• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 17.4.2024Meniny má Rudolf
Bratislava

Real prelomil remízovú sériu, v drese Atletica žiaril Carrasco

  • 10:16 16.10.2016
  • Madrid
Real prelomil remízovú sériu, v drese Atletica žiaril Carrasco

Hetrikom sa blysol Yannick Carrasco, ktorého tri góly zabezpečili domácim po hodine hry pohodlné vedenie 3:1.

Madridské kluby Atletico a Real v rámci 8. kola španielskej futbalovej Primera Division deklasovali svojich súperov a poistili si pozície na vrchných priečkach tabuľky. Oba tímy z hlavného mesta ešte v novej sezóne neprehrali a majú zhodnú bilanciu 5-3-0.

Atletico predviedlo proti poslednej Granade ofenzívnu smršť a vyhralo 7:1. Hetrikom sa blysol Yannick Carrasco, ktorého tri góly zabezpečili domácim po hodine hry pohodlné vedenie 3:1. "Momentálne máme výbornú formu, v mužstve vládne zdravý duch. Carrasco je výborný hráč s veľkým potenciálom. Vedeli sme, že góly z jeho strany skôr či neskôr prídu. Tvrdo na sebe pracuje a dnes to zúročil na ihrisku," chválil svojho zverenca tréner Atletica Diego Simeone.

Krok so svojím mestským rivalom nestratil Real, ktorý v Seville vyhral nad Realom Betis vysoko 6:1. Pre hostí to bol prvý trojbodový zápis po sérii troch remíz za sebou. Dva góly zaznamenal Isco, strelecky sa presadili aj Raphael Varane, Karim Benzema, Marcelo a Cristiano Ronaldo. "Dnes sme opäť boli Real Madrid - tím s rýchlosťou a ambíciami. Vedeli sme, že musíme vyhrať, pretože sme nechceli stratiť kontakt s Atleticom. Podarilo sa a ja som rád, že som k tomu prispel svojimi gólmi," vravel po súboji Isco.

Tretie miesto v tabuľke patrí po sobote FC Sevilla. Andalúzania triumfovali na predmestí Madridu v Leganes 3:2. Tri body pre hostí zabezpečil víťazným gólom v 85. minúte striedajúci Pablo Sarabia. Sevilla zaznamenala na ihriskách súperov prvé víťazstvo z predchádzajúcich 22 zápasov. Séria sa ťahala od úvodu minulej sezóny.

Nezaváhala ani FC Barcelona, Katalánci doma zdolali Deportivo la Coruňa a v tabuľke sú zatiaľ štvrtí. Do zostavy domácich sa po mesačnej pauze spôsobenej zranením hamstringu vrátil kapitán Lionel Messi, ktorý v 58. minúte uzavrel skóre na konečných 4:0. "Góly ma potešili, ale dôležitejšie bolo, že sme vyhrali. Je super mať Lea (Messiho) späť v zostave, je to náš kľúčový hráč," povedal po zápase Brazílčan Rafinha, ktorý strelil prvé dva góly obhajcov titulu.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.