DNES - 15:13Ekonomické

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier.

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

DNES - 14:16Ekonomické

Obchvaty niektorých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok.

Zdaňovať sa majú po novom aj elektronické cigarety či nikotínové vrecúška

Zdaňovať sa majú po novom aj elektronické cigarety či nikotínové vrecúška

DNES - 14:04Ekonomické

Spotrebná daň z tabakových výrobkov sa má od budúceho roka vzťahovať aj na náplne do elektronickej cigarety, nikotínové vrecúška a iné nikotínové výrobky.