• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Kedy sa vráti najlepšia slovenská biatlonistka do akcie?

  • 15:00 10.01.2017
  • Ruhpolding
Kedy sa vráti najlepšia slovenská biatlonistka do akcie?

Dvojnásobná olympijská víťazka si naplánovala novoročný vstup do seriálu Svetového pohára.

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová sa vráti do akcie tento týždeň v nemeckom Ruhpoldingu na piate kolo SP.

Po tom, čo vynechala 4. kolo v Oberhofe, si stratenú energiu po chorobe načerpala na prelome rokov v slovinskej Pokljuke a silvestrovské sústredenie by jej malo pomôcť opäť sa vrátiť medzi svetovú špičku.

V tíme Kuzminovej pôsobí v tejto sezóne Natália Prekopová a tento ťah na biatlonovej šachovnici by mal pomôcť rozohrať ďalšiu vydarenú partiu.

Vlani ukončila 27-ročná Prekopová kariéru s účasťou na jedných ZOH a dvoma MS. A keďže už cítila, že lepšie nebude, zvolila si iné biatlonové smerovanie.

Ja už som hovorila počas sezóny, že bude posledná. Výsledky ma ďalej nemotivovali a bola som rada, že za mnou prišla Nasťa s ponukou, či by som nepokračovala ďalej v jej tíme a pomohla jej. Zaujalo ma to, ani som neváhala, boli sme kamarátky, dobre sme si rozumeli.“

Náplň Prekopovej v tíme má podobu športovej manažérky, trochu trénerky a trochu aj náhradnej matky.

V prvom rade s ňou strieľam, som jej sparringpartnerom. Nie som klasická trénerka, Nasťa ju ani nepotrebuje, strieľať vie, len jej pomáham, napríklad v rytme a rýchlosti. Na tréningoch sa dostavuje pohodový stav a ja sa snažím vyvolávať konkurenčné napätie, zvyšuje sa tým adrenalín, porovnateľný, aký sa objavuje v samotných pretekoch. Starám sa jej aj o malú, ešte dojčí a vybavujem aj nejaké administratívne a manažérske záležitosti."

„Pre mňa je dôležité, že som zostala pri biatlone, baví ma to, s ľuďmi v tíme fungujeme ako jedna rodina. Niečo máme už za sebou, začiatok bol nad očakávanie, so 6. miestom v šprinte v Pokljuke, všetko fungovalo. Potom Nasťu zabrzdila choroba a s ňou sme rátať nemohli. Na Nasťu však boli aj tri preteky po dvojročnej pauze dosť veľa. Teraz verím, že sa počas sviatkov zdravotne dala do poriadku a môže si opäť trúfať.“

Pred Kuzminovou vyrástli nové méty a aj Natália Prekopová predpovedá ďalší rozlet.

Myslím si, že v tréningoch, čo ukazuje, patrí do svetovej špičky, má na to, len treba stopercentné zdravie, a tam je kameň úrazu. Aj psychická pohoda je dôležitá, ak sa dostaví, verím, že sa čoskoro zrodí opäť dobrý výsledok. Pozrite sa na ďalšiu matku Domračevovú ako dopadla v Oberhofe, prestávka veľa urobí, je to enormná záťaž na organizmus. U Darji, i u Nasti, sa nečaká, že hneď budú vyhrávať. Niečo v sebe majú schované, chce to však veľa driny na tréningoch, aby sa opäť presadili naplno.“

Oberhof Kuzminová vynechala z viacerých dôvodov.

Nebola ešte zdravotne v poradku a potrebovala dohnať, čo má zameškané. Celá príprava smeruje na februárové majstrovstvá sveta v Hochfilzene a aj z tohto pohľadu nám Oberhof nezapasoval do plánov,“ vysvetlila Natália Prekopová.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.