• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

VIDEO: Košice sa posunuli na čelo Tipsport ligy

  • 20:50 10.01.2017
  • Košice
VIDEO: Košice sa posunuli na čelo Tipsport ligy

V dohrávke 25. kola Tipsport ligy zvíťazili Košice zdolali Žilinu a vystriedali Banskú Bystricu na čele tabuľky.

Dva góly, vrátane víťazného strelil Jiří Bicek, gól a dve asistencie zaznamenal Richard Jenčík. Košice vedú ligu so 79 bodmi len skóre pred Bystricou, ktorá ťahá sériu troch prehier. Má však zápas k dobru.

Nitra si predĺžila víťaznú sériu na štyri zápasy, keď uspela v Martine pomerom 4:3. Na vedúce duo tak stráca v tabuľke už iba dva body. Martin utrpel štvrtú prehru po sebe.

HC Košice – MsHK Žilina 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Góly: 1. Šedivý (Nagy), 13. Bicek (Jenčík, Vašíček), 33. Bicek (Jenčík, Šmach), 47. Jenčík – 11. Matis (Novotný, Stupka). Rozhodovali: Snášel - Bednár, Gavalier, vylúčení: 3:2 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2196 divákov.

HC Košice: Kopřiva - Dudáš, Deyl, Šedivý, Koch, Jankovič, Šmach, Vašíček - Nagy, Boltun, Hričina - Spilar, Suja, Varga - Bicek, Jenčík, Milý - Šoltés, Klíma, Bartoš

MsHK Žilina: Tomek - Brejčák, Juraško, Gutwald, Rehák, Drábek, Macejko, Prokop, Mendrej - Handlovský, Hruška, Hovorka - Jurík, Húževka, Švihálek - Matis, Novotný, Stupka - Rogoň, Ondruš, Gmitter

Rostislav Čada, tréner HC Košice: „Dnes sme v porovnaní s minulým zápasom mali lepší pohyb. Hrali sme lepšie v obrane a aj preto sme jednoduchšie prechádzali do útoku. Celkovo sme spokojní s výkonom a s tromi bodmi za víťazstvo."

Milan Jančuška, tréner MsHK Žilina: „Na to, aby sme dnes zvíťazili, by sme museli podať nadštandardný výkon. To sa dnes nestalo. Prvým predpokladom na víťazstvo by bolo dobré korčuľovanie a dôraz v osobných súbojoch, čo dnes nebolo. V tejto dôležitej činnosti sme ťahali za kratší koniec povrazu a aj preto sme sa dostávali pod tlak. Viazla nám súčinnosť a celkovo sme zaostávali vo všetkých herných činnostiach. Boli sme stále o krok pozadu a výsledok, ktorý sa zrodil, je spravodlivý. Takýmto výkonom sme dnes na víťazstvo nemali nárok. Gratulujem Košiciam k víťazstvu."

MHC Martin – HK Nitra 3:4 (0:1, 3:2, 0:1)

Góly: 31. Surovka (Pokrivčák), 32. Heizer (Koyš), 33. Korostin (Varga) – 9. Meland (Macík, Štefanka), 24. Macík (Mezei, Štefanka), 25. Slovák (Cope), 45. Ručkay (Blackwater, Krištof). Rozhodovali: Štefík, Jonák - Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 3:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1050 divákov

Martin: Dzubina – Pacalaj, König, Salija, Pulli, Rusina, Brňák, Dvořák – Surovka, Dlouhy, Markovič – Rapáč, Heizer, Koyš – Varga, Galamboš, Korostin – Jurášek, Pokrivčák, Mráz

Nitra: Halo - Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Versteeg, Meland, Korím, Piačka – Cope, Slovák, Tvrdoň – Ručkay, Krištof, Blackwater – Šiška, Štefanka, Macík – Bajtek, Paukovček, Šille

Pavel Paukovček, tréner Martina: „Naše mužstvo dnes ukázalo za stavu 0:3 veľkú morálnu silu, ale opäť sme vyšli bodovo naprázdno. Každý zápas sa strelecky trápime a na gól potrebujeme veľmi veľa striel."

Andrej Kmeč, tréner Nitry: ​„Polovicu stretnutia, keď sme viedli 3:0, sme boli jednoznačne lepší, hrali sme dobrý hokej a dodržiavali stanovenú taktiku. Potom sme nepochopiteľne poľavili a odvtedy sme boli slabší ako súper. Toto by sa nám nemalo stávať. Môžeme byť radi, že sme dnes získali tri body."

Zdroj: Marián Masaryk, Foto. TASR, Video: huste.tv
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.