• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
Bratislava

Problémy Jakeša na letisku. Prečo takmer neodletel domov?

  • 15:30 10.01.2017
  • Bratislava
Problémy Jakeša na letisku. Prečo takmer neodletel domov?

Slovenský motocyklista Ivan Jakeš je už doma z Rely Dakar. Jeho desiata účasť na slávnych vytrvalostných pretekoch vôbec nedopadla podľa predstáv.

Po zásahu bleskom ešte dokázal v súťaži pokračovať, pád a niekoľko zranení v ďalšej etape ho však už definitívne zastavili.

Bezproblémový nebol ani presun domov na Slovensko, keďže na letisku v bolívijskom La Paz musel preukázať pravosť sadry na zlomenej ruke.

Slovenský motocyklista sa na Slovensko vrátil o niekoľko dní skôr než pôvodne plánoval. Jeho cieľom na Dakare 2017 bolo celkové víťazstvo, nepríjemné okolnosti však Jakešovu desiatu púť slávnymi pretekmi ukončili skôr.

Nepríjemný zážitok ho čakal už v 3. etape, keď ho zasiahol blesk.

Asi na šesťdesiatom kilometri som sa dostal do búrky v horách. Videl som, že sa blýska a niekoľko bleskov som mal aj pred sebou. Hovoril som si, že snáď ma to netrafí. Vtom som pred sebou zbadal zelené svetlo a dostal som ranu do ľavej ruky. Potom som dobre nevidel na ľavé oko, začali ma bolieť i zuby, ucho a celá ľavá strana. Pociťoval som tiež veľkú únavu,“ poznamenal Jakeš k nepríjemnej udalosti.

Jakeša vtedy od oveľa horších následkov zachránila duchaprítomnosť, keď nepoložil nohu na zem a zároveň ho od zeme odizolovali pneumatiky.

Hoci sa Jakeš v nasledujúcej etape vrátil do štartového poľa i napriek následkom, jeho účinkovanie na Dakare nemalo dlhé trvanie.

Piatu etapu nedokončil, keďže po nepríjemnom páde ho previezli do nemocnice. Po páde utrpel zlomeninu ruky i ďalšie zranenia.

Zmierený s predčasným koncom sa Jakeš rozhodol pre návrat na Slovensko. Ani odchod z dejiska slávnych pretekov však nebol hladký.

Zamestnanci aerolínií v La Paz nás odmietli pustiť na palubu lietadla s argumentom, že Ivanova sadra je potenciálne nebezpečná zbraň a oni nemajú istotu, že zlomenina je pravá. Nepomohli fotky z röntgenu, ani Ivanove videá z Rely Dakar. Začali sme s Ivanom odlamovať sadru s tým, že on to nejak vydrží a pôjde bez nej. Po vážnych stresoch a kriku sme dosiahli video konferenciu s americkým lekárom, ktorý pozrel na Ivana a utekali sme na palubu,“ uviedol na Facebooku člen Jakešovho tímu Dick Kvetňanský.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.