• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
14°Bratislava

Žilinčania porazili Podbrezovú, Michalovce podľahli Slovanu

  • 19:56 01.10.2016
  • Žilina/Trnava/Myjava
Žilinčania porazili Podbrezovú, Michalovce podľahli Slovanu

V zápase Fortunaligy Ružomberok remízoval s Dunajkou Stredou, Kopaničiari zdolali Záhorákov a Michalovce nestačili na Slovan.

V šlágri kola a súboji najlepšej ofenzívy proti najlepšej obrane súťaže začali domáci náporom a hostí v prvej štvrťhodine do ničoho nepustili. Sami však podkurovali Kuciakovi a skúšali to individuálne, ako na konci 1. min. strelami kapitán Škvarka, alebo z diaľky, ako v 9. min. Vavro. Kuciak ich pokusy zlikvidoval rovnako ako v 17. min. veľkú šancu Otubanja, ktorého projektil gólman hostí vytlačil vedľa brány. Hostia predviedli dva ojedinelé pokusy o zmenu skóre, ale v 26. min. Volešák vyrazil pokus Vajdu na roh a o päť minút podobne vyriešil hlavičku Kostelného. V 35. min. sa poriadne na ihrisku žltilo, keď po faule a vzplanutí vášní dostali až traja hráči napomenutie. O dve minúty mal po rohu gól na kopačke Holúbek, ale loptu poslal tesne vedľa pravej žrde. Do konca prvého polčasu sa už ani jednému tímu nepodarilo prekvapiť súperovho brankára, hoci opticky mala viac z hry Žilina.

Žilinčania začali náporom aj druhý polčas, ale tentoraz sa zastreľovali iba chvíľu. V 50. min. totiž na pravej strane zapracoval dobre Špalek, našiel spätnou prihrávkou v pokutovom území úplne voľného Škvarku a ten z prvej k ľavej tyči nedal Kuciakovi šancu. Domáci získali pevnejšiu pôdu pod nohami a snažili sa pridať druhý gól. Po rohu v 58. min. poslal Otubanjo loptu do zeme, odkiaľ sa odrazila na brvno brány Podbrezovej. V 64. min. sa do lopty poriadne oprel Škvarka, ale jeho pokus zaletel vedľa. O minútu ho napodobnil Káčer a o ďalšiu minútu opečiatkoval Holúbkov projektil, vyslaný z hranice 16-tky, ľavú tyč Kuciakovej svätyne. "Šošoni" kontrolovali hru, nepožičiavali loptu súperovi, a ten sa logicky nemohol dostať do šancí inak, ako po žilinskej chybe a iba z protiútoku. Tie však obrana domácich vždy napravila, hostí do ničoho vážneho až do konca stretnutia nepustila a pripísala si zaslúžene tri body do tabuľky, ktorú po tretine súťaže vedie o šesť bodov práve pred Podbrezovou.

Hlasy po zápase:
Adrián Guľa, tréner Žiliny:
"Oceňujem excelentnú podporu fanúšikov pre zranených Pečovského a Mazáňa, nevidí sa to často. Pre mňa je super, že vyhrala snaha a túžba hry na riziko a do ofenzívy, pretože súper mal nepríjemné štandardky a rýchle protiútoky. Podstatné je, že sme uhrali čisté konto s takým súperom. Produktivita nebola štandardná, ani nadštandardná, dali sme iba jeden gól, hoci sme nastrelili tyčku aj brvná, ale podstatné bolo, že sme dokázali takýto zápas uhrať a naša sila tým bude iba rásť. Ďakujem chlapcom za solídnu mentalitu a kompaktnosť, za aktivitu sme si zaslúžili dať aspoň jeden gól a víťazstvo je pre nás zaslúžené."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Videli sme veľmi zaujímavé stretnutie, ktoré malo zaujímavý náboj a tempo. Zápas sa lámal v prvom polčase, kde sme mali tri tutovky, ale Volešák ich pochytal. V druhom polčase sme po hrubej chybe inkasovali rozhodujúci gól, a potom sme sa už nedokázali dostať do zápasu tak, ako dovtedy. Domáci už potom dominovali a ja im blahoželám k víťazstvu."

MŠK Žilina – ŽP Šport Podbrezová 1:0 (0:0)
Gól:
50. Škvarka. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Mabouka, Otubanjo, Vavro, Diaz – Kostelný, P. Vajda, Krivák, 3008 divákov

Zostavy a striedania:
Žilina:
Volešák – Mabouka, Vavro, Králik, Holúbek – Diaz – Káčer, Škvarka (89. Klec) – Špalek, Otubanjo, Hlohovský (90.+ Vallo)
Podbrezová: M. Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič – P. Vajda, Podio – Viazanko (74. K. Kuzma), Kochan, Breznaník (62. Šafranko) – Bernardina

Na snímke zľava Yusuf Otubanjo, Nicolas Špalek(obaja Žilina) a Matej Kochan a Ján Krivák (obaja Podbrezová) počas zápasu 11. kola Fortuna ligy MŠK Žilina - ŽK Šport Podbrezová v Žiline 1. októbra 2016. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Michalovce nestačili na Slovan

Úvodné minúty boli bez vyložených príležitostí či väčšieho ofenzívneho nasadenia z jednej alebo druhej strany. Hostia zahrozili jedine strelou pod brvno, ktorú Mucha vyrazil na rohový kop. Následne sa už k bráne súpera dostali domáci, svoje možnosti nezužitkovali Schet ani Soumah, no podarilo sa to Čavričovi, ktorý v 19. minúte do prázdnej brány zakončil peknú kombinačnú akciu. Ten istý hráč mal onedlho šancu aj na svoj druhý zásah v stretnutí, tentoraz však nepochodil pred Macejom. Michalovce sa k vyrovnaniu nepriblížili, naopak, v 33. minúte zabezpečil Slovanu dvojgólové vedenie Soumah, ktorý s prehľadom premenil pokutový kop.

Bratislavčania sa po zmene strán nehnali za tretím gólom a znížiť tak mohol v 52. minúte Danko. Ten vypálil prudko, ale iba do miesta, kde stál nachystaný Mucha. Vzápätí sa na opačnej strane individuálne uvoľnil Soumah, jeho pokus rovnako smeroval iba do brankára. Potom sa do rýchleho protiútoku osamotene rútili Rigo so Soumahom, prvý menovaný sa rozhodol zakončiť samostatne, Macej však vystihol jeho úmysel. S pribúdajúcim časom sa Zemplínčania museli snažiť o útočenie vo väčšom počte, čo "belasým" otváralo priestor na ďalšie kontry. Najnebezpečnejšiu z nich zavŕšil technickým pokusom Čavrič. Po "hluchých" minútach sa v pokutovom území odrazila lopta k Soumahovi, ktorý neprekonal pripraveného Maceja. Soumah svoj druhý gól v zápase nepridal ani v 80. minúte, keď opäť neuspel sám pred brankárom hostí. Slovan na 3:0 predsa len zvýšil o dve minúty neskôr, hlavičkou sa o to po centri De Kampsa zaslúžil bývalý futbalista Michaloviec Vernon de Marco. V záverečnej desaťminútovke aj do tretice Macej zlikvidoval nájazd Soumaha a do odkrytej brány po prihrávke Kubíka neskóroval Čavrič. V 89. minúte si Michalovce pripísali čestný zásah, jedenástku premenil Škutka. Mohli sa dočkať aj kontaktného gólu, ale hlavičku Kushtu s námahou vytesnil Mucha.

Hlasy po zápase:
Ivan Vukomanovič, tréner Slovana:
"V sobotu sme odohrali vydarené stretnutie, opäť sme potvrdili, že si dokážeme vytvoriť mnoho príležitostí. Strelili sme tri góly, no mohli sme pridať aj viac. V prvom polčase sme predviedli dobrý pohyb, zverenci splnili moje pokyny. V druhom dejstve sme držali náskok a po treťom zásahu bolo jasné, že dosiahneme tri body. Na konci sme inkasovali a pustili sme súpera do šancí, s čím nie som spokojný. Teraz máme dva týždne na prípravu v pokoji."

Anton Šoltis, tréner Zemplína: "Do zápasu sme vstúpili dobre, škoda nevyužitých možností. Následne sme súpera vlastnými chybami pustili do dvojgólového vedenia. V druhom polčase sme sa snažili s nepriaznivým stavom niečo urobiť, ale ťažko sme sa dostávali do šancí, zatiaľ čo Slovanu to išlo jednoduchšie. Ku koncu sme zdramatizovali vývoj, domáci však zvíťazili zaslúžene."

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)
Góly:
19. Čavrič, 33. Soumah (z 11 m), 82. Vernon de Marco - 89. Škutka (z 11 m), ŽK: Kotula, De Kamps, Saláta - Lazarus, Koscelník, Danko, Kushta. Rozhodoval: Chmura, 904 divákov.

Zostavy a striedania:
Slovan:
Mucha - Kotula (84. Ligeon), Saláta, Vernon de Marco, Kubík - De Kamps, Rigo (59. Scott) - Schet, Soumah, Cleber (75. Oršula) - Čavrič
Zemplín: Macej - Koscelník, Lazarus, Podhorin, Sipľak - Žofčák, Qose (71. Kushta), Danko, Kotora (55. Kunca) - Škutka, Mensah (79. Turik)

Kopaničiari zdolali Záhorákov

V záhorácko-kopaničiarskom derby videli diváci prvé ohrozenie brány už vo 4. minúte, keď Machovec rozvlnil z priameho kopu bočnú sieť. Odpoveď Seničanov nenechala na seba dlho čakať, v 7. minúte najskôr namieril k žrdi Kratochvíl a Hruška vyrazil loptu mimo brány. Po následnom rohovom kope predviedol myjavský brankár reflexívny zákrok po strele jedného z hráčov súpera. V nasledujúcich minútach bola hra rozkúskovaná a bojovalo sa prevažne v strede poľa. Otvoriť skóre mohli Myjavčania v 26. minúte, Hruškov nákop predĺžil Machovec na Kolára a ten sa rútil na Šullu, ktorý loptu za svoj chrbát nepustil. Kopaničiari mali ďalšiu streleckú príležitosť v 32. minúte, ale Bílovského pokus zvnútra pokutového územia bol zblokovaný. V 39. minúte preveril Šullu zo strednej vzdialenosti Marček, ale skóre sa nemenilo. Záver prvého dejstva bol dramatický, najskôr Ebwelleho tečovaná strela zo 43. minúty narobila starosti Hruškovi. V samom závere to ešte po rohovom kope "horelo" pred bránou Senice, domáci hráči nakoniec aj dostali loptu do siete, ale gól pre ofsajd neplatil.

V úvode druhej časti hry bola hra nesúrodá a šance sa nerodili. V 62. minúte zamieril medzi tri žrde striedajúci Sládek a o minútu na opačnej strane Turyna. V 64. minúte zakrútil loptu Pekár spoza šestnástky, skončila tesne mimo brány. Potom zavítali na štadión aj svadobčania a tí videli zvyšujúcu sa snahu domáceho celku o skórovanie. V 70. minúte poslal center z pravej strany Kukoľ a Sládek hlavičkoval nad bránu. O tri minúty minul Pekárov priamy kop tesne senickú bránu. Tlak domácich poskytol hosťom priestor na protiútoky a v 75. minúte sa takto dostal do čistej šance Turyna, hrdinom okamihu bol Hruška. V 79. minúte zahral Pekár priamy kop, Šulla loptu podbehol a Kóňa pohodlne poslal loptu do siete - 1:0. O dve minúty zahrozil strelec úvodného gólu opäť, tento raz skončila strela tečovaná tesne mimo brány. Po následnom rohovom kope hlavičkoval do priestoru brány Sládek. V 86. minúte poslal na opačnej strane ihriska hlavou loptu mimo brány Kratochvíl. V 87. minúte zacentroval pred bránu Sládek a Kolár rozradostil tribúny po druhý raz – 2:0. V samom závere zápasu ešte zakončil nepresne Kosorín a z víťazstva sa radovali kopaničiari.

Spartak Myjava – FK Senica 2:0 (0:0)
Góly:
79. Kóňa, 87. Kolár. Rozhodoval: Špaček, ŽK: Ostojić - Quaye, Pillár, 1313 divákov

Zostavy a striedania:
Myjava:
Hruška – Machovec, Pavlík, Ostojić, Beňo – Marček (59. Pekár), Kóňa, Bílovský – Brigant (59. Sládek), Kolár (89. Mehremić), Kukoľ
Senica: Šulla – Weriton, Pillár, Červeňák, Honchar – Quaye (83. Kopičár), Kratochvíl – Ebwelle (85. Kosorín), Mráz (69. Jedinák), Pirulo – Turyna

Ružomberok remízoval s Dunajkou Stredou

Ako prvý medzi žrde vypálil Ľupták a Macík pokus z diaľky vytesnal nad. O chvíľu nato sa do tutovky dostal domáci útočník Mareš, ale zblízka minul bránu. DAC sa snažil byť aktívny, no len po šestnástku súpera. Potom prišla 30. minúta, Mareš sa na ľavej strane predral cez Michalíka a Ďubek v páde i za pomoci žrde doklepol loptu do siete – 1:0. O tri minúty nato Mareš z rohu posadil loptu Kružliakovi na hlavu a Tofiloski vytiahol efektnú "robinsonádu". V závere polčasu sa hostia usilovne pokúšali ešte niečo s jednogólovým mankom urobiť. V 39. min. Macík zachránil svoje čisté konto pred Pačindom, ktorý zakončil z dvoch metrov, ale z uhla. V 41. minúte po rýchlom útoku hostí brankár Liptákov bez problémov zvládol Štepanovského strelecký pokus. V 44. minúte však už prišlo vyrovnanie, Pačinda po kolmici od Štepanovského využil dieru v strede obrany MFK a po rutinérskom obohratí Macíka zasunul loptu do prázdnej brány.

Druhé dejstvo lepšie otvorili hostia, ktorí sa viac sa tlačili dopredu. V 61. minúte sa aj dočkali vedúceho gólu. Vo "veľkom vápne" bol J. Maslom faulovaný Ľupták a Pačinda nariadenú penaltu bezpečne premenil. Dunajská Streda sa potom dostala na koňa. O tri minúty neskôr mohol zvýšiť hlavou Šabala, len pár sekúnd potom, ako prišiel na ihrisko. V 73. minúte Macík na roh vyrazil Ľuptákovu delovku spoza šestnástky. DAC aj ďalej pokračoval v ofenzívnom trende. V 89. minúte však prišla domáca akcia, faul Huka na Lačného v pokutovom území a sám Lačný z jedenástky vyrovnal.

Hlasy po zápase:
Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka:
"Zápas sme slušne rozbehli, dali sme vedúci gól, no po vyrovnaní v závere polčasu akoby na nás padla nejaká nervozita. Hráči ľahko strácali lopty, súperovi sme zbytočne nechali veľa priestoru. Cenné je, že aj napriek takému priebehu sme v závere boli schopní vydolovať bod."

Krisztián Németh, tréner Dunajskej Stredy: "Prvý polčas priniesol vyrovnaný futbal, súper išiel do vedenia, my sme vyrovnali. Cez prestávku sme sa porozprávali, že to, čo hráme, je málo, že potrebujeme pridať a že naša kvalita je vyššia. Chlapci v druhom polčase potvrdili vysoký potenciál, dali vedúci gól a mali pridať aj tretí. Žiaľ, to sa nestalo a v závere sme inkasovali z penalty. Som šťastný, že sme zvládli posledné dni, mužstvo vyhralo v Prešove, v pohári postúpilo sebavedomo a aj u silného Ružomberka ukázalo svoju kvalitu."

MFK Ružomberok – FK DAC 1904 Dunajská Streda 2:2 (1:1)
Góly:
30. Ďubek, Lačný (11 m) – 44., 61. Pačinda (druhý z 11 m). Rozhodoval: Glova, ŽK: Mareš, Chrien - Michalík, Štepanovský, Polievka, T. Huk, Živkovič, 1875 divákov

Zostavy a striedania:
Ružomberok:
Macík – P. Maslo (64. Nagy), J. Maslo, Kružliak, Kupec – Kolčák – Daniel, Chrien, Ďubek (80. Faško), Gál-Andrezly – Mareš (64. Lačný)
Dunajská Streda: Tofiloski – Kwin, Ľ. Michalík, T. Huk, Brašeň – Pambou, Ľupták – Štepanovský (87. Ljubičič), Sarr (90. + Živkovič), Pačinda – Polievka (63. Šabala)
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.